Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Οικολογικά, και όμως Πανίσχυρα Καθαριστικά Υλικά

Δείτε και τη σελίδα: Αποποίηση Νομικής Ευθύνης Σχετικά με τον Όρο “Οικολογικά Προϊόντα”

Συνήθως τα οικολογικά καθαριστικά, είτε ελληνικά είτε εισαγόμενα, έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα. Δεν μπορούν να απομακρύνουν τέλεια όλους τους ρύπους, επειδή δεν περιέχουν κάποια ισχυρά αλλά τοξικά, ερεθιστικά ή διαβρωτικά υλικά που περιέχουν τα συνήθη καθαριστικά της αγοράς. Αυτή η πραγματικότητα έχει οδηγήσει τους καταναλωτές σε μία δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα, όταν ακούνε “οικολογικό καθαριστικό”. Το προτιμούν μεν, για λόγους υγείας και οικολογίας, όμως έχουν μία αβεβαιότητα αν θα κάνουν τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην αγορά ενός συμβατικού υλικού χάριν ευκολίας, θυσιάζοντας έτσι την ανάγκη τους να φροντίσουν την υγεία τους και το περιβάλλον.

Τα υπερσυμπυκνωμένα καθαριστικά, απολυμαντικά και προστατευτικά υλικά του συστήματος FACTOR είναι τα μοναδικά οικολογικά υλικά που, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν απολύτως καμία σήμανση στην ετικέτα τους (ερεθιστικό, καυστικό, διαβρωτικό, τοξικό κτλ.), είναι κατά πολύ αποτελεσματικότερα από όλα τα συμβατικά καθαριστικά που έχουν σήμανση, που χρειάζεται δηλαδή προσοχή στη χρήση τους για λόγους προστασίας της υγείας του χρήστη και των επιφανειών επάνω στις οποίες εφαρμόζονται. Αυτό το μοναδικό προσόν αυτών των υλικών εξασφαλίζεται χάρη στην ειδική μυστική σύνθεσή τους, η οποία είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας ομάδας Ελλήνων ερευνητών.

Για τη χρήση τους δεν χρειάζονται κανένα προστατευτικό μέτρο, επειδή δεν περιέχουν χλώριο, αμμωνία και άλλες καυστικές ουσίες. Κατά συνέπεια, δεν ερεθίζουν το δέρμα. Επίσης, δεν βλάπτουν τον αναπνευστικό σύστημα και τα μάτια, επειδή δεν αναδύουν αναθυμιάσεις ούτε από μόνα τους ούτε κατά την εφαρμογή τους επάνω στους ρύπους.

Είναι βιοδιασπώμενα – βιοαποικοδομήσιμα και δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον. Δεν είναι τοξικά για τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα και επιτρέπεται η χρήση τους τόσο σε παράκτιες περιοχές όσο και στην ανοικτή θάλασσα.

Τρόποι εξακρίβωσης της οικολογικής ταυτότητας των υλικών του συστήματος FACTOR

Για να εξακριβώσετε μόνοι σας το πόσο οικολογικά και αβλαβή είναι τα προϊόντα του συστήματος FACTOR, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Εδώ θα αναφέρουμε μόνο μερικούς από αυτούς:

1. Η δοκιμή με ένα σαλιγκάρι
Γεμίστε ένα πιάτο με οποιοδήποτε υγρό προϊόν του συστήματος FACTOR. Τοποθετήστε μέσα στο πιάτο ένα σαλιγκάρι. Αν το αφήσετε εκεί για μερικές ώρες, θα διαπιστώσετε ότι δεν θα πάθει απολύτως τίποτα. Αν το πάρετε από το πιάτο και το αφήσετε πάνω σε μία άλλη επιφάνεια, το σαλιγκάρι θα αρχίσει να κινείται κανονικά όπως πριν. Αυτό το πείραμα παρακαλούμε ΜΗΝ το κάνετε με άλλα καθαριστικά της αγοράς, τα οποία έχουν διάφορες σημάνσεις (ερεθιστικό, καυστικό, τοξικό κτλ.). Το σαλιγκάρι μέσα σε λίγη ώρα θα πεθάνει.

