Ταράτσα με Τσιμεντόπλακες (Μαλτεζόπλακες)

Προσφορά για Υγρομόνωση και Ετήσια Επίβλεψη-Συντήρηση

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ
με χρήση των οικολογικών διεισδυτικών
ακρυλικών ρητινών της σειράς WINWET

Προς την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ …
Υπόψη κ. …

Κύριοι,

Σε συνέχεια της πρόσφατης αυτοψίας που κάναμε στην ταράτσα της πολυκατοικίας σας, συνολικής επιφάνειας οριζόντιων επιφανειών περίπου 570 τ.μ., από τα οποία περίπου 50 τ.μ. είναι το δώμα, και 120 τ.μ. κατακόρυφων επιφανειών, σας υποβάλλουμε την προσφορά μας.

A. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ (ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

  1. Καθαρισμός επιφανειών από τρίμματα τσιμέντου, βρύα, μύκητες, φερτές ύλες κ.ά. ρύπους. Ο καθαρισμός γίνεται με μηχανικά μέσα και με χρήση του οικολογικού μυκητοκτόνου FUNGOSTOP με πλημμυρισμό, ώστε να εξολοθρευτούν σε βάθος οι ρίζες των βρύων και των μυκήτων και να μην αναπτυχθούν ξανά.
  2. Αποξήλωση παλιών μονωτικών υλικών από τους αρμούς μεταξύ των πλακών, όπου είναι φθαρμένα και εφαρμογή της ρητίνης BETOCRYL για τη στεγανοποίησή τους.
  3. Επισκευή με μίγμα POLIBOND ELASTICO και κόλλας πλακιδίων και στη συνέχεια ARMOFIX, ρητίνη ισχυρής πρόσφυσης και συγκολλητικότητας για εφαρμογή μέσα και πάνω στους αρμούς μεταξύ των πλακών και στις ρωγμές.
  4. Κάλυψη της σιλικόνης των αρμών διαστολής, που είναι σε άριστη κατάσταση, με ARMOFIX, για να μην αλλοιωθεί από τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες.
  5. Επισκευή και γέμισμα μεγάλων ρωγμών, σπασιμάτων, αρμών, περιμετρικού τοιχίου και μετώπης με το ειδικό ελαστικό υδατοστεγές επισκευαστικό τσιμέντο ισχυρής πρόσφυσης SUPER PATCH DAMTITE ή με επισκευαστικό κονίαμα που θα περιέχει POLIBOND ELASTICO.
  6. Εφαρμογή σε ολόκληρη την ταράτσα και του περιμετρικού τοιχίου εσωτερικά και εξωτερικά και της μετώπης (2-4 χέρια) με οικολογική υδατοδιαλυτή διεισδυτική ρητίνη BETOSTAL SLN για τη δημιουργία μίας συνεχόμενης διαφανούς, αδιάβροχης και ελαστικής μάζας, η οποία θα εκτείνεται σε βάθος 2-3 cm ανάμεσα στους πόρους και στις τριχοειδείς ρωγμές των επιφανειών, οι οποίες έτσι θα σφραγιστούν και θα αδιαβροχοποιηθούν πλήρως, χωρίς όμως να παρεμποδίζεται η διαπνοή του κτιρίου.
  7. Υποχρεωτική κάλυψη της επιφάνειας που βρίσκεται έξω από τα κάγκελα με τη λευκή βαφή COVERLACK 935.
  8. Τελική προστασία των πιο πάνω υλικών σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας, του περιμετρικού τοιχίου και της μετώπης με τη διαφανή υδατοδιαλυτή διεισδυτική και επικαλυπτική ρητίνη CONTRAQUA 7/50, για επιπρόσθετη υδροφοβία πέρα από την απλή αδιαβροχία, ώστε να μην υπάρχει διείσδυση της υγρασίας ακόμα και σε περίπτωση που η ταράτσα θα πλημμυρίσει λόγω κακής ρύσης ή λόγω βουλώματος των υδρορροών από φερτές ύλες.
  9. Επισκευή φωταγωγών, περιμετρικών τοιχίων, στηθαίων, μετώπης και τοίχων δώματος.
    Όλες οι πιο πάνω κατακόρυφες επιφάνειες που είναι φθαρμένες θα ξυστούν, θα μονωθούν, θα βαφτούν και θα καλυφθούν με το υδρόφοβο υλικό, όπως ακριβώς θα γίνει και στις οριζόντιες επιφάνειες που αναφέραμε πιο πάνω, επειδή είναι βέβαιο ότι εισέρχεται νερό μέσα από τα χαλάσματα αυτών των επιφανειών.
  10. Αρμοί επαφής με το παρακείμενο κτίριο. Θα στεγανοποιηθούν επίσης με τα πιο πάνω υλικά και θα διαμορφωθεί η γραμμή επαφής με τρόπο ώστε το νερό να διοχετεύεται ομαλά και να μην περνάει ανάμεσα στα δύο κτίρια.
  11. ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ:
    Προαιρετική κάλυψη ολόκληρης της επιφάνειας της ταράτσας
    με τη λευκή βαφή COVERLACK 935 ή τη θερμομονωτική ανακλαστική βαφή ANTITHERM, 2 χέρια. Αν δεν γίνει αυτό το βήμα, η τελική εικόνα θα είναι γκρίζες υδρόφοβες πλάκες με λευκούς στεγανούς και υδρόφοβους αρμούς ανάμεσά τους.
  12. Θα γίνει επίδειξη με τεστ υδροφοβίας στο τέλος του έργου για κάθε ενδιαφερόμενο.

