Αίθρια

Καλέστε 2262056097-8 και 6977588308, για να εξυπηρετηθείτε άμεσα.

Στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική ηλιοστάσιο ή ηλιακός ήταν ένας στεγασμένος χώρος μπροστά από την όψη του κτίσματος που βοηθούσε στη σκίαση και το δροσισμό του κτιρίου το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα προστάτευε από τους δυνατούς ανέμους.

Τα ηλιοστάσια γνώρισαν άνθιση τον 18ο και 19ο αιώνα στην Ευρώπη ως θερμοκήπια. Εξάλλου, στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη η βιομηχανική επανάσταση επέτρεψε από νωρίς τη χρήση νέων τεχνολογιών παραγωγής μετάλλου και γυαλιού γι’ αυτές τις κατασκευές. Τα πλεονεκτήματα τέτοιου είδους κατασκευών είναι πιο ορατά στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη απ’ ότι στις νότιες περιοχές της Ευρώπης.

Σήμερα, συχνά γίνονται προσθήκες σε κτίρια που ορίζονται περιμετρικά με ελαφριά κατασκευή από διάφανο υλικό. Αυτού του είδους οι διάφανες κατασκευές και διαφώτιστες καλύψεις, συναντώνται πλέον πολύ συχνά τόσο στη μικροκλίμακα της κατοικίας ως ενδιάμεσοι ή κύριοι χώροι διημέρευσης, όσο και σε καταστήματα, οπότε τα ανοίγματα είναι μεγαλύτερα και οι απαιτήσεις εξειδικευμένες.

ΑΙΘΡΙΑ ΣΚΙΤΣΟ 1

Προσανατολισμός και ηλιακή ακτινοβολία

Οι γυάλινες και διαφώτιστες κατασκευές δίνουν την αίσθηση της επαφής με τη φύση, καθώς λόγω της διαφάνειας υπάρχει φυσικός φωτισμός και οπτική σχέση με το περιβάλλον. Για να είναι άνετη η διαμονή εντός του χώρου πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ο προσανατολισμός του.

Επομένως, ο προσανατολισμός της γυάλινης βεράντας σχετίζεται άμεσα με τον φωτισμό, τις διακυμάνσεις θερμοκρασίας στο εσωτερικό, άρα και με τη χρήση (χώρος εργασίας, καθιστικό κτλ). Ο προσανατολισμός στο νότο ενδείκνυται γενικότερα, διότι έχει μεγάλη διάρκεια ηλιοφάνειας, ενώ ο δυτικός είναι ο πλέον ακατάλληλος. Ο προσανατολισμός προς βορρά παρέχει σταθερό φωτισμό.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προστασία από τον ήλιο και την επιλογή του κατάλληλου τρόπου σκίασης. Η εταιρία μας ειδικεύεται σε πληθώρα εναλλακτικών συστημάτων σκίασης: εξωτερικά ή εσωτερικά, σταθερά ή κινητά.

Κατασκευή και αντιμετώπιση προβλημάτων

Οι περισσότερες γυάλινες κατασκευές είναι προσθήκες σε υπάρχοντα κτίρια, ισόγειες ή υπέργειες. Συχνά μετατρέπουν υπαίθριους χώρους σε κλειστούς, παρέχοντας ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος. Σε κάθε περίπτωση υπολογίζεται η στατική επάρκεια, είτε πρόκειται για αυτοφερόμενη κατασκευή είτε για εξαρτώμενη από τον υπάρχοντα φορέα (π.χ. κλείσιμο βεράντας, δώματος, δημιουργία προβόλου

ΑΙΘΡΙΑ ΣΚΙΤΣΟ 2 Η κατασκευή μιας γυάλινης βεράντας χαρακτηρίζεται από ικανοποιητική θερμομόνωση και απόλυτη στεγανότητα. Η αντοχή σε υγρασία επιτυγχάνεται με την επιλογή των κατάλληλων υλικών και τη σφράγιση των δημιουργούμενων κενών. Κρίσιμη είναι η επιλογή της στέγασης: είδος, κλίση κτλ. Η κλίση μπορεί να είναι μικρή, μόνο για τα νερά της βροχής ή έντονη για μορφολογικούς λόγους. Η απορροή των ομβρίων συνεπάγεται κανάλια συλλογής (ντερές) και κατακόρυφα στοιχεία υδρορροών για την αποχέτευσή τους. Η ηλιακή ακτινοβολία μετατρέπεται σε θερμότητα στο εσωτερικό της κατασκευής, δημιουργώντας συχνά το «φαινόμενο του θερμοκηπίου». Για να εξασφαλιστεί η θερμική άνεση στο εσωτερικό, γίνεται επιλογή προφίλ αλουμινίου και υαλοπινάκων υψηλών θερμομονωτικών προδιαγραφών, προσεκτικός σχεδιασμός μορφής και επιλογή είδους ανοιγμάτων.
ΑΙΘΡΙΑ ΣΚΙΤΣΟ 3

Η θέση των ανοιγμάτων ρυθμίζει τη ροή του αέρα στο εσωτερικό. Η τοποθέτηση ανοιγμάτων στην οροφή ή σε ψηλό σημείο, οδηγεί τον θερμό αέρα έξω (θερμική άνωση). Εμπειρικά, το 20% της επιφάνειας πρέπει να είναι ανοίγματα. Αν δεν υπάρχουν ανοίγματα ο εξαερισμός γίνεται τεχνητά.

Όσον αφορά τους υαλοπίνακες, υπάρχει μεγάλη ποικιλία τζαμιών: απλά, διπλά, ενεργειακά. Χαρακτηριστικό μέγεθος είναι ο συντελεστής θερμικής διαπερατότητας k. Συχνά τοποθετείται σειρά πτυσσόμενων κουφωμάτων σε τουλάχιστον μια πλευρά της διαφώτιστης κατασκευής, οπότε ο χώρος ενοποιείται με τον εξωτερικό όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Η Σταθερή Κάλυψη είναι κατασκευή υψηλών προδιαγραφών και διατίθεται σε πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων.



Οφέλη Σταθερής Κάλυψης:

  • Δημιουργεί ευχάριστο χώρο με φυσικό φωτισμό.
  • Επεκτείνει τα λειτουργικά τετραγωνικά μέτρα του χώρου σας
  • Προστατεύει το χώρο σας από τις καιρικές συνθήκες
  • Προσφέρει πλήρη UV προστασία

Αίθρια

Wrapped-Around-House-Design-the-Open-Atrium-with-High-Double-Gables-2

αιθριο 2

αίθριο 3

Δίριχτα

στέγαστρο δίριχτο

Τετράριχτα

Vulcan_Roof_Glazing_Systems_Aluminium_glazed_pyramid_rooflights_7 τετράριχτο 1

Vulcan_Roof_Glazing_Systems_Aluminium_glazed_pyramid_rooflights_7 τετράριχτο 2

Πολύριχτα

πολύριχτο 1

πολύριχτο 2

πολύριχτο 3

πολύριχτο 4

πολύριχτο 5

Μοιράσου το στα social media