2. Πλύσιμο χεριών
Πλένετε τακτικά τα χέρια σας με οποιοδήποτε υγρό προϊόν του συστήματος FACTOR. Θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο δεν θα ξεραθεί και δεν θα γεμίσει ερεθισμούς το δέρμα σας, αλλά θα αποκτήσει και μία πολύ καλή και υγιή υφή, σαν να το είχατε περιποιηθεί με την καλύτερη καλλυντική κρέμα για τα χέρια. Αυτή η διαπίστωση γίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή, όταν τα χέρια μας είναι ξερά και αφυδατωμένα. Σας συνιστούμε να ΜΗΝ δοκιμάσετε να κάνετε το ίδιο με άλλα καθαριστικά και απολυμαντικά υλικά της αγοράς. Τα χέρια σας θα ξεραθούν, θα ερεθιστούν και θα γεμίσουν πληγές.*

3. Τρίψιμο ματιών με τα χέρια
Ρίξτε στα λερωμένα χέρια σας μία μικρή ποσότητα από οποιοδήποτε υγρό προϊόν του συστήματος FACTOR. Στη συνέχεια, τρίψτε καλά τα χέρια σας, μέχρι να πάψετε να τα νιώθετε υγρά. Θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά του καθαριστικού έχει εξαφανιστεί. Επίσης, δεν θα νιώθετε καμία κολλώδη υφή πάνω στις παλάμες και στα δάχτυλά σας. Τα χέρια σας θα έχουν καθαρίσει εντελώς και θα είναι σαν να τα είχατε σαπουνίσει και σκουπίσει καλά. Αν, μάλιστα, δοκιμάσετε να τρίψετε τα μάτια σας με τα δάχτυλά σας, δεν θα νιώσετε τον παραμικρό ερεθισμό ή τσούξιμο. Αν δοκιμάσετε να κάνετε το ίδιο με άλλα καθαριστικά της αγοράς, θα χρειαστείτε αμέσως μετά πλύσιμο με άφθονο νερό και πολύ χρόνο μέχρι να συνέλθετε από τον πόνο.*

4. Εφαρμογή πάνω σε ανοικτή πληγή
Στην ίδια δοκιμή, αν βάλετε τα δάχτυλα στη γλώσσα σας, δεν θα νιώσετε καμία απολύτως γεύση. Αν τα ακουμπήσετε σε ερεθισμένη περιοχή του δέρματός σας, π.χ. πάνω σε ένα έκζεμα, ή πάνω σε μία ανοιχτή πληγή, δεν θα νιώσετε καμία απολύτως ενόχληση. Το ίδιο ισχύει και αν ψεκάστε απευθείας προϊόν πάνω σε ερεθισμένο ή πληγωμένο δέρμα. Θα νιώσετε μόνο ένα ευχάριστο δρόσισμα και τίποτε άλλο. Αν κάνατε με οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό της αγοράς το ίδιο πείραμα, ο πόνος θα ήταν έντονος και η πληγή θα χειροτέρευε.*

5. Διάβρωση μαρμάρων
Πάνω σε μία μαρμάρινη επιφάνεια εφαρμόστε μία μεγάλη ποσότητα από οποιοδήποτε υγρό προϊόν του συστήματος FACTOR. Όσες ημέρες και αν μεσολαβήσουν, δεν θα δείτε καμία αλλοίωση στο μάρμαρο. Απομακρύνοντας το υγρό προϊόν, θα διαπιστώσετε ότι το μάρμαρο παραμένει απόλυτα λείο και στιλπνό. Με τα κοινά καθαριστικά της αγοράς είναι βέβαιο ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αρχίζει η αλλοίωση της επιφάνειας του μαρμάρου, καθώς γίνεται τραχιά και χάνει τη γυαλάδα της. Μετά από μερικά χρόνια συνεχούς χρήσης των περισσότερων καθαριστικών της αγοράς, τα μάρμαρα καταλήγουν να έχουν την άσχημη όψη που έχει το μάρμαρο της φωτογραφίας.

