Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Παράδοση στον εσώτερο Θεό.

Θα παραδίδω, έτσι, στον Εσώτερο Θεό, εξολοκλήρου την ευθύνη για τη διεκπεραίωση όλων των υλικών ζητημάτων, είτε προσωπικών είτε υπηρεσίας προς τους άλλους, καθώς και τη διευθέτηση των πνευματικών υποθέσεών μου, δηλαδή την ορθή εκπαίδευση του νου μου. Θα του τα παραδίδω ακόμα και αυτά, τα πνευματικά ζητήματα, ώστε να αθωώνω τον εαυτό μου για την όποια τυχόν καθυστέρηση που διαπιστώνω στη διευθέτησή τους. Έτσι θα μπορώ να προχωρώ με το ίδιο κέφι το έργο μου κάθε μέρα, χωρίς περιττά αισθήματα ενοχών, με τη βεβαιότητα ότι σύντομα Αυτός, ο Εσώτερος Θεός μου, θα φροντίσει με τη Θεία Χάρη του να διευθετηθούν τα υλικά και τα πνευματικά ζητήματα που Του έχω θέσει για το καλό του εαυτού μου και για το καλό των άλλων, καθώς επίσης και αυτά που δεν έχω θυμηθεί να Του θέσω, και αυτά ακόμα που δεν έχω καν συλλάβει ότι υπάρχουν.

Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα μάθω να παραδίδω όλες ανεξαιρέτως τις υποθέσεις μου στον Εσώτερο Θεό, που είναι η ίδια ή Ύπαρξή μου. Θα καταλάβω καλά ότι ο περιορισμένης αντίληψης νους μου δεν είναι σε θέση να συλλάβει την αφθονία λύσεων που υπάρχουν για όλα τα προβλήματα, ακόμα και για αυτά που φαίνονται άλυτα στα μάτια του. Επίσης, θα αντιληφθώ και θα παραδεχθώ ότι το περιορισμένων δυνατοτήτων σώμα μου δεν είναι σε θέση να αντεπεξέρχεται σε όλων των ειδών τις υλικές ανάγκες, τις δικές μου και των άλλων.

Ο περιορισμένος αριθμός ωρών της κάθε ημέρας δεν επιτρέπει στο σώμα και στο νου μου να διευθετήσουν όλα όσα θα ήθελα να γίνουν μέσα σε μία μέρα. Θα μάθω, λοιπόν, να κάνω όσα προλαβαίνω και όσα καταλαβαίνω πώς μπορούν να γίνουν, και θα αφήνω όλα τα υπόλοιπα στην παντογνωσία και παντοδυναμία της Ύπαρξής μου, με την ακλόνητη βεβαιότητα ότι αυτή θα τα φροντίσει όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε, αυτή μου έχει δώσει το σώμα και το νου που έχω στη διάθεσή μου και με τα οποία είμαι σε θέση να διευθετώ όσα διευθετώ καθημερινά. Συνεπώς, η Ύπαρξή μου προφανώς θα έχει την ικανότητα να βρίσκει πάντα και άλλους συμπληρωματικούς τρόπους για τη διευθέτηση των υποθέσεών μου, πέρα από τις δυνατότητες που έχουν το σώμα και ο νους που Αυτή μου έχει δώσει.

Όμοια, και ολόκληρη η ανθρωπότητα θα μάθει να παραδίδει συνολικά στην ενυπάρχουσα Οντότητά της, δηλαδή στη μία κοινή και ενιαία Ύπαρξη όλων μας, όλα τα προβλήματά της προς επίλυση και όλες τις υποθέσεις της προς διεκπεραίωση. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι μας θα ξαλαφρώσουμε από το ασήκωτο βάρος της παράλογης ευθύνης για αναρίθμητα θέματα που είναι πέρα από την αντίληψη ή την προθυμία του πνεύματός μας και τις σωματικές ή ψυχικές δυνάμεις μας.

Αυτή η εσωτερική στάση της εμπιστοσύνης και της άνευ όρων παράδοσης θα επιτρέψει στο αίσθημα της αγαλλίασης να εξαπλωθεί μέσα στις καρδιές μας. Τα πνεύματά μας, έτσι, θα ηρεμήσουν και θα συμφιλιωθούμε με τους εαυτούς μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα αφήσουμε να δημιουργηθεί μέσα μας ο εσωτερικός χώρος που χρειάζεται για να ενδιαφερόμαστε ειλικρινά ο ένας για τον άλλο και να ζούμε αγαπημένοι και με αλληλοσεβασμό στην κοινή κατοικία μας σε αυτόν εδώ τον κόσμο που η Ύπαρξή μας έπλασε για εμάς.

Αυτή θα είναι η αναπόδραστη εξέλιξή μας, και θα επέλθει μάλιστα σε χρόνο πολύ σύντομο, καθώς θα προκύψει σαν αυθόρμητη ανάγκη μας, επειδή όλοι μας έχουμε καταπονηθεί πολύ από τη μάταιη και παράλογη απαίτησή μας να τα έχουμε όλα υπό τον έλεγχό μας. Θα παραδώσουμε, λοιπόν, με εμπιστοσύνη το παρόν μας και το μέλλον μας στην Ύπαρξή μας. Έτσι, θα ελευθερωθούμε, για να μπορούμε να παίζουμε σαν χαρούμενα παιδιά της που είμαστε μέσα στο δικό της κόσμο, που θα τον νιώθουμε πλέον σαν τον όμορφο κήπο του πατρικού μας σπιτιού, ο οποίος μας προσφέρει όλα τα αγαθά που χρειαζόμαστε για να περνάμε μια ζωή ευτυχισμένη, αγαπημένοι μεταξύ μας, μέσα στην αφθονία και τη χαρά, με ειλικρινές ενδιαφέρον και πολύπλευρη πρακτική φροντίδα ο ένας για τον άλλο.

Μοιράσου το στα social media