STOPCOR

Αποκατάσταση Οξειδωμένων Μεταλλικών Επιφανειών Χωρίς Αμμοβολή και Βαφή

Η τεχνολογία καθοδικής προστασίας STOPCOR, εκτός από την προστασία των μεταλλικών εγκαταστάσεων κάθε είδους (σωληνώσεις, οπλισμός σκυροδέματος, μεταλλικές κατασκευές, πυλώνες ΔΕΗ, πλοία και άλλες θαλάσσιες κατασκευές κ.ά.), προσφέρει και ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα: καταργεί την ανάγκη για αμμοβολή και επαναβαφή οξειδωμένων μεταλλικών επιφανειών.

Ειδικότερα, στο χάλυβα μετατρέπει την καφέ σκουριά Fe2O3 σε επιτεταρτοξείδιο του σιδήρου Fe3O4, μαύριου χρώματος, με αποτέλεσμα να παθητικοποιείται η επιφάνεια  και να μην οξειδώνεται περαιτέρω. Κατά συνέπεια, η αμμοβολή και η επαναβαφή είναι πλέον περιττή.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολύ μεγάλη οικονομία σε εργατοώρες και υλικά για μία επιχείρηση που έχει εκτεταμένες μεταλλικές εγκαταστάσεις που διαβρώνονται, όπως για παράδειγμα η ΔΕΗ που έχει μεταλλικούς πυλώνες σε απόμερες και δυσπρόσιτες περιοχές σε όλη την Ελλάδα και υποχρεώνονται οι τεχνικοί της να κάνουν αμμοβολή επιτόπου και να γαλβανίζουν εν ψυχρώ τα σημεία όπου έχει χαθεί το γαλβάνισμα.

Παρατήρηση:

  1. Αν, όμως, μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση για αισθητικούς λόγους τότε η Smart Technical Solutions μπορεί να αναλάβει, με χρήση του μετατροπέα σκουριάς FEROFIX, την οριστική μετατροπή της επιφανειακής σκουριάς σε ισχυρή μεταλλική ένωση, καθώς και το βάψιμο των οξειδωμένων περιοχών, ή να προμηθεύσει τους πελάτες της με τα ανάλογα υλικά για να κάνουν μόνοι τους αυτήν την αποκατάσταση.
  2. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις επισκευών σκυροδέματος με διαβρωμένο μεταλλικό οπλισμό, αυτή η προεργασία είναι υποχρεωτική, διαφορετικά το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί σύντομα. Επιπλέον, σε αυτές τις περιπτώσεις, απαιτείται οριστική στεγανοποίηση όλης της μάζας του σκυροδέματος και της επισκευαστικής τσιμεντοκονίας, η οποία μπορεί να γίνει με απόλυτη αξιοπιστία με την τεχνολογία PENETRON, που αναπτύσσει αδιάβροχους αλλά αναπνέοντες πυριτικούς κρυστάλλους σε όλο το πάχος της κατασκευής από σκυρόδεμα και προστατεύει έτσι το μεταλλικό οπλισμό από την επαφή με το νερό. Η προστασία αυτή, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ο συνδυασμός της με την τεχνολογία καθοδικής προστασίας STOPCOR εξασφαλίζει μηδενική φθορά στον οπλισμό του σκυροδέματος.
Μοιράσου το στα social media