6. Πλύσιμο ρούχων
Αν πλύνετε ένα ρούχο με το FACTOR LAUNDRY ή με οποιοδήποτε άλλο υλικό του συστήματος FACTOR, θα διαπιστώσετε ότι οι ίνεες των ρούχων δεν θα ξεβάψουν καθόλου. Αντίθετα, οι ίνες ανανεώνονται και το ρούχο αποκτά ξανά την όψη και την υφή καινούργιου ρούχου. Αυτό το πείραμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν γίνεται με τον ιματισμό ξενοδοχείων (πετσέτες, σεντόνια, τραπεζομάντηλα κτλ.), ο οποίος έχει γαριάσει. Μετά από μερικά πλυσίματα με το FACTOR LAUNDRY ο ιματισμός επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση και έτσι η εικόνα του ξενοδοχείου δεν προσβάλλεται στα μάτια των πελατών του εξαιτίας της κακής κατάστασης του ιματισμού, ούτε χρειάζεται η επιχείρηση να δαπανά σε τακτά διαστήματα μεγάλα ποσά για την αντικατάσταση του φθαρμένου ιματισμού.

Λίγα λόγια για τα μη οικολογικά υλικά

Τα καυστικά υγρά είναι συνήθως όξινα υλικά που “καίνε” τους ρύπους και τυχόν ζωντανούς οργανισμούς με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Παράλληλα, εκλύουν αέρια τόσο κατά τη χημική αντίδρασή τους με τους ρύπους, όσο και από την ίδια την εξάτμισή τους στην ατμόσφαιρα. Αυτά τα αέρια είναι συνήθως επιβλαβή σε βάθος χρόνου για τον άνθρωπο και για άλλους ζωντανούς οργανισμούς που τα εισπνέουν κατά τη χρήση τους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κλειστούς χώρους.

Γι αυτό το λόγο, απαιτούνται μέτρα προστασίας (γάντια, μάσκα, γυαλιά κτλ.) για τη χρήση αυτών των υλικών, καθώς επίσης και πολύ καλό εξαερισμό. Επειδή οι συνέπειες για την υγεία δεν είναι άμεσες, οι άνθρωποι σπάνια λαμβάνουν υπόψη τους αυτές τις οδηγίες προφύλαξης που αναφέρονται σαφώς λόγω της νομοθεσίας επάνω στις συσκευασίες αυτών των υλικών.

Επιπλέον, τα μη οικολογικά υλικά, που είναι κατά κανόνα φθηνά, αφήνουν τοξικά κατάλοιπα στις επιφάνειες που δεν είναι εντελώς λείες αλλά έχουν ανοικτούς πόρους, κοιλότητες, πέλος ή τρίχωμα που εγκλωβίζει το καθαριστικό υλικό και δεν το αφήνει να ξεπλυθεί εντελώς. Αυτά τα κατάλοιπα μπορεί να αποβούν πολύ επικίνδυνα, κυρίως για τα μικρά παιδιά που κινούνται, παίζουν και κυλιούνται πάνω σε αυτές τις επιφάνειες, ακουμπώντας πάνω σε αυτές το στόμα, τη μύτη και τα μάτια τους. Πρόβλημα είναι ακόμα και η επαφή αυτών των επιφανειών με το δέρμα, που μπορεί να μην προξενήσει άμεσα ορατή πληγή ή ερεθισμό, όμως μέσω της αδήλου αναπνοής μπορεί σε βάθος χρόνου να δηλητηριάσει τον οργανισμό μας.

Τα υλικά του συστήματος FACTOR, αντίθετα, δεν “καίνε” τους ρύπους και τα μικρόβια. Τα εξολοθρεύουν με εντελώς διαφορετική μέθοδο, που είναι 100% οικολογική. Έτσι, δεν αλλοιώνουν τις επιφάνειες, δεν βλάπτουν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα το δέρμα, τα μάτια, τους πνεύμονες και ολόκληρο τον οργανισμό μας και επιτρέπεται η απόρριψή τους στη θάλασσα, επειδή είναι βιοδιασπώμενα. Επίσης, δεν βλάπτουν τους βιολογικούς καθαρισμούς όπως η χλωρίνη και άλλα απολυμαντικά υλικά, ούτε παρεμποδίζουν τη δράση των βακτηρίων που ρίχνουμε στους βόθρους για την απόσμηση και τη διάσπαση των λιπών.

______________________________________________

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα καθαριστικά προϊόντα του συστήματος FACTOR ΔΕΝ είναι καλλυντικά ή φάρμακα. Είναι καθαριστικά. Δεν ισχυριζόμαστε ότι ωφελούν το δέρμα, τα μάτια, τις πληγές κτλ. Απλά, έχουμε διαπιστώσει ότι δεν προκαλούν καμία ενόχληση και κανέναν ερεθισμό, όταν έρχονται σε επαφή μαζί τους.
Μοιράσου το στα social media