Το Βιβλίο των Ονείρων
Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Η καταγραφή των ονείρων μου έδωσε νόημα στη ζωή μου.

Η συγγραφή αυτού του βιβλίου ήταν για μένα μία αποκαλυπτική διαδικασία, μέσα από την οποία άλλαξε ολοκληρωτικά η αντίληψή μου σχετικά με το σκοπό της ζωής. Συγκεκριμένα, ενώ πρώτα είχα μία συγκεχυμένη ιδέα σχετικά με το τι έχω έρθει να κάνω σε αυτόν εδώ τον κόσμο, τώρα μου έχει γίνει ξεκάθαρο ότι βρίσκομαι εδώ για ένα και μόνο λόγο: να μάθω να βιώνω κάθε στιγμή τη βαθιά εσωτερική χαρά και την αφθονία, ελεύθερος από τις περιοριστικές προκαταλήψεις της λογικής που γεννούν μέσα μου ένα διαρκές αίσθημα δυσκολίας και ανεπάρκειας.

Χάρη σε αυτή τη νέα αντίληψη σχετικά με το σκοπό της ζωής, μπόρεσα να κάνω μία επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων μου και να γίνω πιο συνειδητός όσο αφορά τον τρόπο διάθεσης αυτού του πολύτιμου αγαθού που λέγεται χρόνος ή, αλλιώς, ζωή. Έτσι, αφαίρεσα σταδιακά τις ώρες σκέψεων ανησυχίας για διάφορα θέματα, τις ώρες θλίψης και αυτολύπησης, τις ώρες ενοχών, νοσταλγίας, θυμού, ζήλειας, φόβου, ραθυμίας, αυτοθαυμασμού, αυτοπροβολής, φλυαρίας, κριτικής, προσήλωσης σε λεπτομέρειες, περιττής εργασίας στο γραφείο, οικονομικών λογαριασμών και γενικά όσα είδη σκέψεων και ενασχολήσεων είχα μάθει τόσα χρόνια να μου γεμίζουν ανούσια το χρόνο και να μου σπαταλάνε τη ζωή.

Στη θέση τους έβαλα τον ελεύθερο στοχασμό και την απρόσκοπτη καταγραφή των ονείρων μου. Αυτή η νέα δραστηριότητα σταδιακά με έφερε από ψυχολογική άποψη πιο κοντά στην εκπλήρωση των ονείρων μου, μέχρι που κάποια στιγμή άρχισα να προχωράω και σε κάποιες ενέργειες που παλιότερα τις είχα αφήσει να πλανώνται στη σφαίρα των ιδεών προς μελλοντική υλοποίηση, οι οποίες ολοένα αναβάλλονταν, επειδή πολύ απλά δεν πίστευα ότι έχει νόημα να αφιερώνω χρόνο σε εργασίες που αφορούν την εκπλήρωση τόσο μακρινών και τρελών ονείρων.

Πριν αρχίσω την παρουσίαση των ονείρων μου, θέλω να διευκρινίσω ότι η καταγραφή τους έγινε με χειμαρρώδη τρόπο, χωρίς φροντίδα για τη συνέχεια του κάθε θέματος με το προηγούμενο και το επόμενό του. Μόνο όταν ήρθε η ώρα για την έκδοση του βιβλίου, έγινε η ταξινόμηση των θεμάτων σε ενότητες, για να μπορεί ο αναγνώστης να αποκτά μία ολοκληρωμένη εικόνα για το κάθε θέμα.

Οι πιο τρελές προσδοκίες μου, τα μεγάλα απεριόριστα όνειρά μου είναι, λοιπόν, τα εξής:

Μοιράσου το στα social media