Το Τυφλό Σύστημα Δακτυλογράφησης είναι ένα Απαραίτητο Εργαλείο.

Στη Smart Technical Solutions το κύριο αντικείμενο της εργασίας μας είναι η διαχείριση και διακίνηση πληροφοριών. Επειδή καθημερινά διαχειριζόμαστε δεκάδες νέες ζητήσεις πελατών, καθώς επίσης και παλαιότερες ζητήσεις που είναι σε εξέλιξη, όλες οι πληροφορίες καταγράφονται για να μην ξεχαστούν και, όποτε χρειάζεται, αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε πελάτες, προμηθευτές, συνεργεία εφαρμογών, συνεργάτες πωλήσεων και σε όποιον ακόμα εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στην προσπάθεια για άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πελάτη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για εκείνον και για την εταρεία μας.

Παράλληλα, ο παρών δικτυακός τόπος ενημερώνεται καθημερινά με Νέα Θέματα και πολύ συχνά διορθώνονται ή συμπληρώνονται οι υφιστάμενες σελίδες του, όποτε υπάρχουν σημαντικές αλλαγές που πρέπει να δημοσιευθούν.

Σε πολλά επαγγέλματα και σε πολλές εταιρείες υπάρχει μεγάλος όγκος γραφικής εργασίας στον υπολογιστή. Ο εργαζόμενος που δεν γνωρίζει τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης βρίσκεται σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση, για πολλούς λόγους, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι οι εξής:

  • Είναι λιγότερο παραγωγικός και αποτελεσματικός από κάποιον που χειρίζεται καλά το τυφλό σύστημα.
  • Κουράζεται εγκεφαλικά για την επιλογή των σωστών πλήκτρων κατά την πληκτρολόγηση.
  • Μέσα σε λίγες ώρες γραψίματος η συσσωρευμένη κόπωση του έχει αφαιρέσει τη χαρούμενη διάθεση και την εσωτερική ορμή, στοιχεία απαραίτητα, ειδικά για όσους ασχολούνται με την εξυπηρέτηση πελατών και τις πωλήσεις.
  • Είναι απρόθυμος να καταγράφει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες λεπτομερώς, επειδή η καταγραφή είναι για αυτόν μία κοπιαστική και αγχογόνα εργασία, με αποτέλεσμα να μην έχει τις πληροφορίες διαθέσιμες όταν τις χρειάζεται και να χάνει χρόνο για να τις βρει ξανά, τηλεφωνώντας, ρωτώντας συναδέλφους, ψάχνοντας στο διαδίκτυο κτλ.
  • Στις ώρες αιχμής, όταν απαιτείται αμεσότητα για την άμεση εξυπηρέτηση πολλών υποθέσεων, αδυνατεί να ανταποκριθεί και αγχώνεται.
  • Αποφεύγει να βάζει τόνους και σημεία στίξης, επειδή τον κουράζει το ψάξιμο του κατάλληλου πλήκτρου στο πληκτρολόγιο.
  • Γενικότερα, για τον ίδιο λόγο, κάνει “έκπτωση” με διάφορους τρόπους χάριν ευκολίας στην καλή εμφάνιση του κειμένου, με αποτέλεσμα τα κείμενα που στέλνει σε πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες κάθε είδους να μη δίνουν την καλύτερη δυνατή εντύπωση, και μερικές φορές μάλιστα να περιέχουν ασάφειες που οφείλονται ακριβώς σε αυτήν την “έκπτωση” (π.χ. μία πρόταση χωρίς τόνους και κόμματα συχνά διαβάζεται με περισσότερους από έναν τρόπους, που δίνουν διαφορετικό νόημα ο καθένας).

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι πολύ απλή, αρκεί κάποιος να αποφασίσει να υπερβεί τη δύναμη της συνήθειας. Η εκμάθηση του τυφλού συστήματος δακτυλογράφησης προϋποθέτει περίπου 15 ημέρες καθημερινής εξάσκησης 2-3 ώρες την ημέρα. Είναι κατανοητό ότι πολλοί εργαζόμενοι σήμερα δύσκολα βρίσκουν συνεχόμενα επί 15 ημέρες 2-3 ώρες την ημέρα. Όμως, από την άλλη πλευρά, αυτό είναι απαραίτητο να γίνει, καθώς η ποιότητα της ζωής τους θα βελτιωθεί σημαντικά, καθώς επίσης και η αποδοτικότητά τους και το εισόδημά τους.

Το πόσο σημαντικά οφέλη μπορεί να έχει κάποιος μαθαίνοντας τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης μπορεί να το συλλάβει μόνο αφού το μάθει. Είναι η μέρα με τη νύκτα. Αξίζει να το επιχειρήσετε όσοι γράφετε στον υπολογιστή. Η όλη ψυχική διάθεσή σας θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Είναι υπέροχο να βλέπουμε τις σκέψεις μας να καταγράφονται με γρήγορο ρυθμό στην οθόνη, χωρίς να πρέπει να σκεφτόμαστε για κάθε γράμμα πού βρίσκεται στο πληκτρολόγιο. Τα χέρια κυλάνε πάνω στα πλήκτρα από μόνα τους και όλη η ημέρα μας είναι σε μία ευχάριστη ροή. Έτσι, έχουμε πολύ περισσότερες ψυχικές δυνάμεις και καθαρό μυαλό για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και για να διακρίνουμε τις ευκαιρίες και να τις αξιοποιούμε άμεσα. Άνθρωποι κατά τα άλλα ικανότατοι συχνά μένουν πίσω στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους από αυτήν και μόνο την αιτία.

Μοιράσου το στα social media