Χημικός και Μηχανικός Καθαρισμός
αλάτων πυριτίου και άλλων σκληρών επικαθίσεων
σε αυλωτούς εναλλάκτες θερμότητας

Ιδανική μέθοδος για άλατα πυριτίου, οξαλικά άλατα τοματοχυμού,
τρυγικά άλατα κρασιού και για κάθε άλλο είδος σκληρών επικαθίσεων.

Όσοι γνωρίζουν από χημικούς καθαρισμούς αλάτων, ξέρουν ότι τα άλατα πυριτίου σχηματίζουν από τα δυσκολότερα είδη επικαθίσεων, που δεν μπορούν να διαλυθούν και να απομακρυνθούν σε ικανοποιητικό βαθμό, ακόμα και με τα καλύτερα χημικά της αγοράς.

Η Smart Technical Solutions, αφού διαπίστωσε ότι ακόμα και με τα ισχυρότερα χημικά είναι πρακτικά αδύνατο να απομακρύνει τα άλατα πυριτίου από τους αυλωτούς εναλλάκτες των πελατών της, επινόησε και σχεδίασε ένα μοναδικό εργαλείο, χάρη στο οποίο είναι πλέον σε θέση να καθαρίζει με μηχανικό τρόπο ακόμα και τις πιο σκληρές επικαθίσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι επικαθίσεις οξαλικών αλάτων που αφήνει η ντομάτα στις σωληνώσεις των μονάδων παραγωγής τοματοχυμού ή τα τρυγικά άλατα που αφήνει το κρασί.

Το εργαλείο αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε με μικρή υποβοήθηση από τα κατάλληλα χημικά να αποκολλά όλες τις επικαθίσεις από τους αυλούς (τούμπα) και τα τοιχώματα του εναλλάκτη, χωρίς να τραυματίζει, να τρυπάει ή να παραμορφώνει καθόλου τους αυλούς και τις άλλες επιφάνειες με τις οποίες έρχεται σε επαφή.

Η μόνη προϋπόθεση είναι να μπορούν να απελεθερωθούν και οι δύο άκρες των αυλών, δηλαδή να είναι αποσπώμενα και τα δύο καπάκια του αυλωτού εναλλάκτη ή να μπορούν να κοπούν και να επανασυγκολληθούν.

Διευκρινίζουμε ότι ο σχεδιασμός του εργαλείου δεν έχει καμία σχέση με τις γνωστές επιμήκεις βούρτσες καθαρισμού αυλών (τουμπόβουρτσες). Το εργαλείο αυτό δεν διατίθεται προς πώληση, αλλά χρησιμοποιείται μόνο από το συνεργείο της εταιρείας για τα έργα καθαρισμού εναλλακτών που αναλαμβάνει για τους πελάτες της.

Αυτό το εργαλείο προσφέρει στην εταιρεία και στους πελάτες της πολλά πλεονεκτήματα:

  1. Σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει άλλη τόσο αποτελεσματική μέθοδος για τον καθαρισμό αυτών των πολύ σκληρών επικαθίσεων. Συνεπώς η λύση αυτή είναι μονόδρομος. Η άλλη λύση είναι η αντικατάσταση του εναλλάκτη, που συχνά κοστίζει αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ.
  2. Επιτυγχάνεται σημαντική οικονομία χρόνου, καθώς ο καθαρισμός γίνεται πολύ πιο εύκολος και γρήγορος.
  3. Εξασφαλίζεται επίσης μεγάλη οικονομία στα χημικά, αφού το μεγαλύτερο μέρος του καθαρισμού γίνεται πλέον με μηχανικό τρόπο.
  4. Το συνολικό κόστος του καθαρισμού πέφτει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά και η τιμή για τον πελάτη, ακόμα και όταν πρόκειται για πολύ σκληρά άλατα.
  5. Ο χρόνος διακοπής της παραγωγής επίσης μειώνεται σημαντικά, επειδή αυτό το εργαλείο είναι πολύ ταχύτερο από τα χημικά, όταν πρόκειται για ιδιαίτερα ανθεκτικές επικαθίσεις σαν αυτές που αναφέραμε πιο πάνω.
  6. The downtime is also essentially reduced, because this tool does the work much faster than chemicals, when it comes to extremely resistant deposits like the aforementioned silicate, oxalic and hydrogen tartrate salts.
  7. Η χρήση του εργαλείου γίνεται πλέον από την εταιρεία σε ΟΛΑ τα έργα καθαρισμού αυλωτών εναλλακτών (με την προϋπόθεση και τα δύο καπάκια να είναι αποσπώμενα), και έτσι η μείωση των χρεώσεων προς τους πελάτες ισχύει είτε τα άλατα είναι ιδιαίτερα συμπαγή και σκληρά είτε είναι συνηθισμένης σκληρότητας.
  8. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό οι τιμές της εταιρείας είναι πλέον σε κάθε περίπτωση αρκετά χαμηλότερες χάρη σε αυτό το εργαλείο, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η σύγκριση τιμών γίνεται με σοβαρές εταιρείες του χώρου που εγγυώνται ότι δεν θα υπάρχει διάβρωση και τρύπημα του εξοπλισμού που καθαρίζουν.

Προτείνουμε την επόμενη φορά που θα είναι στο πρόγραμμα συντήρησης ο καθαρισμός ενός αυλωτού εναλλάκτη σας να μας καλέσετε για μία δοκιμαστική ανάθεση καθαρισμού, αφού φυσικά βεβαιωθείτε πρώτα ότι και τα δύο καπάκια είναι αποσπώμενα. Εάν το ένα καπάκι δεν είναι αποσπώμενο, και πάλι μπορείτε να μας δοκιμάσετε, απλά σε αυτήν την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε τη συμβατική μέθοδο με την απλή ανακυκλοφορία των ειδικών χημικών μας που δεν διαβρώνουν τα μέταλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χημικούς καθαρισμούς που αναλαμβάνουμε δείτε την κεντρική σελίδα της ενότητας Χημικός και Μηχανικός Καθαρισμός Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.

Μοιράσου το στα social media