AGROCARE

Εγκατάσταση σε Κεντρική Δεξαμενή Τροφοδοσίας Ψεκαστικών Μηχανημάτων

Τον Απρίλιο του 2014 ένας γεωπόνος από τη Μακεδονία, που χρησιμοποιεί παράλληλα με τα άλλα σκευάσματα και λακτοβάκιλλους και ορμόνες για την καλύτερη προστασία και ανάπτυξη των φυτών των πελατών του, μας ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα για εγκατάσταση ενός συστήματος ηλεκτροστατικού ψεκασμού με ιόντα χαλκού σε κεντρική δεξαμενή, από την οποία θα τροφοδοτούνται με έτοιμο ψεκαστικό διάλυμα τα βιτύα των ψεκαστικών μηχανημάτων μίας ολόκληρης ομάδας συνεργαζόμενων καλλιεργητών.

Ακολουθεί η απάντηση που δώσαμε μετά τη σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε:

Κύριε …,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα διευκολύνουν το έργο σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης για τους πελάτες σας, ενώ παράλληλα θα βελτιώσουν την ποιότητα και θα αυξήσουν την ποσότητα της παραγωγής τους:

  1. AGROCARE Σύστημα Ηλεκτροστατικού Ψεκασμού Φυτών με Ιόντα Χαλκού
    1. Η ειδική τιμή για την αγορά της πρώτης δοκιμαστικής συσκευής θα είναι …€ + ΦΠΑ. Είναι πολύ πιθανό η ίδια τιμή να διατηρηθεί και μελλοντικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από την έρευνα που κάνουμε αυτόν τον καιρό για τη μείωση του κόστους κατασκευής του συστήματος.
    2. Η προτεινόμενη λιανική τιμή του συστήματος θα τοποθετηθεί περίπου στα …€ + ΦΠΑ.
    3. Το σύστημα αυτό είναι σχεδιασμένο για βιτύα μέχρι ενός τόνου. Το αντίστοιχο σύστημα για βιτύα έως 3 τόνους θα κοστίζει περίπου +200 στη χονδρική τιμή και + 300€ στη λιανική τιμή.
    4. Για πιο ισχυρό σύστημα, για δεξαμενές 30 ή 60 τόνων, μπορούμε να προτείνουμε πιο μεγάλα συστήματα, με μικρή σχετικά επιβάρυνση, ώστε να μην αργεί υπερβολικά ο ιονισμός του νερού.
    5. Όσο πιο υψηλή είναι η αγωγιμότητα του νερού, τόσο πιο σύντομα γίνεται ο ιονισμός του νερού, δηλαδή μέσα σε λίγα λεπτά. Άρα, το γεγονός ότι το νερό είναι από γεώτρηση είναι μάλλον θετικό, επειδή οι γεωτρήσεις έχουν συνήθως αρκετά υψηλή αγωγιμότητα.
    6. Η συσκευή θα συνδεθεί απευθείας στα 220V, ώστε να ιονίζει το νερό της δεξαμενής. Αν θελήσετε μελλοντικά να αγοράσετε συσκευές για τοποθέτηση επάνω σε τρακτέρ, τότε αυτές θα είναι σχεδιασμένες για να συνδέονται στην μπαταρία 12V του τρακτέρ.
    7. Τα ιόντα χαλκού παραμένουν ενεργά μέσα στο αποθηκευμένο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η δεξαμενή είναι κλειστού τύπου και δεν πέφτουν μέσα στο νερό οργανικά στοιχεία που καταναλώνουν σταδιακά τα ιόντα. Αυτό πρακτικά για εσάς σημαίνει ότι θα μπορείτε να γεμίζετε τη δεξαμενή μία φορά και στη συνέχεια να τροφοδοτούνται τα βιτύα των ψεκαστικών μηχανημάτων από τη δεξαμενή.
    8. Καθώς το ψεκαστικό διάλυμα θα προσκολλάται καλύτερα πάνω στα φυτά χάρη στο θετικό ηλεκτρικό φορτίο των ιόντων, θα πέφτει πολύ μικρότερη ποσότητα διαλύματος στο έδαφος. Έτσι, θα μπορεί να γίνει σημαντική εξοικονόμηση νερού και φαρμάκων, ενώ παράλληλα ο χρόνος που απαιτείται για τον ψεκασμό θα γίνει πιο σύντομος, όπως είναι φυσικό. Το ακριβές ποσοστό εξοικονόμησης νερού και φαρμάκων είναι κάτι που θα το προσδιορίσετε εσείς στην πράξη, κάνοντας κάποιες δοκιμές.
    9. Οι γιββερελλίνες (ορμόνες), οι λακτοβάκιλλοι και τα φυτοφάρμακα θα παραμένουν για περισσότερο χρονικό διάστημα πάνω στα φυτά, καθώς δεν θα ξεπλένονται πια τόσο εύκολα από τη βροχή.
    10. Επίσης, θα μεταφέρονται σε όλη την επιφάνεια του φυτού, καθώς το νερό θα διασπείρεται παντού χάρη στο θετικό φορτίο των ιόντων χαλκού.
    11. Η συγκέντρωση χαλκού θα φροντίζετε να είναι 1,5 έως 2ppm. Θα τη μετράτε κατά καιρούς με τα χαρτάκια αλλαγής χρώματος που θα σας παραδώσουμε μαζί με τη συσκευή. Αυτή η πολύ χαμηλή συγκέντρωση χαλκού (μέσα στα όρια του πόσιμου νερού) λογικά δεν πρέπει να είναι επιζήμια για τους λακτοβάκιλλους και για τα άλλα ωφέλιμα βακτήρια που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες, όπως είναι, για παράδειγμα, τα βακτήρια που προωθεί η εταιρεία μας. Για να βεβαιωθείτε, πάντως, θα πρέπει να ρωτήσετε τον προμηθευτή σας.
    12. Οι καρποί θα είναι πιο υγιείς και η ανάπτυξή τους θα είναι καλύτερη.
    13. Η εγκατάσταση και η χρήση του συστήματος είναι εύκολη. Θα σας απαντήσουμε σε όποιες απορίες θα έχετε.
  2. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ:
    Μπορείτε να μελετήσετε τα θέματα που θα βρείτε στις πιο κάτω ενότητες. Όπως θα δείτε, εκτός από το AGROCARE έχουμε δημιουργήσει μία πολύ αξιόλογη συλλογή από προτάσεις που βοηθούν ιδιαίτερα τους αγρότες που έχουν καλλιέργειες όλων των ειδών:
    Γεωργία – Εξοπλισμός, Ολοκληρωμένες Μονάδες Παραγωγής, Α’ Ύλες & Αναλώσιμα