Πλεονεκτήματα Έναντι Άλλων Μεθόδων:
Τα προϊόντα της σειράς WINWET υπερέχουν έναντι άλλων υγρομονωτικών προϊόντων της αγοράς στα εξής σημεία:

  1. Το βασικό πλεονέκτημα των υλικών της σειράς WINWET είναι ο εμποτισμός, χάρη στον οποίο επιτυγχάνεται βαθιά αδιαβροχοποίηση των επιφανειών αντί της επικάλυψης. Δεν τα βλέπει ο ήλιος για να τα φθείρει, συνεπώς έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Τα επικαλυπτικά υλικά της αγοράς, καθώς και τα ασφαλτόπανα, οι σιλικόνες, η πίσσα, τα αλουμινόφυλλα κτλ. φθείρονται, αποσαθρώνονται και ξεφλουδίζουν, και απαιτούν συχνό ξήλωμα και εκ νέου εφαρμογή.
    Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ήδη επικαλυπτικό υλικό ως υπόστρωμα, ο εμποτισμός θα ισχύσει μόνο στις πορώδεις επιφάνειες, δηλαδή στους αρμούς που θα στοκαριστούν και ενδεχομένως σε περιοχές που δεν υπάρχει ελαστομερές ή στο περιμετρικό στηθαίο. Στις περιοχές όπου υπάρχει το ελαστομερές, η αδιαβροχοποίηση θα γίνει από τα υλικά μας χωρίς εμποτισμό.
  2. Η επισκευή σε περίπτωση αστοχίας είναι πολύ πιο εύκολη στα υλικά εμποτισμού, ενώ τα επικαλυπτικά υλικά πρέπει συνήθως να αποξηλωθούν εντελώς και να εφαρμοστούν ξανά από την αρχή σε περίπτωση αστοχίας στην εφαρμογή τους ή φθοράς τους.
  3. Είναι τα πιο οικονομικά, με μεγάλη διαφορά από τις άλλες μεθόδους.
  4. Εφαρμόζονται εύκολα και γρήγορα, ακόμα και από ανειδίκευτο άτομο, που συχνά είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της οικοδομής. Αν κληθεί συνεργείο, και αυτό θα είναι πολύ οικονομικό, λόγω της απλότητας και της ταχύτητας της εργασίας.
  5. Έχουν ελαστικότητα και δεν καταστρέφονται από τις θερμικές συστολές και διαστολές, ενώ παράλληλα δεν επιτρέπουν τη ρηγμάτωση του σοβά, του μπετόν κτλ.
  6. Έχουν πολύ υψηλό δείκτη προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, με αποτέλεσμα να αντέχουν για δεκαετίες, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται για επικάλυψη και όχι για διείσδυση.
  7. Διεισδύουν σε όλες της άκρες, ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες, τις οποίες είναι αδύνατο να καλύψουν οι επικαλυπτικές ρητίνες.
  8. Φυσικές ιδιότητες: Οι ρητίνες WINWET εξασφαλίζουν βατή επιφάνεια, μη φθαρτή από μηχανικές καταπονήσεις, χωρίς αλλοίωση της εμφάνισης και των άλλων φυσικών ιδιοτήτων της (χρώμα, ολισθηρότητα, γυαλάδα, κολλώδες, τραχύτητα κτλ.), καθώς τα υλικά είναι διεισδυτικά και, όταν πολυμερίζονται, γίνονται άχρωμα (διαφανή).
  9. Δεν προκαλούν οπτική ρύπανση, αφού είναι εντελώς αόρατα. Αντίθετα, όταν εφαρμόζονται σε πέτρα ή πλάκες Καρύστου, ζωντανεύουν το χρώμα τους, χωρίς να τους προσδίδουν αντιαισθητική γυαλάδα, όπως συμβαίνει με κάποια βερνίκια.
  10. Είναι οικολογικά, άρα αβλαβή για τον εργάτη που τα εφαρμόζει και για τους ενοίκους της οικοδομής, και δε βλάπτουν το περιβάλλον. Ανταποκρίνονται πλήρως στις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί οικολογικών εφαρμογών υγρομόνωσης. Δεν περιέχουν τους συνήθεις ανθυγιεινούς οργανικούς διαλύτες, φαινόλες και νάφθα που χρησιμοποιούνται σε άλλα υλικά υγρομόνωσης του εμπορίου, αλλά έχουν σαν βάση το νερό ή, στη χειρότερη περίπτωση, το white spirit, το οποίο είναι ο λιγότερο βλαβερός από τους διαλύτες της αγοράς.
  11. Αντέχουν ισόβια στις αρνητικές πιέσεις (υγρομόνωση υπογείων) και σε συνεχή επαφή με το νερό ή την υγρασία (στεγανοποίηση θεμελίων, δεξαμενών, πισινών, βόθρων, ζαρντινιερών κτλ.).
  12. Προσφέρουν οριστική λύση στο πρόβλημα της υγρομόνωσης των αρμών σε μπαλκόνια, βεράντες, αυλές, πισίνες κτλ., χωρίς να προκαλούν αντιαισθητική αλλαγή της εμφάνισης στην περιοχή γύρω από τους αρμούς.

