Η  Πολιτεία της  Λευτεριάς
Ένα ταξίδι Αλήθειας στα άδυτα του νου
με προορισμό την εσωτερική Ελευθερία.

Β31. Ο νους παραδίδεται άνευ όρων στα χέρια Του.

Με αυτή τη δήλωσή του ο νους, έχοντας ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει ολομόναχος το σκάφος της ζωής μου, έχει πλέον ουσιαστικά παραδοθεί άνευ όρων στα χέρια του Δημιουργού του. Έχει παραδεχθεί τους περιορισμούς της ίδιας του της φύσης και δεν επιμένει πια πεισματικά να τα έχει όλα υπό τον έλεγχό του, γιατί έχει καταλάβει ότι αυτό είναι μάταιο και έξω από τη φύση του.

Έχει εμπιστευθεί το θέλημα του Δημιουργού του, που έπλασε την αντίληψή του περιορισμένη και με συγκεκριμένα όρια. Αναγνωρίζει πως κάποιος πολύ σωστός λόγος θα πρέπει να υπήρχε πίσω από αυτήν την επιλογή Του και έχει συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι δεν μπορεί να ελέγχει απόλυτα όλα όσα θα ήθελε να ελέγχει: τις σκέψεις του, τ’ αδέλφια του, το άγνωστο μέλλον, τη σωματική του υγεία και τόσα άλλα.

Έχει, άλλωστε, διαπιστώσει πόσο εύκολα κουράζεται όποτε μάταια προσπαθεί να τα ελέγχει όλα θέτοντας σε εφαρμογή περίπλοκες περιοδικές ελεγκτικές διαδικασίες, τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και στην προσωπική ζωή του.

Ελεύθερος πια από την έμμονη ιδέα του να ελέγχει, γέρνει το κεφάλι στη νοητή αγκαλιά του Δημιουργού του και Του επιτρέπει αυτό που έτσι κι αλλιώς ίσχυε και πριν Του το επιτρέψει: να τον οδηγήσει Εκείνος όπου Εκείνος κρίνει. Της ζωής τα γυρίσματα μπορούν να γίνονται στο εξής όλα με ευχαρίστηση αποδεκτά από το νου, επειδή ο νους έχει πλέον παραδοθεί άνευ όρων στο Δημιουργό του. Τα αποδέχεται, ακόμα και όταν τον οδηγούν – προσωρινά, άρα φαινομενικά – προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη προς την οποία αγωνίζεται να προχωρήσει. Αφήνει, δηλαδή, την Αγάπη Του να τον άγει.

Μοιράσου το στα social media