Στεγάνωση 3 Υπογείων, 1 Βόθρου και 1 Ταράτσας
σε Κατοικίες στο Ηράκλειο Κρήτης

Ένα Σάββατο του Αυγούστου του 2015 δεχθήκαμε από έναν αρχιτέκτονα στο Ηράκλειο Κρήτης ένα τηλεφώνημα σχετικά με κάποια προβλήματα στεγάνωσης που αντιμετώπιζαν 3 πελάτες του σε 3 κατοικίες τους, που ήταν κτισμένες η μία δίπλα στην άλλη. Συγκεκριμένα, όπως μας είπε, τα υπόγεια τους είναι κάτω από το έδαφος. Το χειμώνα μπαίνουν νερά στα υπόγεια, επειδή ο υδροφόρος ορίζοντας ανεβαίνει.

Σκεφτόταν να σκάψει περιμετρικά ένα χαντάκι στις 3 από τις 4 πλευρές, δηλαδή εκεί όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, και στη συνέχεια να εφαρμόσει τα στεγανωτικά υλικά που θα του προτείνουμε και στη συνέχεια να τοποθετήσει και μία μεμβράνη PVC, για να προστατέψει και τα θεμέλια από την υγρασία, ώστε να αποφύγει και την ανερχόμενη υγρασία, που είναι επίσης ένα πρόβλημα.

Του αντιπροτείναμε να μη σκάψει χαντάκι και να κάνει την επέμβαση μόνο εσωτερικά, πράγμα απόλυτα εφικτό, χάρη στην τεχνολογία PENETRON που είναι ένα σύστημα στεγανοποίησης σκυροδέματος με ανάπτυξη κρυστάλλων (crystal growth). Βέβαια, αυτή η λύση προϋποθέτει σπάσιμο των πλακιδίων στα δάπεδα και ξήλωμα του σοβά, αλλά σίγουρα είναι πιο οικονομική, απλή και ασφαλής λύση με 100% πιθανότητα επιτυχίας, σε σύγκριση με το περιμετρικό σκάψιμο.

Τον ενδιέφερε πολύ αυτή η λύση, την οποία δεν γνώριζε, και μας ζήτησε να του στείλουμε ένα ενημερωτικό email, μαζί με τιμές και πληροφορίες κατανάλωσης για τα υλικά μας. Επίσης, τον ενημερώσαμε ότι την Δευτέρα θα τον έπαιρνε τηλέφωνο ο μηχανικός μας, για να του εξηγήσει λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή και να τον βοηθήσει να υπολογίσει τις ποσότητες των υλικών που θα χρειαστεί.

Παράλληλα, μας ανέφερε και άλλα δύο προβλήματα προς επίλυση: τη στεγάνωση του βόθρου και της ταράτσας στις ίδιες κατοικίες.

Το κείμενο του email που του στείλαμε είναι το εξής:

Κύριε … ,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης:

  1. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ 3 ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΜΕ ΥΛΙΚΑ PENETRON:
    Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: PENECRETE MORTAR, PENETRON.
    Στις τιμές του συνημμένου τιμοκαταλόγου θα έχετε έκπτωση 10%.
    Θα σας καλέσει την Δευτέρα ο μηχανικός μας για περισσότερες πληροφορίες. Θα συζητήσετε μαζί του τι από τα δύο είναι προτιμότερο: να σκάψετε περιμετρικά ή να τα εφαρμόσετε εσωτερικά στα τοιχία.
    Επίσης, για την εφαρμογή των υλικών στο δάπεδο για την ανερχόμενη υγρασία θα σας πει τι προτείνει.
    Δείτε εδώ μερικά από τα projects που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Ειδικά το έργο στεγάνωσης στο Mediterranean Village Resorts ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ήταν μία περίπτωση ακραίας δυσκολίας, που θυμίζει την περίπτωση του πελάτη σας, που θεωρείται απλή σε σύγκριση με εκείνη την εφαρμογή. Βέβαια, εκεί χρησιμοποιήθηκε το PENETRON ADMIX κατά τη σκυροδέτηση, αλλά και η εκ των υστέρων εφαρμογή δεν υστερεί σε τίποτα από τεχνικής άποψης, όπως έχει αποδειχθεί εδώ και 40 χρόνια περίπου που υπάρχουν τα υλικά PENETRON.
  2. ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΑ:
    Για σκυρόδεμα με κακές ρύσεις, όπου λιμνάζουν νερά, θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν τα υλικά PENETRON, όμως εδώ προτιμούμε τα επίσης διεισδυτικά υλικά WINWET που είναι μία ελληνική καινοτομία. Στη σελίδα Τα Πλεονεκτήματα του Εμποτισμού έναντι της Επικάλυψης στη Στεγανοποίηση Επιφανειών θα λάβετε πλήρη ενημέρωση για τη φιλοσοφία αυτού του συστήματος.
    Στον Τιμοκατάλογο Μονωτικών Υλικών WINWET θα βρείτε τις τιμές των υλικών. Κατά κανόνα, στις ταράτσες εφαρμόζουμε κατά σειρά τα εξής: BETOSTAL SLN, ANTITHERM, CONTRAQUA 7/50 με ένα συνολικό κόστος περίπου 10€ ανά m².
    Στη σελίδα Ταράτσες χωρίς προϋπάρχουσα μόνωση – υγρομόνωση & θερμομόνωση θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει.
    Άλλες εφαρμογές θα βρείτε στην ενότητα: Τα πεδία εφαρμογής της τεχνολογίας WINWET.
  3. ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΟΘΡΟΥ:
    Τα 3 σπίτια έχουν έναν κοινό βόθρο, κάτω από το μεσαίο σπίτι. Τον χειμώνα ο βόρθος πλημμυρίζει με νερά. Και πάλι εδώ προτείνουμε τα υλικά PENETRON. Θα μιλήσετε και για αυτό το θέμα με τον μηχανικό μας την Δευτέρα.
    Γενικά, τα 4 σημεία που πρέπει να προσέχετε στην εφαρμογή των υλικών PENETRON είναι τα εξής: Αδόνητα, Τρυπόξυλα, Φουρκέτες, Αρμοί Διακοπής. Εκεί χρειάζεται να γίνεται σωστή επισκευή με τη χρήση των υλικών, αλλά και σε ολόκληρη την επιφάνεια, φυσικά.
  4. ΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ ΜΑΣ:
    Επειδή από το site σας κατάλαβα ότι είστε μία εταιρεία με καλή υποδομή και ερευνητικό πνεύμα, προτείνω να δούμε και κάποια άλλα αντικείμενα που σίγουρα θα σας βοηθήσουν στα έργα σας και θα δώσουν λύσεις στους πελάτες αας.
    Ένα παράδειγμα είναι το Ολοκληρωμένο Οικολογικό Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών FACTOR. Με αυτά τα καθαριστικά υλικά, που δουλεύονται με γυμνά χέρια και χωρίς μάσκα ή γυαλιά προστασίας, μπορείτε να καθαρίσετε σχεδόν τα πάντα από όλα σχεδόν τα είδη ρύπων.
    Επίσης, για άλλα θέματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να δείτε τις ενότητες:
    Ξενοδοχεία
    Γραφεία Μελετών
    Τεχνικές Εταιρείες Κατασκευών, Λειτουργίας & Συντηρήσεων
    Συνεργεία Οικοδομικών Έργων

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις των πελατών σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεων των πελατών σας.

Μοιράσου το στα social media