Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Καθαρισμός και Απολύμανση
σε
Φούσκες-Χοάνες Εξαερισμού και Απαγωγής Καυσαερίων
σε Επαγγελματικές Κουζίνες με το FACTOR HRCF

Περιγραφή του προβλήματος

Αυτή η εφαρμογή καθαρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο για λόγους υγιεινής αφού πρόκειται για χώρους παρασκευής τροφίμων, αλλά και για λόγους ασφάλειας και πυροπροστασίας, καθώς δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της ανάφλεξης σε τέτοιες εγκαταστάσεις, όταν έχουν συσσωρευτεί πάνω τους μεγάλες ποσότητες από εύφλεκτες οργανικές ουσίες (λίπη κ.ά.).

Η λύση που προτείνουμε

Στον αρχικό καθαρισμό ψεκάζουμε με FACTOR HRCF με αραίωση 1:10 έως αναραίωτο, ανάλογα με το βαθμό της ρύπανσης. Στη συνέχεια τρίβουμε τις επιφάνειες με σκληρή βούρτσα ή σφουγγάρι με σύρμα. Τα φίλτρα τα εμβαπτίζουμε σε διάλυμα FACTOR HRCF 1:10 για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να διαλυθούν τα λίπη. Στη συνέχεια τα ξεβγάζουμε με νερό με πίεση. Το ίδιο ισχύει και για τη φτερωτή του εξαεριστήρα.

Στην τακτική συντήρηση αρκεί κατά κανόνα ο ψεκασμός με αραιωμένο υλικό. Τα φίλτρα χρειάζονται επίσης καθάρισμα με τον ίδιο τρόπο όπως στον αρχικό καθαρισμό, αν έχουν συσσωρευτεί πάνω τους πολλοί ρύποι.

Αναλυτικές οδηγίες για τον καθαρισμό στις φούσκες, στις σχάρες και στις θερμαινόμενες πλάκες

Ψεκάζουμε με αυτούσιο FACTOR HRCF χωρίς αραίωση και το αφήνουμε για 8 έως 10 λεπτά για να δράσει. Φροντίζουμε ο ψεκασμός να γίνεται πάντα επάνω σε κρύες ή χλιαρές αλλά όχι ζεματιστές επιφάνειες, ώστε να μην εξατμίζεται το υλικό πριν προλάβει να δράσει (σε αντίθεση με άλλα τοξικά υλικά, αυτό το υλικό εξατμίζεται και χάνεται αμέσως, όταν πέφτει επάνω σε ζεματιστές επιφάνειες). Έπειτα, εάν ο ρύπος δεν έχει μαλακώσει ακόμα, ψεκάζουμε ξανά και περιμένουμε άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια, παίρνουμε το κατάλληλο εργαλείο (π.χ. για σχάρες ψησταριάς μία συρματόβουρτσα ή ένα συρμάτινο σφουγγάρι και για πλάκες ψησίματος μία σπάτουλα) και τρίβουμε, έτσι ώστε να διαλύσουμε τον ήδη μαλακωμένο ρύπο. Εάν μείνουν υπολείμματα από καμένα λίπη που είναι πολύ καλά κολλημένα πάνω σε κάποια σημεία, εφαρμόζουμε ξανά το υλικό. Στη φούσκα μπορούμε, για να κάνουμε οικονομία υλικού και για να έχουμε πιο καλά αποτελέσματα, να αραιώνουμε το υλικό με ζεστό νερό μέσα στο δοχείο ψεκασμού σε αναλογία 1:1. Συνιστούμε, σε περιπτώσεις όπου η σχάρα έχει πολύ καιρό να καθαριστεί, να γίνεται εμβάπτισή της σε αυτούσιο υλικό χωρίς αραίωση για δύο ώρες τουλάχιστον, ώστε να μαλακώσουν καλά τα καμένα λίπη. Ο καθαρισμός μετά είναι πανεύκολος, με τρεχούμενο νερό ή με βρεγμένο πανί ή βούρτσα ή σφουγγάρι.