Συνολική Οριζόντια Επιφάνεια: 570 τ.μ. (520 τ.μ. η ταράτσα και 50 τ.μ. το δώμα)
Σύνολο Κατακόρυφων Επιφανειών: 120 τ.μ.
Σύνολο Όλων των Επιφανειών: 690 τ.μ.

Α’ ΠΡΟΤΑΣΗ:
Τιμή Μονάδας: 8,40 € / τ.μ.
Κόστος Υλικών και Εργασίας για Οριζόντιες Επιφάνειες: 4.788 € + ΦΠΑ
Κόστος Υλικών και Εργασίας για Κατακόρυφες Επιφάνειες: 1.008 € + ΦΠΑ
Συνολικό Κόστος Υλικών και Εργασίας: 5.796 € + ΦΠΑ

Τρόπος Πληρωμής:
– 40% προκαταβολή
– 30% με την παράδοση του έργου
– 15% σε ένα μήνα από την παράδοση του έργου
– 15% σε δύο μήνες από την παράδοση του έργου

Β’ ΠΡΟΤΑΣΗ:
Τιμή Μονάδας:
9,67 € / τ.μ.
Κόστος Υλικών και Εργασίας για Οριζόντιες Επιφάνειες: 5.512 € + ΦΠΑ
Κόστος Υλικών και Εργασίας για Κατακόρυφες Επιφάνειες: 1.160 € + ΦΠΑ
Συνολικό Κόστος Υλικών και Εργασίας: 6.672 € + ΦΠΑ
Τρόπος Πληρωμής:
– 34% προκαταβολή
– 30% με την παράδοση του έργου
– 4% από το 1ο έως το 9ο έτος, με την επίβλεψη που θα κάνει το συνεργείο μας κάθε χρόνο

Β. ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η πιο πάνω τιμή συμπεριλαμβάνει υλικά επιτόπου στο έργο, εργασία, εισφορές και λοιπά έξοδα και εργολαβικό όφελος για την πλήρη και άρτια εκτέλεση των εργασιών, καθώς και απομάκρυνση των άχρηστων υλικών.

