Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Βαθιά ικανοποίηση για την ίδια την Ύπαρξή μας.

Θα μάθω πολύ σύντομα να νιώθω μία μόνιμη ικανοποίηση για την ίδια μου την Ύπαρξη και να χαίρομαι μόνο επιφανειακά για το παγκόσμιας εμβέλειας θετικό έργο που οραματίζομαι να κάνω. Αυτή η μόνιμη ικανοποίηση θα στηρίζεται στη βαθιά επίγνωση ότι η πραγματική και ουσιαστική επιτυχία μου είναι απλά και μόνο η συνεχής επαφή και η ενότητα του πρόσκαιρου μορφικού εαυτού μου με την αιώνια Ύπαρξή μου που κατοικεί μέσα στον πυρήνα μου και όχι όσα αυτός ο εαυτός θα επιτύχει μες στον κόσμο. Αυτή η επίγνωση θα είναι τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα μου, που δε θα αφήνει χώρο για καθόλου πρόσθετη ικανοποίηση από κοσμικά αγαθά και επιτεύγματα, ακόμα και αν η μεταμόρφωση ολόκληρης της ανθρωπότητας θα μπορούσε να γίνει το δικό μου προσωπικό έργο για αυτήν την επίγεια ζωή μου.

Αυτό το αναλλοίωτο αίσθημα ικανοποίησης θα αποτελεί τη σταθερή και ακλόνητη ψυχολογική βάση μου, πάνω στην οποία θα διαδραματίζονται όλα τα δρώμενα της ζωής και θα λαμβάνουν χώρα όλες μου οι σκέψεις και τα συναισθήματα που θα σχετίζονται με τα διάφορα εξωτερικά δρώμενα. Έτσι, καμία σκέψη και κανένα συναίσθημα, όσο και να εμμένουν και να προσπαθούν, δε θα είναι ικανά να διαπεράσουν αυτή τη συμπαγή ψυχολογική βάση και να αγγίξουν τον πυρήνα μου.

Το αποτέλεσμα θα είναι, προφανώς, ότι η φλόγα που καίει αιώνια μέσα στον πυρήνα δε θα τρεμοπαίζει ούτε στιγμή και θα καίει ζωντανή μέρα και νύχτα για όλα τα χρόνια της απειρόχρονης ζωής μου. Θα είναι, δηλαδή, προστατευμένη η εσωτερική φλόγα της ζωής από την ακλόνητη βάση που θα μου προσφέρει το βαθύ αίσθημα της ικανοποίησης, το οποίο θα πηγάζει από την ίδια τη συνειδητή επίγνωση της Ύπαρξής μου κάθε στιγμή. Με άλλα λόγια, ό,τι και να συμβαίνει είτε στον έξω κόσμο είτε στις σκέψεις και στα συναισθήματά μου, δεν θα είναι ποτέ σε θέση να διαταράξει την ευδαιμονία που θα μου χαρίζει η διαρκής επίγνωση της Ύπαρξής μου.

Το ίδιο ακριβώς οραματίζομαι με σθένος και πεποίθηση για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είναι γεγονός ότι όλοι μας έχουμε βασανιστεί πολύ από το διάτρητο της ψυχολογίας μας. Κατά συνέπεια, όλοι κατά βάθος θέλουμε να συνδεθούμε άρρηκτα με τη μία και μοναδική πραγματικότητά μας, την κοινή Ύπαρξή μας την καθάρια, για να την απολαμβάνουμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Η ανάγκη μας για αυτό το διαχρονικά λυτρωτικό βίωμα της δομημένης και απροσπέλαστης ψυχολογικής βάσης είναι τεράστια και ασκεί ανείπωτες εσωτερικές πιέσεις, και ας μην τις αντιλαμβανόμαστε πάντα εξαιτίας του εθισμού μας σε αυτές. Γι’ αυτό, έχω την πεποίθηση ότι αυτή η μετακύλισή μας από το έξω προς το μέσα θα επισυμβεί πολύ πιο σύντομα από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς παρατηρώντας τη συμπεριφορά μας, τις τάσεις μας και τις ροπές μας.

Έτσι, δεν θα αργήσει ο καιρός που η παγκόσμια ψυχολογική βάση της σύνδεσης με την άχρονη ενιαία Ύπαρξή μας θα χαρίσει σε όλους εμάς τους ανθρώπους το λυτρωτικό αίσθημα της ασφάλειας και της αφθονίας, ώστε να μπορούμε πλέον να παίζουμε αγαπημένοι μέσα στον κόσμο, που θα γνωρίζουμε πια ότι ανήκει εξολοκλήρου και αιώνια εξίσου σε όλους μας.

Μοιράσου το στα social media