    1. Οικολογική Φυτοπροστασία, Αύξηση Παραγωγής & Εξοικονόμηση Νερού
    2. Προληπτική Συντήρηση Δικτύου και Εξοπλισμού Άρδευσης & Επεξεργασία Νερού
    3. Βελτιωτικός Εξοπλισμός και Εξοικονόμηση Ενέργειας για Θερμοκήπια
    4. Εξοπλισμός Υποδομής για τη Βέλτιστη Αξιοποίηση όλων των Πόρων στις Αγροτικές Καλλιέργειες

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις καλλιέργειες των πελατών σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις.

_____________________________________

Ερώτηση του πελάτη:

Σας ευχαριστώ. Θέλω να ρωτήσω αν θα μπορούσαμε να βάλουμε μια συσκευή για τις μετρήσεις των ppm σταθερή για να μην κάνουμε την διαδικασία με τα χαρτάκια και για να είμαστε πιο σίγουροι.

Η απάντησή μας:

Μέχρι τώρα δεν έχουμε βρει κάποιο οικονομικό σύστημα στην παγκόσμια αγορά για τη συνεχή μέτρηση υπολειμματικού χαλκού και την αυτόματη έναρξη και σταμάτημα της λετουργίας του συστήματός μας. Αυτό που έχουμε βρει είναι πανάκριβο, κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Θα το ξαναδούμε όμως, επειδή πράγματι θα βοηθούσε.

Πάντως, δεν χρειάζεται κάθε φορά να κάνετε μέτρηση. Θα διαπιστώσετε μετά από τις πρώτες 3-4 μετρήσεις ότι ο χρόνος που απαιτείται για τον επαρκή ιονισμό του νερού είναι κάθε φορά περίπου ο ίδιος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το νερό της γεώτρησής σας έχει πάντα την ίδια αγωγιμότητα. Αν μετράτε μία φορά κάθε μήνα, για να ελέγχετε τυχόν αλλαγές στο χρόνο ιονισμού εξαιτίας αλλαγής στην αγωγιμότητα που μπορεί να συμβεί σταδιακά, θα είστε καλυμμένος. Αυτό λέει η μέχρι τώρα εμπειρία των πελατών μας.

Μοιράσου το στα social media