Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Αρμονική συνεργασία φαντασίας και δράσης.

Χάρη στην εσωτερική ευελιξία και την προθυμία για αλλαγή και ποικιλία που θα έχω αποκτήσει, θα μπορώ να περνώ ομαλά και αβίαστα από το μαγικό κόσμο της δημιουργικής φαντασίας στην πρακτική διευθέτηση θεμάτων και το αντίστροφο, χωρίς να προτιμώ το ένα από τα δύο.

Θα εγκαταλείπω πρόθυμα τη φαντασία και θα ξεκινώ την ημέρα μου με κέφι, χαρά και ενθουσιασμό για την επικείμενη υλοποίηση των όσων φαντάστηκα πριν λίγο. Χάρη στην πηγαία και αβίαστη εσωτερική ορμή θα προσεγγίζω άφοβα και θα κατακτώ αγόγγυστα τα πεδία της ύλης ένα-ένα, αδιαφορώντας για τις προτιμήσεις και τις αντιστάσεις που αναφύονται από το απόθεμα των παλιών συνηθειών. Θα αγαπώ τη δράση και θα προσχωρώ εκατό τοις εκατό σε αυτήν με χαρά, φέρνοντας μαζί μου μέσα στη δράση όλη την ευδαιμονία και τη λύτρωση που μου χάρισε πριν λίγο η δημιουργική φαντασία μου.

Θα συνενώσω, έτσι, αρμονικά τους δύο κόσμους, που στην ουσία είναι έτσι κι αλλιώς από τη φύση τους ένας ενιαίος κόσμος, αφού ο κόσμος της φαντασίας δεν είναι παρά η νοερή εικόνα αυτού που θα εκδηλωθεί σύντομα στον κόσμο της ύλης, μόλις αφοσιωθώ σε αυτήν, έχοντας πάντα ως οδηγό και μέντορα τη δημιουργική φαντασία μου. Θα συμφιλιωθώ, έτσι, μέσα μου με τη δράση και θα κατανοήσω ότι αυτή δε με ξεριζώνει άσπλαχνα από τον υπέροχο κόσμο στον οποίο με είχε ταξιδέψει μέχρι πριν λίγο η φαντασία μου. Αντίθετα, θα θεωρώ τη δράση ως έναν πολύτιμο φίλο που συναινεί στη μαγεία της φαντασίας μου, ωριμάζει τους καρπούς της και επικυρώνει έμπρακτα το λόγο της, εδραιώνοντάς τον έτσι μέσα μου.

Θα κατανοήσω, δηλαδή, και θα πιστέψω ότι η δράση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ευλογημένη εκδήλωση της ευλογημένης φαντασίας μου μέσα στον υλικό κόσμο και θα ακολουθώ έτσι όλη την ημέρα τα μονοπάτια της με την ίδια χαρά και όρεξη που ακολουθώ και τα μονοπάτια της φαντασίας μου κάθε πρωί και βράδυ. Τόσο η φαντασία όσο και η δράση είναι ευλογημένες από την ίδια μου την Ύπαρξη, και γι’ αυτό νιώθω ασφαλής μαζί τους και μου αρέσει να περνώ δημιουργικά τις ώρες μου μέσα σε αυτές.

Αυτήν την ίδια συνειδητοποίηση θα λάβει από την Ύπαρξή μας ολόκληρη η ανθρωπότητα. Η συμφιλίωση μεταξύ των δύο κόσμων, της εσωτερικής φαντασίας και της εξωτερικής δράσης, θα εδραιωθεί μέσα στο νου και την καρδιά όλων μας. Έτσι, θα απολαμβάνουμε όλοι παράλληλα και τα δύο αυτά μεγάλα δώρα της ζωής: τα μαγικά ταξίδια της φαντασίας, που θα μας πηγαίνουν στον εξιδανικευμένο κόσμο που θα θέλαμε να ζούμε, και τη χαρούμενη δράση, που θα μας οδηγεί σταδιακά στην υλοποίηση του φανταστικού ιδανικού κόσμου μας.

Οι αγείωτοι φαντασιόπληκτοι και οι στεγνοί τεχνοκράτες θα συγκλίνουν μεταξύ τους και θα γίνουμε όλοι οραματιστές γεμάτοι Αγάπη και ζήλο για το ιερό έργο της Παγκόσμιας Ειρήνης και Αγάπης που θα υπηρετούμε.

Μοιράσου το στα social media