Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

«Τα πάντα ρει»· εντούτοις, είμαστε ασφαλείς.

Ένα μεγάλο μου όνειρο είναι να φτάσουμε σύντομα όλοι στο σημείο να νιώθουμε ασφαλείς ανεξαρτήτως συνθηκών. Θέλω να κατανοήσουμε βαθιά ότι οι αλλαγές που μας τρομάζουν είναι φαινομενικές και πως τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει ή να αλλοιώσει την Πηγή, τη Φλόγα της Ύπαρξής μας. Τα πάντα, όσα βλέπουμε και όσα αγαπάμε, θα χαθούν αργά ή γρήγορα, μα δεν υπάρχει λόγος να θλιβόμαστε γι’ αυτό, επειδή αυτά δεν είναι παρά μόνο απλές μορφές της Αιώνιας Ύπαρξής μας. Αυτή δε γίνεται να χαθεί.

Τα αγαπημένα πρόσωπα, η υγεία και η αρτιμέλειά μας, η αναγνώριση και η εκτίμηση από τους γύρω μας, η Αγάπη και ο σεβασμός τους, η ακίνητη περιουσία μας και τα άλλα υλικά αγαθά, οι ανέσεις, οι σπουδές, το επάγγελμα, τα χόμπι και τα άλλα πεδία δημιουργικής δράσης, οι αδελφικοί φίλοι, οι παρέες, οι διασκεδάσεις, οι απολαύσεις των αισθήσεων, οι ιδεολογίες, τα δόγματα και οι πεποιθήσεις μας, τα χρήματα και οι ευκολίες που μας παρέχουν, όπως είναι η στέγη, η τροφή, τα αυτοκίνητα και τα ταξίδια, η ελευθερία λόγου και κινήσεων, αυτά και πολλά ακόμα είναι αγαθά φθαρτά που μας παρέχει ο κόσμος των μορφών μέσα στον οποίο ζούμε. Μοιραία υπόκεινται σε αλλαγές και δεν μπορούν να είναι παντοτινά, επειδή «τα πάντα ρει» μέσα στον κόσμο των μορφών.

Αυτό θέλω να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ώστε να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να ενεργούμε σαν να ήταν αιώνια όλα αυτά τα αγαθά και να προσκολλώμαστε σε αυτά.

Θέλω, λοιπόν, για να μην είμαστε ευάλωτοι από χίλιες μεριές στην οδύνη και στον πόνο, να κατανοήσουμε βαθιά ότι στην ουσία της Ύπαρξής μας είμαστε απόλυτα ασφαλείς. Θέλω να κυριαρχήσει μέσα μας αυτή η επίγνωση, θέλω το αίσθημα της ασφάλειας να εγκαθιδρυθεί και να ενσωματωθεί μέσα μας, να γίνει αδιαχώριστο συστατικό της υλικής και ενεργειακής υπόστασής μας, δηλαδή να χωνευθεί μέσα στην ίδια την ύλη των κυττάρων ολόκληρου του σώματός μας, να διαποτίσει τους πυρήνες τους και να διαχυθεί σε ολόκληρη τη μάζα τους.

Θέλω, ακόμα, η ιδέα της ασφάλειας να χαραχτεί ανεξίτηλα στα εγκεφαλικά μας κύτταρα και η πεποίθηση της αφθαρσίας της Ύπαρξής μας να κατακλύσει όλες τις εγγραφές του εγκεφάλου μας, σαν ένα αναμφισβήτητο αξίωμα που θα υποφώσκει πίσω από κάθε ιδέα του νου μας και θα υποθάλπει κάθε σκέψη, συναίσθημα, λόγο και πράξη μας. Παράλληλα, θα ευεργετηθεί και η καρδιά μας, που θα λυτρωθεί οριστικά από την αγωνία και την αβεβαιότητα, διατηρώντας έτσι τους παλμούς της αμετάβλητους ως προς την ένταση και τη συχνότητά τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τα πρόσωπά μας θα λάμπουν από μακαριότητα, καθώς τα μάτια και το ζωηρό μας δέρμα θα αποπνέουν τη βεβαιότητα της αθανασίας και την πεποίθηση της απόλυτης ασφάλειας που θα έχει ενστερνιστεί ο νους μας. Σε κάθε απώλεια ενός από τα αγαθά που αναφέρθηκαν πιο πάνω θα βρίσκουμε αφορμή για να βρίσκουμε καταφύγιο και να εγκύπτουμε μέσα στην αθανασία της Ύπαρξής μας, ώστε να τη γνωρίζουμε όλο και πιο βαθιά και να μας γίνεται όλο και πιο οικεία. Αλλά και στις ήσυχες περιόδους της ζωής μας, όπου όλα τα φθαρτά αγαθά μας θα μοιάζουν να είναι εξασφαλισμένα, και πάλι θα θυμόμαστε να αφουγκραζόμαστε την αθανασία της Ύπαρξής μας καθημερινά, ώστε να γίνει αυτή ο ενδόμυχος ακλόνητος βράχος μας που δε θα φοβάται τρικυμίες, αυτή να γίνει στη συνείδησή μας η εσώτατη και απώτατη Αλήθεια που αδιόρατα ορίζει ολόκληρο το σύμπαν και δε σκιάζεται τις αμέτρητες πλάνες των μορφών της.

Είμαι βέβαιος ότι η ανθρωπότητα θα φτάσει πολύ σύντομα σε αυτό το σημείο, όπου το αίσθημα της ασφάλειας θα είναι κατακτημένο και θα ορίζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα λόγια και τις πράξεις των ανθρώπων.

Μοιράσου το στα social media