Διαχείριση Αποβλήτων & Αποχετευτικών Δικτύων

Μηχανικές Μέθοδοι

Αποφρακτικά μηχανήματα αγωγών αποχέτευσης

Απόφραξη και καθαρισμός αγωγών αποχέτευσης με pigging

Για μεγάλου μήκους αποχετευτικά δίκτυα, υπάρχει η δυνατότητα απόφραξης ή απλά διεύρυνσης της διαμέτρου τους με απομάκρυνση των επικαθίσεων (πουρί) με χρήση των ειδικών ξέστρων (”γουρουνάκια”, στα αγγλικά ”pigs”), που χρησιμοποιούνται εκτός από τους αγωγούς αποχέτευσης και σε αγωγούς ύδρευσης, αερίου, καυσίμων κτλ.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Απόφραξη και καθαρισμός αγωγών με υδροβολή (νεροβολή)

Η Smart Technical Solutions αναλαμβάνει τον καθαρισμό σωληνώσεων και αγωγών από κάθε είδους επικαθίσεις ή φερτές ύλες όπως μπάζα, άλατα, οργανικές επικαθίσεις, στερεοποιημένα λύματα, χώματα, φύκια, στρειδώνα κτλ. με ειδικά αποφρακτικά μηχανήματα υδροβολής (νεροβολής), τα οποία διατίθενται και προς πώληση. Τα μηχανήματα αυτά κατασκευάζονται στην Ελλάδα από συνεργάτη της εταιρείας και έχουν ορισμένα σημαντικά τεχνικά πλεονεκτήματα, χάρη στα οποία έχουν αυξημένες δυνατότητες καθαρισμού και καλύτερη λειτουργικότητα από τα συνηθισμένα μηχανήματα υδροβολής.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εξαφρισμός λιπαρών και ελαιωδών ουσιών με skimmers Friess

Σε δεξαμενές υγρών αποβλήτων όπου επιπλέουν λιπαρές και ελαιώδεις ουσίες ή αφροί που δημιουργούνται από τα κροκιδωτικά, από σαπούνια κτλ., είναι σημαντικό πριν τα απόβλητα προωθηθούν στο βιολογικό καθαρισμό να προηγηθεί ένας μηχανικός καθαρισμός που θα απαλλάξει το βιολογικό από το βαρύ φορτίο που επιπλέει στην επιφάνεια. Τα skimmers του γερμανικού οίκου Friess GmbH παρέχουν αυτή τη δυνατότητα με το μεγάλο πλεονέκτημα ότι δεν απομακρύνουν καθόλου νερό μαζί με τα λίπη και τα λάδια όπως κάνουν οι συνηθισμένες διατάξεις επιφανειακής σάρωσης με βέργες. Έτσι, το εξαφρισμένο υλικό συλλέγεται σε βαρέλια μικρού όγκου και είναι ήδη διαχωρισμένο από το νερό, άρα είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμο.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Διαχωρισμός λαδιού από το νερό

Η Smart Technical Solutions συνεργάζεται με την ολλανδική εταιρεία ESEP Milieutechniek BV, η οποία διαθέτει μεγάλη ποικιλία συστημάτων διαχωρισμού ελαιωθών ουσιών από το νερό.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Αποικοδόμηση σκληρυμένων επικαθίσεων με μοριακές ταλαντώσεις

Η τεχνολογία Merus Γερμανίας επιτυγχάνει με την απλή τοποθέτηση ενός διαιρούμενου δακτυλίου Merus σε κεντρικό σημείο στο ξεκίνημα ενός αγωγού αποχέτευσης τη σταδιακή αποικοδόμηση παλαιών σκληρυμένων επικαθίσεων από λίπη, άλατα, σαπούνια κτλ. που έχουν πετρώσει σε ολόκληρο το μήκος του αγωγού. Οι δακτύλιοι Merus, χάρη στην ειδική επεξεργασία του αλουμινίου από το οποίο είναι κατασκευασμένοι, μεταδίδουν διαρκώς στα μόρια του νερού των λυμάτων υψίσυχνες μικρομοριακές ταλαντώσεις, οι οποίες μεταφέρονται από τα μόρια του νερού σε ολόκληρο το μήκος του δικτύου και με μηχανικό συντονισμό καταργούν τη μοριακή συνοχή των επικαθίσεων, που παρασύρονται έτσι σταδιακά από τη ροή των λυμάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για άλλες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων και αποχετευτικών δικτύων πατήστε εδώ.

Μοιράσου το στα social media