Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Ασφάλεια και πληρότητα.

Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα μάθουμε όλοι να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή της ζωής μας σε όλο της το μεγαλείο, σε όλη της τη λεπτομέρεια, και να μην ανησυχούμε για το τι ΘΑ συμβεί σε λίγο ή σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο ή όταν θα πεθάνουμε. Θα είμαστε βέβαιοι ότι εκείνο που θα συμβεί στο μέλλον, όποιο και αν θα είναι αυτό, όπου και αν θα βρισκόμαστε, με οποιουσδήποτε ανθρώπους ή μόνοι μας, θα είναι εξίσου υπέροχο και απολαυστικό όσο αυτό που ζούμε τώρα, αυτήν εδώ τη στιγμή.

Θα είναι διαφορετικό, ναι, σίγουρα δε θα είναι ακριβώς το ίδιο, μπορεί μάλιστα να είναι και εντελώς διαφορετικό από όσα ονειρευόμαστε εμείς τώρα για το μέλλον μας. Όμως, δεν θα παύει να είναι ένα ακόμα δώρο που θα μας προσφέρει απλόχερα η ζωή μας σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Ακόμα και τα μετά θάνατον θα είναι ένα δώρο που θα μας προσφέρει απλόχερα η Ύπαρξή μας, που είναι αιώνια.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα πολύ σύντομα θα κατανοήσει βαθιά ότι μέσα σε αυτό το σύμπαν όπου κατοικούμε αιώνια δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να περάσουμε δυσβάσταχτα βάσανα ή να χαθούμε. Αντίθετα, είναι βέβαιο από την ίδια μας τη φύση ότι θα ζούμε και θα απολαμβάνουμε την αναλλοίωτη Ύπαρξή μας μέσα στο σύμπαν με αμέτρητους τρόπους. Έτσι, όχι μόνο το αίσθημα της ασφάλειας αλλά και το αίσθημα της πληρότητας είναι εξασφαλισμένα για εμάς για όλους τους αιώνες, όπως ήτανε και μέχρι τώρα, είτε το αναγνωρίζαμε είτε όχι. Με αυτή τη βεβαιότητα βαθιά εδραιωμένη στη συνείδησή της θέλω να περνάει τις ημέρες της ολόκληρη η ανθρωπότητα επάνω σε αυτόν εδώ τον πλανήτη με τις τόσες αμέτρητες δυνατότητες για χαρά και απόλαυση κάθε είδους: συναισθηματική, αισθησιακή, συντροφική, πνευματική, δημιουργική.

Για την ανάπτυξη του αισθήματος της ασφάλειας μέσα στο νου αλλά και σε κάθε κύτταρο του σώματός μας, θα αποκτήσουμε όλοι την καλή συνήθεια να το καλλιεργούμε συστηματικά κάθε πρωί με στοχασμό και εμβάθυνση. Αυτή θα είναι μία συνειδητή πράξη Αγάπης προς τον εαυτό μας, απόρροια του σεβασμού και της ευσπλαχνίας που θα νιώθουμε γι’ αυτόν. Έτσι, θα είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και δε θα θυσιάζουμε αυτήν την πρωινή υπηρεσία προς τον εαυτό για χάρη καμίας άλλης επείγουσας εργασίας ή ανειλημμένης υποχρέωσης, επειδή θα έχουμε πλέον πεισθεί ότι η καθημερινή καλλιέργεια της ασφάλειας αποτελεί τη βάση για όλα τα άλλα που ποθούμε στη ζωή μας.

Συγκεκριμένα, θα γνωρίζουμε πλέον καλά ότι χωρίς το βαθύ αίσθημα ασφάλειας να έχει κατακλύσει όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου και ολόκληρου του σώματός μας, είναι παντελώς αδύνατο να απολαύσουμε οτιδήποτε: την Αγάπη, τον έρωτα και την κάθε είδους εμπειρία των αισθήσεων, την τροφή, την κίνηση και την άθληση, τη δημιουργικότητα, τα υλικά αγαθά, την Αγάπη, την ευσπλαχνία, την ευγνωμοσύνη, την εκφορά του λόγου, τη δόνηση και τη σπορά του, τη διάκριση και την εγρήγορση, την πνευματική τροφή κάθε είδους, τη γαλήνη και την ευδαιμονία.