Αναλυτικές οδηγίες για τον καθαρισμό σε ανοξείδωτα φίλτρα φούσκας (χοάνης) εξαερισμού

Ψεκάζουμε τα ανοξείδωτα φίλτρα με αυτούσιο FACTOR HRCF χωρίς αραίωση και από τις δύο πλευρές. Καλό θα ήταν, πριν ψεκάσουμε, να έχουμε ξεπλύνει ή να έχουμε σκουπίσει σκόνες ή λάδια που είναι ρευστά επάνω στα φίλτρα. Αφήνουμε για 5 λεπτά το υλικό να δράσει και μετά βάζουμε τα φίλτρα ένα-ένα σε επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων για μία πλύση των 2 ή 3 λεπτών (ανάλογα με τον προγραμματισμό που έχει το πλυντήριο). Όταν βγάλουμε το φίλτρο από το πλυντήριο, διαπιστώνουμε ότι αστράφτει από καθαριότητα. Όλα τα καμένα λίπη και λάδια έχουν εξαφανιστεί και το φίλτρο έχει γίνει σαν καινούργιο. Τότε, σκουπίζουμε με ένα πανάκι ή με χαρτί κουζίνας ανάμεσα στα κενά και στις πτυχές του φίλτρου, για να μαζέψουμε από εκεί τα υπολείμματα μαλακωμένων ρύπων που ενδεχομένως να έχουν σφηνώσει εκεί. Σε δύσκολες περιπτώσεις, που είναι πολύ σπάνιες, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Εάν αυτό γίνεται κάθε δύο μέρες ή τρεις φορές την εβδομάδα σε ένα κατάστημα που λειτουργεί σε καθημερινή βάση με πολλή πελατεία, τότε τα φίλτρα δεν θα μπουκώνουν με λίπη και λάδια και θα καθαρίζουν πολύ πιο εύκολα τις επόμενες φορές και με ακόμα μεγαλύτερη οικονομία υλικού, λόγω της μεγάλης αραίωσης που επιδέχεται, όπως αναφέραμε και πιο πάνω.

Αποτέλεσμα και παράπλευρα οφέλη

Χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του πρωτοποριακού καθαριστικού FACTOR HRCF, ο καθαρισμός που γίνεται στη φούσκα και στα φίλτρα είναι τέλειος. Αυτό το γεγονός βοηθάει και το μοτέρ του εξαεριστήρα να λειτουργεί χωρίς αντίσταση. Όλος ο εξοπλισμός δείχνει σαν καινούργιος και λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Ο καθαρισμός έχει γίνει σε βαθμό απολύμανσης. Επιπλέον, το FACTOR HRCF παρέχει αντιδιαβρωτική και αντιρρυπαντική προστασία στην επιφάνεια.

Άλλα οφέλη

Μπορείτε να διαβάσετε τη σελίδα Οφέλη και Πλεονεκτήματα που αφορά γενικά όλα τα καθαριστικά προϊόντα του συστήματος FACTOR.

Αναλαμβάνουμε και την εφαρμογή των καθαριστικών υλικών μας

Η Smart Technical Solutions, σε περιπτώσεις δύσκολων ή εκτεταμένων εφαρμογών όπου απαιτούνται εξειδικευμένα συνεργεία αναλαμβάνει και την εφαρμογή των καθαριστικών υλικών που προμηθεύει στους πελάτες της. Έτσι, εξασφαλίζεται τέλειο αποτέλεσμα καθαρισμού με τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση υλικών. Επιπλέον, τα συνεργεία μας έχουν επίσης τη δυνατότητα, με ένα μικρό πρόσθετο κόστος, να κάνουν μία ειδική επεξεργασία για περαιτέρω προστασία των επιφανειών, έτσι ώστε οι επιφάνειες να μη συγκρατούν ρύπους και να μη φθείρονται.

Μοιράσου το στα social media