Σκουριασμένα Κάγκελα

Επισκευή και Προστασία από την Οξείδωση

Τα σιδερένια κάγκελα, ιδιαίτερα σε παραθαλάσσιες περιοχές όπου υπάρχει αλμύρα στον αέρα, σκουριάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και όταν είναι βαμμένα. Το βάψιμό τους κάθε λίγα χρόνια είναι μία αρκετά επίπονη διαδικασία, επειδή η επιφάνειά τους είναι πολύ πιο περίπλοκη από την επιφάνεια ενός τοίχου. Επιπλέον, απαιτείται ξύσιμο για την απομάκρυνση της παλιάς μπογιάς και της σκουριάς, προετοιμασία της επιφάνειας με μίνιο και στη συνέχεια βάψιμο. Συνεπώς, πρέπει κανείς να ασχοληθεί τρεις φορές με αυτήν την περίπλοκη επιφάνεια που είναι τα κάγκελα. Αυτό σημαίνει πολλές ώρες απασχόληση ή αρκετά χρήματα για την αμοιβή των εργατών που θα κάνουν τη δουλειά. Η Smart Technical Solutions διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την αποκατάσταση των οξειδωμένων καγκέλων και την προστασία τους από την οξείδωση για πολλά χρόνια. Μάλιστα, με ένα πολύ μικρό κόστος συντήρησης κάθε λίγα χρόνια, τα κάγκελα μπορούν να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, το σύστημα περιλαμβάνει τα εξής:

Σκουριασμένα Κάγκελα Οξειδωμένα κάγκελα που λερώνουν το μάρμαρο σε βεράντα ξενοδοχείου
  1. Ξύσιμο της επιφάνειας για την απομάκρυνση της επιφανειακής σκουριάς
    Με ένα γρήγορο ξύσιμο απομακρύνουμε τη σαθρή επιφανειακή σκουριά, φροντίζοντας να διατηρηθεί ένα υπόστρωμα σκουριάς, η οποία είναι χρήσιμη για το επόμενο βήμα. Έτσι, αποφεύγουμε την αμμοβολή ή το επίπονο ξύσιμο με χοντρό γυαλόχαρτο, που θα ήταν απαραίτητο αν θα θέλαμε να περάσουμε την επιφάνεια με μίνιο όπως συνηθίζεται.
  2. Εφαρμογή του μετατροπέα σκουριάς
    Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το μετατροπέα σκουριάς FEROFIX, ο οποίος αντιδρά χημικά με το υπόστρωμα που είναι οξείδιο του σιδήρου και δημιουργείται έτσι μία μεταλλική ένωση μαύρου χρώματος πολύ πιο ισχυρή και ανθεκτική από το σίδηρο.
  3. Αντισκωριακό αστάρι
    Προαιρετικά, σε περιπτώσεις όπου δεν είναι σκουριασμένη ολόκληρη η επιφάνεια των καγκέλων, εφαρμόζουμε το αντισκωριακό αστάρι FERACRYL, για την καλύτερη πρόσφυση του χρώματος
  4. Αντισκωριακή βαφή
    Αν το χρώμα που επιθυμούμε είναι σκούρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αντισκωριακή βαφή RUSTBLOCKER, χρησιμοποιώντας ένα ντουκόχρωμα (λαδομπογιά) της αγοράς για να επιτύχουμε την απόχρωση που επιθυμούμε. Σε περίπτωση που θέλουμε να είναι ανοικτόχρωμα τα κάγκελα, συνιστούμε την αδιάβροχη βαφή SMALTOFIX, η οποία έχει καλύτερη καλυπτικότητα από το RUSTBLOCKER.
  5. Τελική προστασία με υδρόφοβη διαφανή ακρυλική ρητίνη
    Προαιρετικά, προκειμένου να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με το χρώμα η υγρασία, η αλμύρα ή άλλοι διαβρωτικοί παράγοντες που μπορεί να υπάρχουν στον αέρα, μπορεί να γίνει εφαρμογή της υδρόφοβης διαφανούς ακρυλικής ρητίνης AQUABLOCK πάνω από το χρώμα, ώστε η υγρασία να απωθείται και η επιφάνεια να ξεπλένεται εντελώς κάθε φορά που βρέχει.
  6. Καθοδική προστασία κατά της διάβρωσης λόγω οξείδωσης και ηλεκτρόλυσης
    Με τη σύνδεση μίας συσκευής STOPCOR PLUS τύπος Α1 ανά 40 έως 60 τρέχοντα μέτρα καγκέλων εξασφαλίζεται η περαιτέρω προστασία τους από τη διάβρωση που συμβαίνει είτε λόγω οξείδωσης είτε λόγω της ηλεκτρόλυσης που συχνά προξενείται από ηλεκτροχημικά φαινόμενα. Ειδικότερα, τα ανοξείδωτα κάγκελα υφίστανται τοπική διάβρωση (pitting) στα σημεία συγκόλλησης, με αποτέλεσμα να βαθουλώνει η επιφάνειά τους και να μειώνεται η αντοχή της συγκόλλησης με τα χρόνια. Η συσκευή STOPCOR PLUS τοποθετείται σε κρυφό, όσο γίνεται, σημείο, για αισθητικούς λόγους, ή καλύπτεται από κάλυμμα ή τοποθετείται σε φρεάτιο που κατασκευάζεται για αυτό το σκοπό. Αντικαθίσταται κάθε 3 έως 5 ή και περισσότερα έτη, ανάλογα με την ταχύτητα της φθοράς της. Αν τα κάγκελα έχουν μήκος μικρότερο από 40 μέτρα, μπορεί να γίνει “γεφύρωση”, δηλαδή σύνδεση, με μεταλικό σύρμα με άλλα κάγκελα, αν φυσικά αυτό είναι εφικτό και αισθητικά αποδεκτό. Σε αυτήν την περίπτωση, μία συσκευή καλύπτει όλα τα μεταξύ τους γεφυρωμένα κάγκελα.

__________________________________________

Σημείωση:                                                          
Επειδή αυτός ο δικτυακός τόπος ενημερώνεται καθημερινά με νέα τεχνικά θέματα και προστίθενται σε αυτόν συνεχώς νέες καινοτόμες και οικολογικές τεχνικές προτάσεις, είναι πολύ πιθανό η πιο πάνω ενημέρωση να μην είναι πλήρης. Γι’ αυτό το λόγο, για την πιο ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας, σας συνιστούμε να αναζητήσετε και άλλες ενδιαφέρουσες τεχνικές προτάσεις μέσα στις ενότητες προϊόντων & υπηρεσιών στις οποίες θα βρεθείτε καθώς θα κάνετε κλικ σε διάφορα σημεία του πιο πάνω κειμένου. Είναι πολύ πιθανό να βρείτε εκεί κάποια πρόσφατα αναρτημένα θέματα που αφορούν το τεχνικό πρόβλημά σας αλλά δεν έχουν ακόμα καταχωρηθεί στο πιο πάνω κείμενο.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε στην ενότητα Νέα Θέματα καταχωρίσεις σχετικές με το τεχνικό πρόβλημά σας, οι οποίες είναι πιθανό να έχουν γίνει μετά το Νοέμβριο του 2012, που είναι ο μήνας της τελευταίας ενημέρωσης της παρούσας σελίδας.

Μοιράσου το στα social media