MAX GROW

Αντιμετώπιση των Προβλημάτων των Επικαθίσεων των Αλάτων
σε Λέβητες, Ατμογεννήτριες, Εναλλάκτες Θερμότητας,
Συμπυκνωτές και Προθερμαντήρες Νερού

Όλες οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις, και ειδικά στις εφαρμογές θέρμανσης νερού ή και ατμοποίησής του, αντιμετωπίζουν το μείζον πρόβλημα της επικάθισης των αλάτων του ανθρακικού ασβεστίου. Η επικάθιση των αλάτων συντελείται λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας του νερού, ασχέτως με τη σκληρότητα ή την αγωγιμότητα του. Ταυτόχρονα, οι εγκαταστάσεις εμφανίζουν διαβρώσεις ή ακόμα και ρωγμές στα μέταλλα και στις κολλήσεις τους. Οι επικαθήσεις των αλάτων, με το στρώμα το οποίο αναπτύσσουν, λειτουργούν ως μονωτικό υλικό, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η μετάδοση θερμότητας και ψύξης, μειώνοντας τον βαθμό απόδοσης των μηχανημάτων και αυξάνοντας την ενεργειακή τους κατανάλωση. Η συστολή και διαστολή των μετάλλων εξαιτίας των μεταβολών της θερμοκρασίας έχει ως συνέπεια τη δημιουργία ρωγμών, λόγω της ύπαρξης εσωτερικών επικαθίσεων αλάτων του ανθρακικού ασβεστίου, τα οποία έχουν ‘πετροποιηθεί΄και δεν έχουν την δυνατότητα να διασταλούν και να συσταλούν μαζί με το μέταλλο.

Προκειμένου να αφαιρεθούν οι υπάρχουσες επικαθίσεις αλάτων χρησιμοποιούνται πολύ ισχυρά οξέα (π.χ. υδροχλωρικό οξύ), τα οποία εκτός από το ότι είναι τοξικά έχουν και πολύ αυξημένη διαβρωτική ικανότητα. Προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία νέων επικαθίσεων αλάτων, οι τεχνικοί χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους αποσκλήρυνσης του νερού όπως αφαλατωτές ιοντοανταλλαγής ή αντίστροφη όσμωση. Όλα αυτά τα συστήματα, εκτός από το υψηλό κόστος κτήσης τους και το υψηλό κόστος συντήρησής τους που πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη σκληρότητα του νερού σε 0 έως 3 βαθμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το νερό να αποκτά πολύ μεγάλη διαβρωτική ικανότητα. Συγκεκριμένα, η διαβρωτική ικανότητα του νερού αυξάνεται ραγδαία, όταν η σκληρότητα του πέσει κάτω από τους 11,5 γερμανικούς βαθμούς.

Άλλη μια αιτία της διάβρωσης των εγκαταστάσεων είναι η ύπαρξη του γαλβανικού φαινομένου, το οποίο προξενείται εξαιτίας των διαφορετικών μετάλλων μέσα στην εγκατάσταση. Η εμφάνιση της διάβρωσης ως ΄βελονισμός΄ (pitting) ειδικά επάνω στις ΄μαύρες΄ λαμαρίνες, κατώτερης ποιότητας, οφείλεται στα εκατομμύρια γαλβανικά φαινόμενα. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται έντονα στις περιπτώσεις όπου έχουμε λαμαρίνες διαφορετικού πάχους, συγκολλημένες μεταξύ τους (ειδικά όταν προέρχονται από χώρες που παράγουν προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας και κόστους).

Η χρήση χημικών είναι δύσκολη και συχνά ασύμφορη, αφού απαιτεί επαναλαμβανόμενη και συνεχή εφαρμογή, καταλήγοντας σε πολύ υψηλά κόστη. Επιπλέον, τα χημικά απαιτούν ειδική γνώση για την εφαρμογή τους, είναι ανθυγιεινά για τους χρήστες, επιβλαβή για το περιβάλλον και δημιουργούν αντικρουόμενα φαινόμενα στο pH και στην αγωγιμότητα του νερού. Παράλληλα, απαιτούνται πολλές εργατοώρες για την εφαρμογή τους, διακοπές λειτουργίας της εγκατάστασης και γενικά υψηλές δαπάνες.

Η μοναδική οριστική και πιο οικονομική λύση με το χαμηλότερο κόστος κτήσης, μηδενική συντήρηση, εγγύηση καλής λειτουργίας και αποδοτικότητας είναι η ηλεκτρονική συσκευή MAX GROW. Η ηλεκτρονική συσκευή MAX GROW δεν επιτρέπει την δημιουργία επικαθίσεων αλάτων σε όλες τις εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα αφαιρεί και όλες τις υπάρχουσες επικαθίσεις. Είναι η ολοκληρωτική λύση στα προβλήματα που δημιουργούν τα αλατούχα νερά, τα νερά υψηλής σκληρότητας, η θέρμανση του νερού, η ψύξη του και η ατμοποίηση του.

Χιλιάδες ηλεκτρονικές συσκευές MAX GROW έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες εφαρμογές λειτουργώντας με απόλυτη επιτυχία όπως π.χ. σε δίκτυα Δήμων και Κοινοτήτων, σε εργοστάσια κονσερβοποίησης, εργοστάσια τροφίμων και ποτών, ξενοδοχεία και πολλούς άλλους μεγάλους οργανισμούς. Η εταιρεία μας διαθέτει αναλυτικό πελατολόγιο με ονόματα και τηλέφωνα επικοινωνίας, το οποίο μπορείτε να μας ζητήσετε να σας το στείλουμε με email.

Μοιράσου το στα social media