METAL MEDIC

Μετατροπέας Σκουριάς Χωρίς Ανάγκη για Επιπλέον Βαφή

Το METAL MEDIC της αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας NCH/MANTEK είναι ίσως ο μοναδικός μετατροπέας σκουριάς που δεν χρειάζεται να βαφτεί στη συνέχεια για να μην οξειδωθεί, σε αντίθεση με τους άλλους μετατροπείς σκουριάς, που πρέπει να βαφτούν μέσα σε 48 ώρες.

Μετατρέπει τη σκουριά (Fe2O3) σε μεταλλοοργανική ένωση, η οποία έχει πολύ σκούρο χρώμα και αποτελεί μία σταθερή επιφάνεια, η οποία δεν οξειδώνεται για αρκετά χρόνια, ακόμα και αν εκτεθεί σε συνθήκες αλμύρας, υγρασίας, υψηλής θερμοκρασίας και ηλεκτρολυτικών πεδίων.

Για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια, πάντως, μπορεί να βαφτεί. Δέχεται τις περισσότερες βαφές.

Καταργεί την αμμοβολή. Ένα απλό ξύσιμο με γυαλόχαρτο ή με μία αρκετά σκληρή βούρτσα είναι αρκετό, ώστε να απομακρνθεί η σαθρή σκουριά και να παραμείνει μόνο η επιφανειακή λεία σκουριά της σιδερένιας επιφάνειας.

Άλλα πλεονεκτήματα του προϊόντος είναι τα εξής:

  • Έχει ως βάση το νερό, δεν είναι εύφλεκτο, είναι χαμηλής τοξικότητας και ασφαλές στη χρήση.
  • Είναι έτοιμο για χρήση, δεν χρειάζεται ανάμιξη ή άλλη προετοιμασία.
  • Δεν έχει προβλήματα οσμής ή καπνού, δεν χρειάζεται ειδική συσκευή για προστασία της αναπνοής και άρα μπορεί άφοβα να χρησιμοποιηθεί σε κλειστούς χώρους.
  • Είναι οικονομικό σε εργατοώρες και σε κόστος αγοράς. Ελαχιστοποιεί το χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία.

Η προετοιμασία των σκουριασμένων επιφανειών για επαναβαφή, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις σκαφών, αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων, συχνά παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. Οι περισσότεροι μηχανικοί τρόποι προετοιμασίας, όπως το ξύσιμο και το βούρτσισμα, αφήνουν υπολείμματα σκουριάς, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη διάβρωση κάτω από τη νέα βαφή. Επίσης, τα χημικά ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά, ιδίως όταν εφαρμόζονται σε επιφάνειες ανομοιόμορφες ως προς το υλικό κατασκευής. Τέλος, η υδραμμοβολή και η αμμοβολή συχνά δεν είναι πρακτικές ή είναι υπερβολικά δαπανηρές.

Το METAL MEDIC δίνει λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα. Μετά από το αρχικό ξύσιμο και την απομάκρυνση της σαθρής σκουριάς, καλύπτει τα υπολείμματα της σκουριάς σε μοριακό επίπεδο, αναπτύσσοντας έτσι μία ουδέτερη επιφάνεια μεταξύ του σιδήρου και της ατμόσφαιρας. Έτσι, προφυλάσσει τη μεταλλική επιφάνεια από χημικές αντιδράσεις και μετατρέπει όλα τα υποστρώματα σε μια ουδέτερη και σωστή βάση για βαφή, η οποία, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι προαιρετική.

Χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, όπως ειναι οι βιομηχανίες, τα ναυπηγεία, τα μηχανουργεία, τα χυτήρια μετάλλων, τα φανοποιεία και τα διυλιστήρια. Εφαρμόζεται σε μηχανήματα και οχήματα κάθε είδους, σε σκάφη και πλοία όλων των μεγεθών, σε αποθηκευμένα ανταλλακτικά, σε σωληνώσεις και δεξαμενές, σε καλούπια, βάνες, γεφυρώσεις και σε πολλές ακόμα εφαρμογές.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Μοιράσου το στα social media