Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Απελευθέρωση από τα δεσμά του νου.

Οραματίζομαι έναν εαυτό ελεύθερο από τα δεσμά του νου. Όλες τις σκέψεις που θέλουν να με ανησυχούν θα τις θεωρώ αναξιόπιστες, αποκυήματα της υπερτροφικής λογικής μου, και δεν θα τις πιστεύω. Θα κλείνω τα μάτια και θα παραδίδομαι στη μία αληθινή μου φύση, θα παραδίδομαι με εμπιστοσύνη, θα αφήνω τις ιδέες να καταλαγιάζουν και θα φέρνω το φως μέσα στο νου και στην καρδιά μου.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερός μου πόθος: να πάψω να άγομαι και να φέρομαι από τις ιδέες του νου και να παραμένω σταθερά αγκυροβολημένος στο κέντρο του εαυτού μου, όπου θα νιώθω μόνιμα τη ζεστασιά της εσωτερικής φλόγας που καίει αιώνια. Θέλω το αίσθημα της ασφάλειας να εγκαθιδρυθεί μέσα μου και να γίνει ακλόνητο, ο φόβος να εξαλειφθεί, η βεβαιότητα για την αιώνια αφθονία της Ύπαρξής μου να επισκιάσει οποιαδήποτε άλλη ψυχική διάθεσή μου.

Θέλω να μάθω να αγνοώ τις ιδέες του νου μου, ώστε να είμαι ελεύθερος να χαίρομαι τις όμορφες ώρες δημιουργίας και Αγάπης, παίζοντας μέσα στον κόσμο με τα αδέλφια μου και νιώθοντας απέραντη ευγνωμοσύνη για την Ύπαρξή μας, χωρίς παρεμβολές από σκέψεις ανησυχίας.

Είμαι βέβαιος ότι τόσο εγώ όσο και τα αδέλφια μου θα απελευθερωθούμε πολύ σύντομα από τα δεσμά του νου μας χάρη στη συνεχή καταγραφή των ονείρων μας και των πιο τρελών προσδοκιών μας. Μέσα από αυτήν την καθημερινή καταγραφή, θα συντελεστεί η σταδιακή μεταμόρφωση του νου μας και θα πάψουμε να πιστεύουμε την όποια παλιά λαθεμένη εκπαίδευση που είχε λάβει από το περιβάλλον του.

Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε όλοι μέσα μας την υπομονή και την πίστη στο αποτέλεσμα οι οποίες απαιτούνται για να συνεχίζουμε καθημερινά αυτήν την καταγραφή μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου, που είναι η απελευθέρωση από τα δεσμά του νου και η ευδαιμονική παρουσία μας από εδώ και πέρα για όλους τους αιώνες μέσα σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι τόσο μεγάλη η πίστη μας στο αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου, που δεν θα την εγκαταλείπουμε ούτε μία μέρα και για κανένα λόγο, επειδή θα της δίνουμε την πιο υψηλή προτεραιότητα από όλες τις δραστηριότητές μας.

Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι χάρη σε αυτήν την πίστη και την εμπιστοσύνη που θα τρέφουμε για αυτή τη μέθοδο, δε θα απογοητευόμαστε ποτέ, όσο και να καθυστερεί η προσέγγιση του τελικού στόχου, που είναι η απελευθέρωση από τα δεσμά του νου μας. Έτσι, δε θα αργήσει να έρθει ο καιρός που τόσο εγώ όσο και όλα μου τα αδέλφια θα απολαμβάνουμε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα την εσωτερική ελευθερία που κατά βάθος όλοι ποθούμε, είτε το έχουμε συλλάβει είτε όχι.

Μοιράσου το στα social media