Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-2282212

Αναλύσεις Νερού και Υγρών Αποβλήτων σε Τιμές Κόστους για τους Υποψήφιους Πελάτες μας

Αναλύσεις Νερού και Υγρών Αποβλήτων
σε Τιμές Κόστους για τους Υποψήφιους Πελάτες μας

από όλη την Ελλάδα

Η Smart Technical Solutions προσφέρει σε τιμή κόστους τη χημική και μικροβιολογική ανάλυση του νερού των πελατών της που της ζητούν λύσεις για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης, σε γεωτρήσεις, δεξαμενές, κλειστά κυκλώματα θέρμανσης, πισίνες, κολυμβητήρια, λίμνες, συντριβάνια, λιμάνια, κυκλώματα βιομηχανικής ή κτιριακής ψύξης και κλιματισμού, παραγωγής ατμού και γενικά σε όλες τις οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές.

Αυτή η προσφορά γίνεται στα πλαίσια της καλύτερης εξυπηρέτησης των πελατών μας. Χωρίς την υποχρέωση να αγοράσετε τελικά τον εξοπλισμό που θα σας προτείνουμε, αναλαμβάνουμε να κάνουμε την ανάλυση του νερού σας με πολύ μικρό κόστος, ώστε να είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε σωστά το πρόβλημά σας και να σας προσφέρουμε την κατάλληλη λύση, που θα σας απαλλάξει με βεβαιότητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε μέχρι σήμερα.

Τέτοιες δυσκολίες είναι συνήθως φθορές στο δίκτυο και στον εξοπλισμό, επικαθίσεις αλάτων, φραξίματα, μειωμένη πίεση, σκουριές, τρυπήματα, μικροβιακό φορτίο, λεγεωνέλλα, ανάπτυξη άλγης, χρωματισμένο νερό λόγω μεταλλικών οξειδίων ή εξαιτίας μαγγανίου και σιδήρου, νιτρικά, νιτρώδη, εξασθενές χρώμιο και άλλες τοξικές ενώσεις, οσμή χλωρίου, δυσοσμία άλλου είδους κ.ά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σωστή διαδικασία δειγματοληψίας είναι κρίσιμης σημασίας.

  1. Όταν πρόκειται για μικροβιολογική ανάλυση νερού, θα πρέπει απαραίτητα να ακολουθείτε ορισμένες οδηγίες προκειμένου να μην επιμολυνθεί το δείγμα νερού και πάρετε ψευδή στοιχεία από την ανάλυση που θα γίνει. Αυτές τις οδηγίες μπορείτε να τις βρείτε σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους.
  2. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση της χημικής ανάλυσης νερού, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε οπωσδήποτε, για να μην πάρετε αλλοιωμένα αποτελέσματα από τη χημική ανάλυση. Αυτά τα βήματα θα τα βρείτε επίσης σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους.

ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΝΕΡΟΥ:

  • Μην φέρετε ή στείλετε το δείγμα νερού στα γραφεία μας. Θα χαθεί πολύτιμος χρόνος, εξαιτίας του οποίου μπορεί η ανάλυση του νερού να μην είναι εντελώς αξιόπιστη.
  • Τηλεφωνήστε μας για να σας πούμε πού θα το στείλετε ή πού θα το πάτε ιδιοχείρως, αν βρίσκεστε εντός Αττικής.

Ποια μεγέθη μετράμε απαραίτητα σε μία χημική ανάλυση νερού:

  • pH
  • Ηλεκτρική αγωγιμότητα (μS/cm)
  • Ολική σκληρότητα (Γερμανικοί Βαθμοί)
  • Αλκαλικότητα σε ηλιανθίνη (CaCO3) – Total Alkalinity
  • Θολερότητα (N.T.U.) – Turbidity
  • Χλωριούχα (ppm Cl) – Clorides (πάνω απο 250 ppm το νερό αποκτά οσμή και γεύση)
  • Θειικά (SO4) – Sulphate
  • Νιτρικά (NO3) – Nitrates
  • Νιτρώδη (NO2) – Nitrite
  • Αμμωνιακά (NH4) – Ammonium ions
  • Πυριτικά Ολικά (SiO2) – Silica Total
  • Ασβέστιο (Ca) – Calcium
  • Μαγνήσιο (Mg) – Magnesium
  • Σίδηρος ολικός (Fe) – Iron Total
  • Μαγγάνιο (Mn) – Manganese

