Στεγανοποίηση Υπόγειας Δεξαμενής Καυσίμων από Σκυρόδεμα

Τον Ιανουάριο του 2015 δεχθήκαμε από γνωστή εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών μία ζήτηση για στεγανοποίηση καυσίμων από μπετόν. Το πρόβλημα με το μπετόν είναι ότι υπόκειται σε σταδιακή διάβρωση, όταν έρχεται σε συνεχή επαφή με τα καύσιμα. Αυτός είναι, εξάλλου, και ο λόγος για τον οποίο εφαρμόζεται πάντα μία τσιμεντοκονία στα εσωτερικά τοιχώματα της δεξαμενής, ώστε να μην έρχεται το σκυρόδεμα σε απευθείας επαφή με τα διαβρωτικά συστατικά των καυσίμων. Παρόλα αυτά, όμως, το πρόβλημα επανέρχεται κάποια στιγμή, επειδή και η τσιμεντοκονία διαβρώνεται επίσης από τα καύσιμα και παύει να είναι στεγανή.

Το ζητούμενο για τον πελάτη που μας κάλεσε ήταν να του κάνουμε μία προσφορά για στεγανοποίηση της δεξαμενής του με τα κατάλληλα στεγανωτικά υλικά που αντέχουν στα επιθετικά συστατικά των καυσίμων και καθιστούν την τσιμεντοκονία και το υποκείμενο σκυρόδεμα ανθεκτικά σε συνεχή επαφή με καύσιμα. Δεν τον ενδιέφερε, δηλαδή, απλά η στεγανοποίηση της δεξαμενής, αλλά είχε τη λογική απαίτηση να παραμείνει στεγανή η δεξαμενή του για πολλά χρόνια. Μας είπε, μάλιστα, ότι θα μας αναθέσει και άλλες δεξαμενές που έχουν το ίδιο πρόβλημα σε άλλες εγκαταστάσεις τους ανά την Ελλάδα.

Μετά τη συνομιλία μας, του στείλαμε το ακόλουθο μήνυμα που αναφερόταν στα όσα είπαμε σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς επίσης και κάποια άλλα θέματα που θίξαμε κατά την τηλεφωνική επαφή μας:

Προς εταιρεία εμπορία πετρελαιοειδών …

Κύριε …,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης:

  1. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΜΠΕΤΟΝ:
    1. Η στεγανοποίηση γίνεται με την τεχνολογία PENETRON, που είναι ένα σύστημα στεγανοποίησης σκυροδέματος με ανάπτυξη κρυστάλλων (crystal growth).
    2. Με την εφαρμογή αυτή το σκυρόδεμα παύει να προσβάλλεται χημικά από τα καύσιμα.
    3. Έχουμε κάνει δύο τέτοιες εφαρμογές στις εγκαταστάσεις της BP στο Πέραμα.
    4. Για να δείτε εφαρμογές σε εγκαταστάσεις καυσίμων διεθνώς, πατήστε εδώ.
    5. Περιμένουμε να μας στείλετε τις διαστάσεις της δεξαμενής, για να σας υποβάλουμε την προσφορά μας.
  2. ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ:
    1. Με την τεχνολογία PENETRON μπορούμε να στεγανοποιήσουμε υπέργειες δεξαμενές νερού, χωρίς να τις αδειάσουμε, επεμβαίνοντας μόνο εξωτερικά.
    2. Έχουν γίνει πολλά τέτοια έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μερικές από αυτές τις εφαρμογές θα τις βρείτε πατώντας εδώ. Επίσης, πατώντας εδώ.
  3. ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ:
    1. Διαθέτουμε την κατάλληλη τεχνολογία για αντιδιαβρωτική προστασία, αφενός με βαφή και αφετέρου με καθοδική προστασία, συνδυαστικά.
    2. Για να βρείτε τις σελίδες του δικτυακού τόπου μας που αφορούν τέτοιου είδους εφαρμογές, μπορείτε να πατήσετε εδώ.
  4. ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ:
    Μπορείτε, αν θέλετε, να μελετήσετε τη σελίδα: Εταιρείες Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

—————————————————-

Σε απάντηση αυτού του πρώτου ενημερωτικού μηνύματος, ο πελάτης μάς έστειλε συγκεκριμένες πληροφορίες, για να υποβάλουμε τεχνική και οικονομική προσφορά:

Παρακαλώ όπως μας αποστείλετε προσφορά για την μόνωση δεξαμενής κατασκευασμένης από μπετό, επιχρισμένη με κονίαμα και διαστάσεις : μήκος 6,73 m, πλάτος 2,15 m, ύψος 2,65 m.H δεξαμενή περιέχει πετρελαιοειδή και θα εκκενωθεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παραπάνω εργασία. Η δεξαμενή δεν περιέχει καπάκι ή οροφή, είναι ανοιχτή.

—————————————————-

Προσεχώς θα αναρτηθεί η πρόσφορά που αποστείλαμε στη συνέχεια.

Μοιράσου το στα social media