Εταιρικός Λογαριασμός μας για Πληρωμές: ALPHA BANK:
Αριθμός Λογαριασμού: 3570 0232 0000 986
ΙΒΑΝ: GR28 0140 1670 3570 0232 0000 986
Έναρξη Εργασιών: Το αργότερο 10 ημέρες μετά την ανάθεση
Διάρκεια Εργασιών: 10 έως 15 ημέρες
Σημειώστε ότι οι εργασίες μπορούν να γίνουν και μέσα στο χειμώνα, τις ημέρες που δε βρέχει. Οι τεχνίτες μας είναι σε θέση να λαμβάνουν τα μέτρα τους, ώστε να προστατεύουν τις επιφάνειες από τις καιρικές συνθήκες, ενώ το έργο θα είναι σε εξέλιξη. Αν βρέξει ξαφνικά και χρειαστεί να επαναλάβουμε κάποια φάση των εργασιών, το επιπλέον κόστος που θα προκύψει θα επιβαρύνει εμάς.
Ισχύς Προσφοράς: 3 μήνες
Υποχρεώσεις του Πελάτη:
– Εξασφάλιση εύκολης πρόσβασης και άδειας παραμονής για το συνεργείο μας στο χώρο των εργασιών
– Πρόσβαση σε WC για το συνεργείο μας για όλες τις ώρες της παραμονής του στο χώρο
– Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού
– Απομάκρυνση τυχόν βαρέων αντικειμένων από τις επιφάνειες που θα μονωθούν
Υποχρεώσεις της Εταιρείας μας:
– Προμήθεια του εξοπλισμού και των υλικών που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου
Πληροφορίες για τα υλικά WINWET: 
Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι μεν υδατοστεγή, όμως είναι υδρατμοπερατά, ώστε να επιτρέπουν τη διαπνοή του κτιρίου και να μη δημιουργείται μούχλα στο εσωτερικό του.
Περισσότερες πληροφορίες για τα υγρομονωτικά προϊόντα της σειράς WINWET θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.winwet.gr ή μπορείτε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε τα ενημερωτικά έντυπα με fax ή ταχυδρομικά.
Εγγύηση: 10 έτη. Πάντως, οι προδιαγραφές των υλικών είναι για ισόβια διάρκεια, επειδή δεν επηρεάζονται καθόλου από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, τις αλλαγές θερμοκρασίας και τον πάγο, αφενός χάρη στη χημική σύνθεσή τους και αφετέρου επειδή διεισδύουν βαθιά μέσα στους πόρους του μπετόν και του σοβά και δεν είναι εκτεθειμένα στις εξωτερικές συνθήκες. Η εγγύηση δεν καλύπτει την περίπτωση που οι στεγανοποιημένες επιφάνειες θα παρουσιάσουν ρωγμές ή άλλες μεγάλες φθορές εξαιτίας κακής χρήσης ή σεισμών, μεγάλων μηχανικών καταπονήσεων και άλλων αιτίων που συνήθως προκαλούν ρωγμές και σπασίματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούμε να αναλάβουμε με χρέωση την εκ νέου επισκευή των επιφανειών σας τοπικά.
Παρατηρήσεις για την εγγύηση:
Στην Α’ Πρόταση, η εγγύηση θα αρχίσει να ισχύει με την πλήρη εξόφληση του έργου και η ισχύς της θα λήξει 10 χρόνια μετά την ημερομηνία οριστικής παράδοσης του έργου. (Όταν η συμφωνία είναι για σταδιακή εξόφληση, σε περίπτωση καθυστέρησης μίας δόσης παύει να ισχύει η εγγύηση μέχρι να πληρωθεί η δόση.)
Στη Β’ Πρόταση, για να ισχύει η εγγύηση θα πρέπει να γίνεται κάθε φθινόπωρο από συνεργείο μας ετήσια επιθεώρηση και συντήρηση. Αυτή η διαδικασία έχει ιδιαίτερη σημασία για τους αρμούς μεταξύ δύο διαφορετικών υλικών (π.χ. μεταλλικές βάσεις με μπετόν, σοβατεπί με στηθαίο κτλ.), όπου εξαιτίας των ανομοιόμορφων συστολοδιαστολών υπάρχει περίπτωση πρόωρης φθοράς των υλικών στεγάνωσης. Για την υπενθύμιση αυτής της περιοδικής εργασίας υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς.
Ισόβια εγγύηση: Μετά τη λήξη της δεκαετίας της βασικής εγγύησης, η εταιρεία μας σας παρέχει τη δυνατότητα για ισόβια εγγύηση, με την προϋπόθεση του περιοδικού ελέγχου της ταράτσας σας κάθε χρόνο από τεχνικό μας έναντι μικρής ετήσιας χρέωσης.
Σχετικά με την Ετήσια Επίσκεψή μας στη Β’ Πρόταση:
Κατά την ετήσια επίσκεψή μας επιθεωρούμε τις επιφάνειες και τους αρμούς του κτιρίου σας, κρατάμε πλήρες φωτογραφικό αρχείο για τον εντοπισμό τυχόν σταδιακής φθοράς τους και επισκευάζουμε προληπτικά ρωγμές και άλλα προβλήματα που θα εντοπίζουμε. Αυτή η επιθεώρηση αφορά κυρίως το ενδεχόμενο ρηγματώσεων του υποστρώματος, για τις οποίες δεν ευθύνονται τα υλικά μας ή η εφαρμογή τους και οι οποίες μπορεί να προκληθούν από μικροσεισμούς, καθιζήσεις, συστολές και διαστολές, κρούσεις, μεγάλα αυξομειούμενα φορτία και άλλα προβλέψιμα ή απρόβλεπτα μηχανικά αίτια.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Μοιράσου το στα social media