PENETRON ADMIX

Αύξηση Αντοχών και Επιμήκυνση Διάρκειας Ζωής Σκυροδέματος

Δείτε επίσης ένα αρχείο pdf: DURABLE CONCRETE STARTS WITH PENETRON ADMIX

To PENETRON ADMIX είναι ένα πρωτοποριακό υλικό της αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας PENETRON. Προστίθεται σε μικρή αναλογία μέσα στο μίγμα του σκυροδέματος, είτε στο εργοστάσιο είτε στη βαρέλα. Οι βασικές ιδιότητές του είναι οι εξής:

  1. Το σκυρόδεμα γίνεται εντελώς στεγανό, σε βαθμό που δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω στεγανοποίηση.
  2. Σε περίπτωση δημιουργίας μελλοντικών ρωγμών, αυτές κλείνουν αυτόματα από το υλικό που παραμένει “ζωντανό” μέσα στο σκυρόδεμα.
  3. Οι μηχανικές αντοχές του σκυροδέματος αυξάνονται περίπου κατά 15%, ιδίως όταν η ανάμιξη γίνει στο εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος.
  4. Η διάρκεια ζωής του σκυροδέματος αυξάνεται εντυπωσιακά, καθώς η γήρανσή του και τα φαινόμενα διάβρωσης και ενανθράκωσης καταστέλλονται.
  5. Ο μεταλλικός οπλισμός προστατεύεται από την διάβρωση, αφού παραμένει μόνιμα σε ένα εντελώς στεγνό περιβάλλον.
  6. Οι χημικές αντοχές του σκυροδέματος επίσης αυξάνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού παύει να διαβρώνεται από την επαφή με οξέα, χλώριο και άλλα διαβρωρικά χημικά, καθώς επίσης και από το θαλασσινό νερό.
  7. Δεν παρεμποδίζει καθόλου την ελεύθερη διαπνοή διαμέσου του σκυροδέματος, καθώς οι μικροκρύσταλλοι πυριτίου που αναπτύσσονται μέσα στο σκυρόδεμα έχουν τέτοια δομή που επιτρέπει τη διακίνηση του αέρα και των υδρατμών ελεύθερα.
To PENETRON ADMIX είναι το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό πρόσμικτο μείωσης διαπερατότητας για το σκυρόδεμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Σκυροδέματος (American Concrete Institute). Προσφέρει στο σκυρόδεμα από τη φυσική φθορά, καθώς το προστατεύει έναντι όλων των χημικών, έναντι του κύκλου παγώματος-ξεπαγώματος και έναντι της διάβρωσης, ενώ παράλληλα αντέχει σε πολύ υψηλές υδροστατικές πιέσεις. Ο χρόνος ζωής του σκυροδέματος αυξάνεται κατά 60 χρόνια τουλάχιστον. Με άλλα λόγια, καθυστερεί κατά 60 έτη η έναρξη της διάβρωσής του.

Υποκαθιστά άλλα βελτιωτικά πρόσμικτα σκυροδέματος

Δοκιμές που διάρκεσαν περίπου δύο χρόνια έδειξαν ότι με τη χρήση του PENETRON ADMIX μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η ανάγκη χρήσης κάποιων βελτιωτικών που χρησιμοποιούνται στο σκυρόδεμα, όπως είναι η σκωρία υψικαμίνων (silica fume), οι αναστολείς διάβρωσης (corrosion inhibitors) και τα αερακτικά σκυροδέματος (air-entrainment admixtures).

Συμβατότητα με πρόσμικτα εργασιμότητας (workability admixtures)

Το PENETRON ADMIX είναι απόλυτα συμβατό με τα συνήθη πρόσμικατ εργασιμότητας, όπως είναι η υπερρευστοποιητές (super-plasticizers) και οι επιταχυντές σκλήρυνσης (hardening accelerators). Παρόλα αυτά, συνιστάται να γίνεται πάντα μία δοκιμή στις συνθήκες του κάθε έργου, για να διασφαλιστεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα

Για όλους τους πιο πάνω λόγους συνιστούμε όλες οι κατασκευές από σκυρόδεμα – και όχι μόνο εκείνες που θα βρίσκονται σε συνεχή ή συχνή επαφή με νερό ή υγρασία – να περιέχουν στο μίγμα τους το PENETRON ADMIX. Η αύξηση του αρχικού κόστους της κατασκευής είναι πολύ μικρή μπροστά στα οφέλη που αναφέραμε πιο πάνω.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Κατασκευή από σκυρόδεμα εκτεθειμένη σε ακραίες συνθήκες καταπόνησης.

Corredor Duarte Tunnel

Εφαρμογή του PENETRON ADMIX στην κατασκευή ενός τούνελ.

Alice Lane Office Towers

Εφαρμογή του PENETRON ADMIX σε σύγχρονα κτίρια γραφείων.

Μοιράσου το στα social media