Υδροπονία Ντομάτας

Προτάσεις για Προστασία, Βελτίωση και Αύξηση της Παραγωγής

Ακολουθεί το κείμενο επιστολής που στείλαμε σε εταιρεία με θερμοκήπιο υδροπονικής καλλιέργειας ντομάτας τον Απρίλιο του 2014, μετά από τηλεφωνική ζήτηση που δεχτήκαμε από τον γεωπόνο της εταιρείας για λύσεις για την προστασία της παραγωγής τους από ασθένειες:

Σε συνέχεια της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας, θα βελτιώσουν και θα αυξήσουν την παραγωγή σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεών σας:

  1. Φυσικό (Μη Χημικό) Ανόργανο Λίπασμα και Βιολογικό Υλικό Φυτοπροστασίας Διαφυλλικής Εφαρμογής:
    Αυτή η μέθοδος έχει εξαιρετική επιτυχία στην υδροπονία ντομάτας, όπως και σε όλα τα άλλα είδη καλλιεργειών, υδροπονικών και μη. Τα αποτελέσματα είναι: εξοικονόμηση χρημάτων, επιτάχυνση της περιόδου βλάστησης, πιο μεγάλη συγκομιδή, καλύτερη ποιότητα καρπού, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μετά της συγκομιδή και αρκετά ακόμα. Διαβάστε την πιο πάνω σελίδα και ζητήστε να μιλήσετε με τον γεωπόνο ή τον περιβαλλοντολόγο της εταιρείας μας.
  2. AGROCARE:
    Και για το ψεκαστικό μηχάνημα και για το πότισμα, για προστασία από τις παθήσεις, το σύστημα αυτό θα σας βοηθήσει σίγουρα πολύ. Θα αποτρέψει την ανάπτυξη ασθενειών και άλγης στα υποστρώματα πετροβάμβακα. Το σύστημα που είναι κατάλληλο για 1000 λίτρα βυτίο κοστίζει σχεδόν 2.000 ευρώ + ΦΠΑ. Για βυτίο 3.000 λίτρων η διαφορά τιμής είναι περίπου 200 ευρώ. Το συνιστούμε, επειδή ιονίζει το νερό σε πολύ πιο σύντομο διάστημα.
    Για τη ρύθμιση του χαλκού, ώστε να μην αυξάνεται πολύ με τις αλλεπάλληλες ανακυκλοφορίες που θέλετε να κάνετε για εξοικονόμηση νερού, θα σας δώσουμε ένα test kit για την περιοδική μέτρηση της συγκέντρωσης του χαλκού. Λόγω της πολύ χαμηλής συγκέντρωσης χαλκού δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τοξικότητα εξαιτίας της συγκέντρωσης χαλκού στα υποστρώματα.
    Τέλος, το σύστημα βρίσκει εφαρμογή και μετά τη συγκομική στα πλυντήρια, όπου εμπλουτίζει το νερό με μία απειροελάχιστη ποσότητα ιόντων χαλκού, που δεν βλάπτει τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά είναι αρκετή για να διατηρείται το προϊόν φρέσκο για περισσότερες ημέρες.
    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ελληνικό σύστημα μπορείτε να βρείτε τη σελίδα:
    AGROCARE – η Λύση για τις Ασθένειες και την Άλγη σε Υδροπονικές Καλλιέργειες
  3. MAX GROW:
    Η πιστοποίηση που έχει πάρει αυτή η συσκευή από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αφορά, κατά σύμπτωση, υδροπονία ντομάτας:
    MAX GROW – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πιστοποίηση Αποτελεσματικότητας
    Τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει θα τα βρείτε στην ενότητα:
    MAX GROW – Εφαρμογή σε Αγροτικές Καλλιέργειες
    Η αξία της συσκευής κυμαίνεται από 900 έως 2700 ευρώ, ανάλογα με τη διατομή του σωλήνα. Η πληρωμή γίνεται 50% μετρητά με την παραγγελία και 50% μετρητά με την παράδοση. Ισχύει εγγύηση αποτελεσματικότητας με δικαίωμα επιστροφής χρημάτων μέσα σε 3 μήνες:
    MAX GROW – Εγγύηση του Κατασκευαστή
  4. OXONE PS16:
    Εξαιρετικό οικολογικό υλικά για την απολύμανση του εδάφους και του ριζικού συστήματος των φυτών. Εκτός από καλλιέργειες σε έδαφος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε καλλιέργειες υδροπονίας. Η δοσολογία του μπορεί να είναι ενδεικτικά ένα κιλό ανά 80 κυβικά νερού, αλλά μπορείτε να την αυξήσετε ή να τη μειώσετε κατά την εκτίμησή σας.
    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τη σελίδα:
    MAX GROW & OXONE, Θεραπεία Προβλημάτων με Μικρόβια, Άλατα και Άλγη σε Θερμοκήπιο με Υδροπονία Ντομάτας με Πετροβάμβακα
  5. POLYDEX:
    Διάλυμα ιόντων χαλκού νανοτεχνολογίας με βακτηριοστατική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα ή σε συνδυασμό με το ενεργό οξυγόνο OXONE PS16. Η δοσολογία του κυμαίνεται από 1:60.000 έως 1:600.000.
  6. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ:
    Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα με τις πιο πάνω, για ακόμα μεγαλύτερη προστασία, ιδίως όταν γίνεται ανακυκλοφορία του νερού και θέλουμε να αποφύγουμε τη μετάδοση ασθενειών από ένα τμήμα της παραγωγής σε άλλα τμήματα.
  7. ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ:
    Δείτε σε αυτήν την ενότητα διάφορες μεθόδους προεπεξεργασίας του νερού πριν από την είσοδό του στην υδροπονική καλλιέργεια.
  8. ANTITHERM:
    Αυτή η ανακλαστική βαφή έχει εφαρμοστεί σε θερμοκήπια με άριστα αποτελέσματα το καλοκαίρι, για τη διατήρηση χαμηλής θερμοκρασίας. Δείτε περισσότερα στη σελίδα:
    WINWET, Υλικά Επικάλυψης Θερμοκηπίων για Προστασία από την Ηλιακή Ακτινοβολία
  9. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
    Δείτε τη σελίδα Γεωργία – Εξοπλισμός, Ολοκληρωμένες Μονάδες Παραγωγής, Α’ Ύλες & Αναλώσιμα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media