STOPCOR

Πώς Ελέγχουμε αν μία Μεταλλική Κατασκευή Χρειάζεται Καθοδική Προστασία

Η βασική αρχή είναι ότι ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι μεταλλικές κατασκευές χρειάζονται καθοδική προστασία, επειδή το φαινόμενο της διάβρωσης λόγω ηλεκτρόλυσης είναι μη προβλέψιμο και μεταβλητό.

Αν, παρόλα αυτά, θέλουμε να εξακριβώσουμε πόσο επείγον και πόσο σημαντικό είναι για μία συγκεκριμένη υδραυλική εγκατάσταση ή άλλη μεταλλική κατασκευή να της εφαρμόσουμε καθοδική προστασία, τότε οι οδηγίες είναι αυτές που αναφέρονται στη σελίδα Τρόποι Ελέγχου της Αποτελεσματικότητας της Τεχνολογίας STOPCOR, στην παράγραφο “1. Μέτρηση της ηλεκτρολυτικής τάσης”.

Αν το αποτέλεσμα των μετρήσεων είναι θετικό, συνιστούμε την άμεση εφαρμογή καθοδικής προστασίας με την τεχνολογία STOPCOR ή με άλλη τεχνολογία καθοδικής προστασίας που αναφέρεται στην ενότητα Ηλεκτρολυτική Διάβρωση. Η επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου γίνεται με τεχνικά και οικονομικά κριτήρια, ανάλογα με το μέγεθος και τις άλλες ιδιαιτερότητες της εγκατάστασης. Για τη σχετική μελέτη, επικοινωνήστε μαζί μας.

Αν το αποτέλεσμα των μετρήσεων είναι θετικό (δηλαδή αν η διαφορά δυναμικού που θα μετρηθεί είναι αρνητική και ξεπερνάει το -1V), τότε υπάρχει περίπτωση να μη χρειάζεται καθοδική προστασία. Όμως, αυτό δεν είναι βέβαιο, επειδή σε κάποια άλλη χρονική στιγμή η ίδια μέτρηση μπορεί να δώσει άλλο αποτέλεσμα, επειδή, όπως αναφέραμε πιο πάνω, το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης είναι μεταβλητό και μη προβλέψιμο. Κατά συνέπεια, ακόμα και σε μία τέτοια περίπτωση, συνιστούμε την εφαρμογή της κατάλληλης μεθόδου καθοδικής προστασίας.

Μοιράσου το στα social media