Οικολογικός Χημικός Καθαρισμός
σε Δίκτυο Ζεστού Νερού Χρήσης Ξενοδοχείου

Στην περιοχή της Εκάλης Αττικής η ύδρευση δεν γίνεται από την ΕΥΔΑΠ. Γίνεται από ιδιωτική εταιρεία ύδρευσης με νερό γεωτρήσεων που περιέχει πολλά άλατα, μάρμαρο και γύψο. Το υπέδαφος της περιοχής, εξάλλου, είναι γνωστό για τα μάρμαρά του (Μάρμαρα Διονύσου) που επηρεάζουν τη σύσταση του νερού.

Ένα ξενοδοχείο της περιοχής αυτής μας κάλεσε και του κάναμε την εξής πρόταση μετά από αυτοψία και δοκιμή εμβάπτισης ενός εξαρτήματος σε αυτούσιο οικολογικό διαλύτη αλάτων φυτικής προέλευσης FYTOCLEAN LIQUID για μία ημέρα:

Κύριοι,

Ο εργοδηγός μας που σας επισκέφθηκε μας έφερε το δείγμα που του δώσατε για να δοκιμάσει αν θα καθαρίσει με το FYTOCLEAN LIQUID. Όπως θα δείτε στις δύο πιο κάτω φωτογραφίες, στο κεντρικό τμήμα του ταυ ο καθαρισμός έγινε τέλειος, επειδή εκεί οι επικαθίσεις ήταν κυρίως άλατα. Στα δύο πλάγια άκρα του ταυ (δεύτερη φωτογραφία) έχει γίνει μερικός καθαρισμός, επειδή εκεί έχουμε κυρίως γύψο και μάρμαρο.

030 031

Η δοκιμή διάρκεσε μία ημέρα και έγινε με εμβάπτιση σε στάσιμο υγρό. Συνεπώς, αν η εφαρμογή γίνει για μερικές ημέρες και με τρεχούμενο αντί στάσιμο υγρό FYTOCLEAN LIQUID, τότε έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ο καθαρισμός θα ολοκληρωθεί επιτυχώς. Τονίζουμε τα εξής σημεία:

  1. Για να έχουμε τρεχούμενο υγρό, θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία ο κυκλοφορητής χωρίς να λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης του νερού.
  2. Η συνολική ποσότητα υλικού που θα χρειαστείτε είναι 2 τόνοι.
  3. Ο ένας τόνος είναι για την πλήρωση των δύο boilers (κατ’ εκτίμηση) και ο άλλος τόνος είναι για την πλήρωση του δικτύου (κατ’ εκτίμηση). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί κι άλλο υγρό ή να περισσέψει. Καλό είναι να επιβεβαιώσει ο υδραυλικός σας τις εκτιμήσεις μας σχετικά με τον όγκο των δύο boilers και του δικτύου σωληνώσεων ζεστού νερού χρήσης.
  4. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η πλήρωση θα συζητηθεί μεταξύ του υδραυλικού σας και του κυρίου Λουκή.
  5. Η διάρκεια του καθαρισμού θα είναι μερικές ημέρες, για να προλάβουν να καθαρίσουν και το μάρμαρο και ο γύψος, που είναι πιο ανθεκτικά από τα άλατα.
  6. Υπάρχει περίπτωση τα αποκολλώμενα κομμάτια αλάτων να σας φράξουν κάποια λεπτά σημεία του δικτύου, όπως π.χ. βάνες. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί παρέμβαση του υδραυλικού σας για την απόφραξή τους.
  7. Θα πρέπει για την εργασία αυτή να έρθει και ο υδραυλικός σας και να την κάνει σε συνεργασία με τον εργοδηγό μας.
  8. Το άδειασμα των αλάτων θα γίνει από το βαθύτερο σημείο του κυκλώματος, που είναι η βάνες αποστράγγισης των boilers.
  9. Ο εργοδηγός μας δεν θα χρεώσει κάτι έξτρα για την εργασία του. Θα έρθει την πρώτη μέρα και ίσως έρθει ακόμα 2-3 φορές για να το παρακολουθήσει καθώς θα προχωράει ο καθαρισμός.
  10. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία διάβρωση επειδή το υλικό είναι οικολογικό, φυτικό, μη διαβρωτικό. Αν συμβεί κάποια διαρροή σε μεταλλικό σωλήνα, αυτό θα οφείλεται στην απομάκρυνση αλάτων που κάλυπταν κάποια τρύπα.
  11. Στο τέλος της εφαρμογής ένα ξέπλυμα του δικτύου με νερό είναι αρκετό, καθότι το κατάλοιπο δεν είναι τοξικό και άρα δεν απαιτείται χημική εξουδετέρωσή του.
  12. Οι σωληνώσεις μέσα στα δωμάτια, από το διανομέα μέχρι τις καταναλώσεις (ντους και βρύσες) ίσως να μην καθαριστούν εξίσου καλά όσο το υπόλοιπο δίκτυο, επειδή δεν θα συμμετέχουν στην ανακυκλοφορία. Όμως, αν καταφέρει ο υδραυλικός σας να έχει εκκενώσει από νερό αυτούς τους σωλήνες πριν το ξεκίνημα του καθαρισμού, τότε θα πληρωθούν και αυτοί με το υγρό και άρα θα καθαρίσουν επίσης πολύ καλά, αν και εκεί το υγρό θα είναι στάσιμο και όχι σε συνεχή κίνηση.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις βρίσκομαι στη διάθεσή σας. Θα πρέπει ο καθαρισμός να γίνει άμεσα, για να προλάβει να αποφασιστεί και να ολοκληρωθεί πριν ανοίξει το ξενοδοχείο σας ξανά τον Σεπτέμβριο.

Αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του δικτύου, θα εφαρμόσουμε την τεχνολογία MERUS για την πρόληψη κατά της δημιουργίας νέων επικαθίσεων στο δίκτυό σας. Αυτή η τεχνολογία έχει και καθαριστική δράση εκτός από προληπτική, όμως εξαιτίας του μεγάλου πάχους των επικαθίσεων στο δίκτυό σας δεν μπορούμε να την εφαρμόσουμε στην περίπτωσή σας, επειδή θα διαρκούσε αρκετούς μήνες ο “υδατικός καθαρισμός” ενώ εσείς πρόκειται να λειτουργήσετε ξανά σε τρεις εβδομάδες.

Επίσης, θα επικοινωνήσουμε με την ιδιωτική εταιρεία ύδρευσης που σας προμηθεύει νερό, για να τους προτείνουμε να εφαρμόσουν μία πολύ οικονομική μέθοδο αφαλάτωσης, που αποτελεί καινοτομία της εταιρείας μας.

Μοιράσου το στα social media