Μικροβιολογικές παράμετροι ανάλυσης νερού

  • Κολοβακτηρίδια – Η παρουσία τους φανερώνει κακή συντήρηση του συστήματος ύδρευσης, πιθανή ανάπτυξη βακτηριδίων, ύπαρξηβιομεμβρανών και πιθανόν την εισροή χώματος στο σύστημα ύδρευσης.
  • E. coli (Escherichia coli) & coliform bacteria – Η παρουσία τους φανερώνει κοπρανώδη μόλυνση του νερού
  • Εντερόκοκκος – Δείκτης εντερικής μόλυνσης του νερού
  • Clostridium perfingens – Η παρουσία του φανερώνει παλαιότερη εντερική μόλυνση.
  • Ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa) – Απαιτείται έεγχος μόνο στα εμφιαλωμένα νερά και σε πόσιμο νερό που φυλάσσεται σε δεξαμενές και ντεπόζιτα. Προκαλεί μολύνσεις στο δέρμα, στα μάτια, στα αφτιά και στα γεννητικά όργανα και προβλήματα γεύσης και οσμής στο νερό.
  • λεγεωνέλλα (legionella)
  • σαλμονέλλα (Salmonella)
  • σταφυλόκοκκος (Staphylococcus aureus)
  • Ολικός αριθμός βακτηριδίων – Δείχνει τη γενική μικροβιολογική κατάσταση του νερού. Η φυσική χλωρίδα του νερού μπορεί να αναπτυχθεί στα συστήματα ύδρευσης, οπότε έχουμε δημιουργία βιομεμβρανών. Χρησιμοποιείται ως βακτηριολογικός δείκτης κατά τη χλωρίωση των συστημάτων ύδρευσης και στα εργοστάσια παραγωγής πόσιμου νερού. Φανερώνει την ύπαρξη βιομεμβρανών, κάτω από τις οποίες “φωλιάζουν” επικίνδυνα μικρόβια όπως η λεγεωνέλλα. Απότομη αύξηση του ολικού αριθμού βακτηριδίων φανερώνει πρόβλημα στο σύστημα ύδρευσης.

Αναλύσεις υγρών αποβλήτων

  • Γίνεται ανάλυση όλων των παραμέτρων που καθορίζουν το αν το επεξεργασμένο νερό μετά τον βιολογικό καθαρισμό είναι κατάλληλο για απόρριψη σε δίκτυο αποχέτευσης ή για πότισμα ή για άλλες χρήσεις.
  • Επίσης, γίνεται ανάλυση των αποβλήτων πριν από την επεξεργασία για τον προσδιορισμό του είδους της επεξεργασίας που απαιτείται και της δυναμικότητας που θα πρέπει να έχει η μονάδα επεξεργασίας για να μπορεί να αντεπεξέρχεται στο συγκεκριμένο είδος υγρών αποβλήτων για τα κυβικά ανά ημέρα που θα παράγονται.
  • Τα πιο πάνω ισχύουν και για βιομηχανικά απόβλητα και για αστικά λύματα, καθώς επίσης και για βεβαρυμένα αστικά λύματα από κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Αφού γίνει η ανάλυση του νερού ή των υγρών αποβλήτων σας, θα σας υποβάλουμε μία ή περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις για τη σωστή επεξεργασία τους, ώστε να φτάσουν να έχουν τη σωστή ποιότητα για τη χρήση που τα θέλετε (πόσιμο νερό, πότισμα, πλύσιμο ρούχων, αυτοκινήτων, βιομηανική χρήση, διάθεση σε δίκτυο αποχέτευσης κτλ.). Όσο αφορά τα αστικά λύματα ή τα βιομηχανικά απόβλητα, σε πολλές περιπτώσεις έχει νόημα να γίνεται ανάκτηση αυτών για διάφορες χρήσεις, καθώς επίσης και ανάκτηση της θερμότητας που μπορεί να έχουν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προτάσεις που μπορούμε να σας υποβάλουμε μετά τις αναλύσεις θα βρείτε στις εξής σελίδες και ενότητες:

Επίσης, στην ενότητα Κλάδοι Αγοράς μπορείτε να εντοπίσετε τον κλάδο στον οποίο ανήκετε, για να δείτε για το δικό σας κλάδο συγκεκριμένα τι έχουμε να προτείνουμε όσο αφορά την επεξεργασία νερού και αποβλήτων αλλά και πολλά άλλα θέματα. Αν δεν υπάρχει σελίδα για τον δικό σας κλάδο, ενημερώστε μας για να την αναρτήσουμε μέσα σε λίγες ημέρες.