Θα έχουμε μέσα μας στέρεα αγκυροβολημένη την αδιαμφισβήτητη επίγνωση ότι το βαθιά ριζωμένο μέσα μας αίσθημα της ασφάλειας αποτελεί τη βάση, την απαραίτητη προϋπόθεση, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλες τις χαρές της ζωής απερίσπαστοι από τη φλυαρία του φόβου και της ανησυχίας. Έχοντας, λοιπόν, αυτήν την επίγνωση ακράδαντα εδραιωμένη μέσα μας, θα κλείνουμε όλοι κάθε πρωί τα μάτια πριν από οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση και θα αφήνουμε την ιδέα ότι είμαστε ασφαλείς να ενσταλάζεται αργά και ειρηνικά σε όλα τα κύτταρα του σώματος και του εγκεφάλου.

Θα παρακολουθούμε στιγμή προς στιγμή με απέραντη υπομονή και εγκαρτέρηση τη διαδικασία αυτής της ιερής ενστάλαξης, καθώς θα γνωρίζουμε καλά ότι αυτή είναι το ένα και μοναδικό κλειδί της ευτυχίας που μια ζωή ποθούσαμε να βρούμε. Για χάρη αυτού του μεγάλου ευεργετήματος θα θυσιάζουμε πρόθυμα τη βιασύνη μας και θα συνεχίζουμε την ενστάλαξη της ιδέας της ασφάλειας μέσα στα κύτταρά μας, μέχρι να είμαστε βέβαιοι ότι το κάθε κύτταρο έχει γεμίσει ολοκληρωτικά από αυτήν την ιδέα, ώστε να μην υπάρχει πλέον χώρος για αρνητικές ιδέες να εισβάλουν και να καταλάβουν τα κύτταρά μας. Η βεβαιότητα της αθανασίας, της αφθαρσίας, της υγείας και της δύναμης που πηγάζει από την αιώνια εσωτερική πηγή, αυτή η βεβαιότητα θα γίνει έτσι μόνιμο δομικό στοιχείο του κάθε κυττάρου μας.

Το αποτέλεσμα αυτής της πανανθρώπινης καθημερινής εσωτερικής διεργασίας θα είναι ότι δε θα υπάρχει πια σκέψη ή άνθρωπος ή περίσταση που θα μπορεί να ενεργοποιήσει μέσα μας ξανά το πάλαι ποτέ ισχυρό αίσθημα της ανασφάλειας. Η ευθιξία, η οικονομική αβεβαιότητα, ο φόβος της απόρριψης από άτομα ή ομάδες, ο υποτακτικός συμβιβασμός και κάθε άλλη μορφή ανασφάλειας, θα βρίσκουν τα κύτταρα πλήρη με φρέσκο, μόλις πρόσφατα καλλιεργημένο και ολοζώντανο αίσθημα ασφάλειας, που δε θα αφήνει χώρο σε κανένα δυσάρεστο αίσθημα να ενσταλαχθεί μέσα τους ή να συντονιστεί μαζί τους και να τα δονήσει σπέρνοντας στο σώμα και στο νου τον τρόμο.

Αντίθετα, το ενσταλαγμένο αίσθημα ασφάλειας θα συντονίζεται με όλα τα αισθήματα που προάγουν τη χαρά, την πληρότητα και την ευδαιμονία και θα τους αφήνει το πεδίο εντελώς ελεύθερο για να εισέρχονται και να κατακλύζουν κάθε τόσο τα κύτταρα του εγκεφάλου και του σώματος. Έτσι, η εύκολη και άμεση πρόσβαση σε όλες τις χαρές της ζωής θα εξασφαλιστεί και, κατά συνέπεια, η ιδέα της αφθονίας θα γίνει πιστευτή από το νου και θα εδραιωθεί μέσα του.

Είμαι βέβαιος ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα θα απολαύσει πολύ σύντομα όλα αυτά τα αγαθά, τα οποία μόνο το βαθύ αίσθημα της ασφάλειας μπορεί να της χαρίσει. Εννοείται, ότι κάτω από αυτές τις ευοίωνες ψυχολογικές συνθήκες θα ξεχαστούν εντελώς οι εχθρότητες, οι αντιδικίες, η μισαλλοδοξία και η επιθετικότητα μεταξύ των ανθρώπων και θα βασιλέψουν ο αμοιβαίος σεβασμός, η συντροφικότητα, η ανοικτοσύνη και η ειρήνη.

Μοιράσου το στα social media