Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Η θετικότητα σταδιακά θα επικρατήσει.

Ενώ εξασκώ συνειδητά το νου μου στις θετικές σκέψεις, θέλω να βλέπω με εγκαρτέρηση και αποδοχή τις ώρες που θα έχω παρασυρθεί ξανά από αρνητικές ιδέες και σκοτούρες. Θέλω να απολαμβάνω τα όμορφα συναισθήματα που μου γεννούν οι θετικές σκέψεις, να πιστεύω με βεβαιότητα ότι θα έρθει σύντομα ο καιρός που αυτές θα είναι ο μόνιμος σύντροφός μου, ώστε να μη με στεναχωρεί η ιδέα ότι αυτή η εσωτερική ομορφιά θα εξανεμιστεί μετά από λίγο, όταν ο νους μου θα παρασυρθεί ξανά στα γνώριμα μουντά και γκρίζα μονοπάτια του.

Θέλω να πιστεύω μέσα μου βαθιά ότι αυτή η παλιά συνήθεια του νου είναι στα τελευταία της, ώστε να μην της δίνω σημασία και να μην επιτρέπω στο φόβο μου γι’ αυτή να μου μολύνει την ομορφιά της θετικότητας. Θα θεωρώ αυτό το φόβο μου ανούσιο και ουσιαστικά ανυπόστατο, θα παραιτούμαι από αυτόν και θα επανέρχομαι άμεσα στη θετικότητα και την αισιοδοξία για να τις απολαμβάνω χωρίς άλλα ενδόμυχα εμπόδια.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα θα μάθει να βλέπει επίσης με εγκαρτέρηση τις ώρες που θα χάνεται ο νους της μέσα σε αρνητικές σκέψεις. Θα είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η αρνητικότητα είναι στα τελευταία της και θα μάθουμε να αποζητούμε σύντομα, μετά από λίγα λεπτά αποχής, ξανά τις όμορφες ιδέες και τα θετικά συναισθήματα που αυτές γεννούν.

Με άλλα λόγια, θα εθιστούμε όλοι στη θετικότητα και δεν θα μπορούμε να μένουμε μακριά της για περισσότερο από λίγα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα. Οι αρνητικές σκέψεις, δηλαδή, θα διυλίζονται, θα φιλτράρονται και θα απορρίπτονται στο παράπλευρο καλάθι της ματαιότητας με έναν αυτόματο εσωτερικό μηχανισμό ασφαλείας που θα ενεργοποιείται ταυτόχρονα με τη γέννηση κάθε αρνητικής σκέψης.

Αυτός ο μηχανισμός θα έχει δομηθεί ενδόμυχα από μόνος του, χωρίς κατασκευαστική προσπάθεια από μέρους μας, καθώς θα έχει γεννηθεί σαν μία φυσική μετάλλαξη του οργανισμού μας. Ο οργανισμός μας, δηλαδή, προσαρμοζόμενος στο νέο περιβάλλον της θετικότητας και στην καινούργια επικρατούσα αντίληψη ότι η ζωή είναι όμορφη και αιώνια, θα αναπτύξει αυτόματα τις συνάψεις μεταξύ των κατάλληλων νευρώνων του εγκεφάλου ώστε να διεγείρεται αυτός ο μηχανισμός κάθε φορά που θα τείνει να καταλάβει το νου μία αρνητική σκέψη.

Έτσι, οι αρνητικές σκέψεις θα έχουν πλέον μία πολύ σύντομη πορεία μέσα στη νόησή μας και το άπλετο φως θα μας πλημμυρίζει και πάλι μετά την πάροδο των ανάλαφρων πρόσκαιρων νεφών. Γιατί ως τέτοια λευκά και μη απειλητικά μικρά νέφη θα συλλαμβάνουμε πλέον τις αρνητικές σκέψεις και όχι ως μαύρη θύελλα που κατακλύζει τον εσωτερικό ουράνιο θόλο μέχρι τα πέρατα του νοητικού ορίζοντά μας. Αυτή η πλάνη της μουντής μαυρίλας και η ιδέα του επερχόμενου καταποντισμού θα εξαλειφθεί διαπαντός από την αντίληψή μας και στη θέση της θα επικρατήσει η πεποίθηση της ηλιόλουστης ημέρας. Ολόκληρη η ζωή όλης της ανθρωπότητας, χωρίς καμία εξαίρεση, θα είναι ηλιόλουστη, ευλογημένη από το φως του ήλιου του εσώτερου, εκείνου που κατοικεί αιώνια μέσα στο νου και την καρδιά μας.

Μοιράσου το στα social media