Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Καλές συνήθειες για καλή υγεία.

Οραματίζομαι μία ανθρωπότητα που θα έχει συνειδητοποιήσει τη μεγάλη σημασία ορισμένων καλών συνηθειών που προάγουν τη σωματική και πνευματική της υγεία και θα τις έχει ενσωματώσει στην καθημερινότητά της. Συγκεκριμένα, θέλω όλοι μας να μάθουμε τα εξής:

  • Να κοιμόμαστε με ανοικτά παράθυρα ή ακόμα και στο ύπαιθρο, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν· να φροντίζουμε να αναπνέουμε φρέσκο και καθαρό αέρα στο σπίτι και στο χώρο της εργασίας μας.
  • Να κοιμόμαστε νωρίς, για να ξυπνάμε πριν ξημερώσει, ανανεωμένοι και με καλή διάθεση για όλη την ημέρα.
  • Πριν κοιμηθούμε και μόλις ξυπνήσουμε, να εμβαθύνουμε για λίγο με κλειστά τα μάτια στο κέντρο του εαυτού μας, για να ανακτούμε τη σύνδεση με την Ύπαρξή μας και να της παραδίδουμε όλες τις σκέψεις και ιδέες του νου μας. Έτσι, η νύκτα μας θα είναι γεμάτη γαλήνια όνειρα και η ημέρα μας γεμάτη χαρά και αισιοδοξία.
  • Να τρώμε ελαφριές και υγιεινές τροφές· να μασάμε καλά την τροφή μας· να είμαστε ήρεμοι και χαρούμενοι όταν τρώμε και να ευγνωμονούμε την Ύπαρξή μας για το γεύμα μας. Να διατηρούμε το στομάχι ελαφρύ όλες τις ώρες, και ιδιαίτερα όταν πηγαίνουμε για ύπνο, ώστε το σώμα μας να παραμένει πάντα ελεύθερο βαρών και σε κατάσταση ευεξίας.
  • Να φροντίζουμε την καθαριότητα, την όμορφη εμφάνιση και την τάξη του σώματός μας και του χώρου στον οποίο κατοικούμε ή εργαζόμαστε. Να θυμόμαστε ότι τόσο το σώμα μας όσο και ο χώρος με τα αντικείμενά του είναι όλα γεμάτα από Θεό, δηλαδή από την ευλογία της Ύπαρξής μας, και γι’ αυτό το λόγο πάλλεται η καρδιά μας από ευγνωμοσύνη και ενδιαφέρον γι’ αυτά και χαίρεται ο νους μας να τα φροντίζει, να τα καθαρίζει, να τα βάζει σε τάξη και να τα διαμορφώνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργικά και καλαίσθητα. Η ζωή μας, με άλλα λόγια, θα αποκτήσει τελετουργική αξία και αίσθημα εσωτερικής τάξης σε κάθε της εκδήλωση.
  • Να απέχουμε από οτιδήποτε βλάπτει τη σωματική και πνευματική μας υγεία ή προκαλεί εξάρτηση, όπως είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τοξικές ουσίες κάθε είδους. Στη θέση αυτών να μάθουμε να απολαμβάνουμε το αίσθημα της πληρότητας, της εσωτερικής τάξης και της φροντίδας για τον εαυτό, τα οποία μας κατακλύζουν όταν απέχουμε από τέτοιες συνήθειες και επιδιδόμαστε στη φροντίδα του σώματος, του χώρου μας και των ανθρώπων που μας περιβάλλουν.
  • Να απέχουμε επίσης από οτιδήποτε τείνει να μας γίνει πάθος και εμμονή, όπως είναι για παράδειγμα ο τζόγος, οι αισθησιακές απολαύσεις σε υπερβολή, ο φανατισμός με ιδεολογίες, ινδάλματα ή αθλητικές ομάδες και η συνεχής απασχόληση του νου με ένα θέμα (δουλειά, χόμπι, γυμναστική, μουσική και άλλα). Να τα αντικαταστήσουμε όλα αυτά με τη συνήθεια της ποικιλίας, της συχνής εναλλαγής παραστάσεων και δραστηριοτήτων, της ευελιξίας, της ανοικτοσύνης σε νέες ιδέες και τρόπους δράσης, δηλαδή της Αγάπης για τη ζωή και για κάθε εκδήλωσή της.
  • Να καλλιεργούμε το αίσθημα της Αγάπης και της συντροφικότητας ο ένας για τον άλλο και της χαράς για το όμορφο ομαδικό παιχνίδι μας μέσα στον κήπο της αφθονίας της Ύπαρξής μας, που είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Έτσι, θα εκκρίνονται μόνο ευεργετικές για το σώμα μας ορμόνες και θα είμαστε υγιείς και χαρούμενοι παντοτινά.

Είμαι βέβαιος ότι σύντομα όλοι μας θα καταλάβουμε πόσο καλό μας κάνουν όλες αυτές οι συνήθειες και θα τις υιοθετήσουμε πρόθυμα, για να ζούμε όλοι μαζί μία ζωή μέσα στην ευλογία επάνω σε αυτόν τον ευλογημένο πλανήτη όπου έχουμε βρεθεί. Έτσι, η καλή σωματική και πνευματική υγεία θα γίνει ο κανόνας· τα νοσοκομεία θα αδειάσουν, τα ηρεμιστικά και τα ψυχοφάρμακα θα καταργηθούν και όλων των ειδών τα φάρμακα θα εκλείψουν, επειδή κανείς δε θα τα χρειάζεται πια. Η δραστηριότητα των γιατρών θα περιοριστεί σε οδηγίες πρόληψης και ανάπτυξης καλών συνηθειών, αφού δε θα έχουν πλέον ασθενείς για να θεραπεύουν.

Θα έρθει σύντομα για την ανθρωπότητα η εποχή που οι άνθρωποι θα διαβάζουν στα βιβλία για την «ιστορική περίοδο των ασθενειών και των πολέμων» και θα απορούν με τα αλλεπάλληλα λάθη που έκανε παλαιότερα η ανθρωπότητα καταστρέφοντας συνειδητά τον εαυτό της.

Η εσωτερική τάξη και η συγκρότηση του νου, μαζί με το άνοιγμα της καρδιάς, θα εξασφαλίσουν πολύ σύντομα την άριστη υγεία και την εσωτερική ειρήνη σε όλους μας. Αυτό θα είναι αποτέλεσμα του αυτοσεβασμού, που θα μας επιτρέψει τη συστηματική καλλιέργεια καλών συνηθειών.

Μοιράσου το στα social media