BLYGOLD

Ειδική βαφή για την πολλαπλή προστασία
εναλλακτών θερμότητας ψύξης – θέρμανσης – κλιματισμού

Τηλέφωνα επικοινωνίας: BLYGOLD GREECE,
CLIMATISM – ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ Ν. Ε.Π.Ε
2108982924, 2108981130 2108945040,
2108088935, 2108981030


Διάβρωση εμφανιζεται με συνεχώς αυξανόμενο εξ’αιτίας της τοξικής βροχής, αλατιού που μεταφέρεται από τον αέρα καθώς και άλλων εξωγενών παραγόντων. Οι αερόψυκτοι εναλλάκτες θερμότητας είναι πολυ ευαίσθητοι στην διάβρωση η οποία δυστυχώς επηρεάζει σημαντικά την απόδοση τους. Ένας διαβρωμένος αερόψυκτος εναλλάκτης θερμότητας προκαλεί υψηλότερη θερμοκρασία συμπύκνωσης με αποτέλεσμα να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια το μηχάνημα.


Διάβρωση

Όταν ανόμοια μέταλλα συνδεθούν ηλεκτρικά με την παρουσία ενός ηλεκτρολύτη, τότε έχουμε αντίδραση. Αυτή η αντίδραση είναι γνωστή ως γαλβανική οξείδωση ή ηλεκτρόλυση. Η γαλβανική οξείδωση συχνά προκαλεί φθορά στα πτερύγια ειδικά στα σημεία ένωσης με τους σωλήνες η οποία φθορά μπορεί τελικά να οδηγήσει στην καταστροφή του εναλλακτη θερμότητας.
Άλλες μορφές οξείδωσης προκαλούνται από τις χημικές αντιδράσεις με το περιβάλλον. Απροστάτευτα μέταλλα σε βιομηχανικό περιβάλλον θα οδηγήσουν τελικά στην δραστική μείωση της ψυκτικής ικανότητας της μονάδας. Θείο και Άζωτο προκαλούν συχνά την έναρξη της διαβρωτικής διαδικασίας.


Ανάπτυξη μικροβίων

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν αερόψυκτες μονάδες για να ελέγξουν τη θερμοκρασία και να βελτιώσουν τις συνθήκες υγιεινής. Στην πράξη εντούτοις δυνατόν να συμβεί το αντίθετο. Από το συνδυασμό υγρασίας, συνεχούς ροής ρύπων (από την εισαγωγή αέρα) και μιας συγκεκριμένης θερμοκρασίας, οι ψυκτικές μονάδες μπορεί να αποτελέσουν μόνιμες εστίες μόλυνσης με τη δημιουργία και ανάπτυξη μικροβίων.
Εκτός από τον κίνδυνο ανθυγιεινού περιβάλλοντος, οι μικροοργανισμοί επιδρούν στα μέταλλα και κατά συνέπεια μειώνουν το χρόνο ζωής και την απόδοση των μονάδων. Μικροβιολογικές μετρήσεις του αέρα θα σας πληροφορούν για τις συνθήκες υγιεινής των ψυκτικών μονάδων.


Μείωση αποδοτικότητας

Μόλυνση και οξείδωση επηρεάζουν τρομακτικά την αποδοτικότητα των ψυκτικών μονάδων. Η οξείδωση θα επιδράσει στη μεταφορά θερμότητας ανάμεσα στους χάλκινους σωλήνες και τα αλουμινένια πτερύγια. Η παρουσία ρύπων θα μειώσει τη ροή αέρα στον εναλλάκτη θερμότητας. Η θερμοκρασία συμπυκνωσης του συστήματος θα ανέλθει και το σύστημα θα απαιτεί περισσότερη ενέργεια ενώ ταυτόχρονα η ψυκτική ικανότητα θα μειωθεί.
Τη στιγμή που θα χρειάζεται περισσότερο τον κλιματισμό το σύστημα μπορεί να σας «αφήσει». Λεπτομερής επιθεώρηση και μέτρα μείωσης της καταναλωμένης ενέργειας πρέπει να εφαρμοστούν και να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του εναλλάκτη θερμότητας.

Προστασία εναλλακτών θερμότητας BLYGOLD

Η μέθοδος προστασίας Blygold είναι επαναστατική, σχεδιασμένη να αποτρέψει την διάβρωση και την ως εκ τούτου απώλεια της ικανότητας του εναλλάκτη θερμότητας. Αυτή η μέθοδος αποτελείται από τον χημικό καθαρισμό, την πρωταρχική χημική επίστρωση και την εφαρμογή της τελικής επίστρωσης. Το είδος της τελικής επίστρωσης εξαρτάται από τον περιβάλλοντα χώρο του εναλλάκτη θερμότητας.
Η μέθοδος προστασίας Blygold μπορεί να εφαρμοστεί μέσα στο εργοστάσιο ή στο χώρο τοποθέτησης. Καινούργιοι αλλά και διαβρωμένοι εναλλάκτες θερμότητας μπορούν να προστατευτούν ώστε να προλάβουν ή να σταματήσουν την περαιτέρω διάβρωση.

Μοιράσου το στα social media