Boilers Ζεστού Νερού Χρήσης

Παρεμβάσεις σε Υπάρχοντα Εξοπλισμό

boilers ζεστού νερού χρήσηςΣύντομη περιγραφή του εξοπλισμού

Τα boilers ζεστού νερού χρήσης είναι οριζόντια ή κατακόρυφα δοχεία μέσα στα οποία το κρύο νερό θερμαίνεται και αποθηκεύεται για χρήση στα μπάνια, στις κουζίνες και σε άλλα σημεία κατανάλωσης όπου χρειάζεται ζεστό νερό.

Χρησιμοποιούνται κατά κανόνα σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, μονοκατοικίες, και γενικά σε κτίρια, αλλά και σε παραγωγικές μονάδες, όπου υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ζεστού νερού και θα ήταν ασύμφορη η χρήση ηλεκτρικών θερμοσιφώνων.

Το νερό ζεσταίνεται μέσα στα boilers με σερπαντίνες μέσα στις οποίες κυκλοφορεί ζεστό νερό ή ατμός, ή με μανδύα (διπλό τοίχωμα) ή με ηλεκτρικές αντιστάσεις ή με συνδυασμό αυτών των μεθόδων. Διακρίνονται, έτσι, σε boilers μονής ή διπλής ή τριπλής ενέργειας. Η πηγή της θερμότητας είναι είτε λέβητες ζεστού νερού ή ατμού είτε ηλιακοί συλλέκτες είτε άλλα συστήματα παραγωγής ζεστού νερού.

Συνήθη προβλήματα προς επίλυση

Τα πιο συνήθη προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ή συντηρητές των boilers ζεστού νερού χρήσης είναι τα εξής:

  • επικαθίσεις αλάτων στη σερπαντίνα ή στην ηλεκτρική αντίσταση ή στα τοιχώματα του μανδύα, με αποτέλεσμα τη μείωση της θερμαντικής απόδοσής τους και την περιττή αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.
  • χημική οξείδωση ή/και ηλεκτρολυτική διάβρωση, με αποτέλεσμα το νερό να έχει μυρωδιά ή και χρώμα σκουριάς και το boiler κάποια στιγμή να τρυπάει.
  • ανάπτυξη μικροοργανισμών, μεταξύ των οποίων είναι και το θανατηφόρο βακτήριο της λεγεωνέλλας, εξαιτίας της θερμοκρασίας του νερού που ευνοεί αυτήν την ανάπτυξη

Οι λύσεις που προτείνουμε

Οι λύσεις που προτείνουμε για τα πιο πάνω προβλήματα είναι οι εξής:

  • Για τον καθαρισμό παλαιών επικαθίσεων και για την αποφυγή δημιουργία νέων επικαθίσεων αλάτων, προτείνουμε τις τεχνολογίες MERUS και MAX GROW, καθώς και άλλες τεχνολογίες που θα βρείτε στην ενότητα Άλατα, πουρί, άλγη και άλλες επικαθίσεις.
  • Για τον καθαρισμό από την παλιά σκουριά και την αποτροπή των φαινομένων χημικής οξείδωσης και ηλεκτρολυτικής διάβρωσης προτείνουμε την τεχνολογία καθοδικής προστασίας STOPCOR και άλλες τεχνολογίες που θα βρείτε στις ενότητες Οξείδωση (Εσωτερική – Εξωτερική) και Ηλεκτρολυτική Διάβρωση.
  • Για την πλήρη απολύμανση των boilers αλλά και ολόκληρου του δικτύου των σωληνώσεων ζεστού νερού χρήσης και την εξολόθρευση επικίνδυνων μικροοργανισμών, όπως είναι το βακτήριο της λεγεωνέλλας, συνιστούμε το σύστημα LEGIONCARE, καθώς επίσης και άλλες μεθόδους που θα βρείτε στην ενότητα Απολύμανση Νερού.

Με τις πιο πάνω παρεμβάσεις εξασφαλίζεται καλύτερη υγιεινή και ασφάλεια, μειωμένο κόστος συντήρησης, εξοικονόμηση ενέργειας, αύξηση του χρόνου ζωής ολόκληρης της εγκατάστασης (όχι μόνο των boilers) και άλλα σημαντικά οφέλη σαν αυτά που αναφέρονται εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των πιο πάνω μεθόδων επικοινωνήστε μαζί μας.

(πηγή φωτογραφίας: www.ecopowermarket.gr)

Μοιράσου το στα social media