Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Η ανάσταση των νεκρών.

Θέλω όλοι οι γνωστοί μου που έφυγαν από αυτόν τον κόσμο με τη θλίψη ριζωμένη μες στα σωθικά τους, χωρίς να προλάβουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, να αγαλλιάσουν εκεί όπου βρίσκονται τώρα.

Θα βιώσουν και αυτοί την αίσθηση της αφθονίας που θα κατακλύσει και όλους εμάς τους ζωντανούς πρώην ζητιάνους, ώστε να πάψουν να πιστεύουν τις έμμονες ιδέες του νου τους περί ανεπάρκειας και στέρησης που τους βασάνισαν κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής τους. Θα βιώσουν, έτσι, την Αγάπη και την ασφάλεια που τους παρέχει η ίδια η Ύπαρξή τους. Θα εγκαταλείψουν την ανώφελη προσπάθεια να καταξιωθούν χάρη στα έργα τους και, αντί αυτού, θα κατανοήσουν ότι η αξία τους είναι δεδομένη για όλους τους αιώνες, ώστε να ησυχάσουν οριστικά από αγωνίες για τέτοιου είδους ανυπόστατα ζητήματα.

Όλοι οι νεκροί «ζητιάνοι» όλων των εποχών θα «αναστηθούν» εσωτερικά, καθώς θα «στηθούν ξανά» με αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια και θα λάβουν συνειδητά πλέον τη θέση που τους αξίζει μέσα στην Παγκόσμια Τάξη. Θα έχουν διαρκή επίγνωση της διαχρονικής Ύπαρξής τους και δεν θα αμφιβάλλουν ποτέ πια για την απεραντοσύνη και την αφθονία τους.

Όπου και αν βρίσκονται τώρα οι νεκροί μας, είναι βέβαιο ότι είναι καλά, μέσα στο Φως και στην Αγάπη του Θεού. Η ζωή τους είναι ενδιαφέρουσα· η κάθε στιγμή τους είναι πλημμυρισμένη και ευλογημένη από το αίσθημα της πληρότητας και της ανταλλαγής Αγάπης και φροντίδας με τα αδέλφια τους. Η λέξη «νεκροί» χάνει έτσι το παλιό της νόημα και σημαίνει απλά «αυτοί που μετέβησαν στην αμέσως επόμενη φάση της κοινής πορείας μας μέσα στο δικό μας σύμπαν».

Έτσι, θα επέλθει η αναφερόμενη στις Γραφές «σωτηρία της ψυχής» των νεκρών και δε θα μείνει κανείς από όσους πέρασαν ή θα περάσουν από αυτόν τον κόσμο με την ψευδή αίσθηση της μιζέριας και της ανεπάρκειας. Όλες οι ψυχές θα συνειδητοποιήσουν βαθιά μέσα τους την αλήθεια της αφθονίας που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, τόσο στον υλικό κόσμο από τον οποίο πέρασαν ή θα περάσουν κάποια στιγμή όσο και στον άυλο κόσμο στον οποίο πηγαίνουν μετά το θάνατό τους, όποιος και αν είναι αυτός, ανεξάρτητα από τη θρησκεία και τα δόγματα στα οποία πίστεψαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Αν, ειδικότερα, ισχύει αυτό που πολλοί πιστεύουν, ότι οι ψυχές ενσαρκώνονται ξανά και ξανά σε αυτόν εδώ τον υλικό κόσμο, τότε το όνειρό μου είναι όλες οι ψυχές να επανέρχονται εδώ με εδραιωμένη πλέον αυτήν την πεποίθηση της αφθονίας και της επάρκειας, ώστε να μην περνούν ξανά και ξανά από την κόλαση των πλανεμένων πεποιθήσεων της ανεπάρκειας και της στέρησης και να είναι σε θέση να αποτελούν πυρήνες φωτός, χαράς και Αγάπης για όλους γύρω τους.

Είμαι βέβαιος ότι και αυτό το όνειρό μου θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.

Μοιράσου το στα social media