Τα Πλεονεκτήματα του Συστήματος Στεγάνωσης HYPERDESMO

Η εύρεση ενός συστήματος στεγάνωσης το οποίο να συνδυάζει ανθεκτικότητα, οικονομία και γρήγορη εφαρμογή, είναι για τους κατασκευαστές ένα πολύ σοβαρό εγχείρημα. Οι οροφές κτιρίων, επίπεδες ή κεκλιμένες, είναι εκτεθειμένες σε βροχή και χιόνι. Στη περίπτωση των επίπεδων οροφών, το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό λόγω των νερών που λιμνάζουν. Η αντίσταση στη διείσδυση του νερού (καθώς και στην ακτινοβολία UV, την όξινη βροχή και τον καθημερινό ή εποχιακό θερμικό κύκλο) είναι καθοριστικός παράγοντας για την αντοχή της μεμβράνης αδιαβροχοποίησης. Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει σε οροφές με σχηματικές ιδιαιτερότητες ή ήλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις όπως μονάδες εξαερισμού / κλιματισμού, στηρίγματα σωληνώσεων, κεραίες, ηλιακούς θερμοσίφωνες κτλ.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι κατασκευαστές ακολουθούν βήμα-βήμα την εξέλιξη των συνθετικών μεμβρανών στεγάνωσης, των λεγόμενων χυτών μεμβρανών. Οι παλαιές μέθοδοι εφαρμογής, οι οποίες βασιζόντουσαν στην ιδέα ότι μόνο με πολλαπλές στρώσεις επιτυγχάνεται αποτελεσματική αδιαβροχοποίηση, έχουν καταργηθεί. Σήμερα, μεμβράνες με βάση πολυμερή τελευταίας τεχνολογίας (τροποποιημένη άσφαλτος, PVC, EPDM, Hypalon, πολυουρεθάνη) και με πάχος μόλις 2mm παρέχουν μακροπρόθεσμη προστασία. Επίσης, λόγω της συνθετικής τους φύσεως, παράγονται υπό αυστηρούς κανόνες και προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα υψηλού επιπέδου.

Συνοψίζοντας, οι χυτές πολυουρεθανικές μεμβράνες προσφέρουν μικρό πάχος εφαρμογής και επιφάνεια χωρίς ενώσεις, ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες παρουσιάσει το υπόστρωμα, είτε αυτές αφορούν στο τύπο του ή το σχήμα της οροφής.

Χυτές Πολυουρεθανικές Μεμβράνες: Στρώση στεγάνωσης χωρίς ενώσεις.

Οι πολυουρεθανικές μεμβράνες, όταν εφαρμόζονται, είναι σε υγρή μορφή. Όταν στερεοποιούνται, δημιουργούν, ακόμα και γύρω από τις πιο πολύπλοκες εξοχές, συνεχή ομοιόμορφη ελαστική μεμβράνη, η οποία διατηρεί την ελαστικότητά της σε βάθος χρόνου. Η εφαρμογή τους είναι απλή για κάθε τύπο επιφάνειας:

  • 2 mm πάχος στρώσης σε 2-3 χέρια το πολύ,
  • η αύξηση των φορτίων είναι πολύ μικρή, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ελαφρές κατασκευές,
  • υψηλή αντίσταση στην ακτινοβολία UV,
  • εύκολη επισκευή, ακόμα και τοπικά,
  • μακροπρόθεσμα, η συντήρησή τους παραμένει απλή και οικονομική. Σε καμία περίπτωση δε θα απαιτηθεί η πλήρης αφαίρεση του υλικού,
  • μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε ήδη υπάρχον αδιαβροχοποιητικό σύστημα.

Ακούγεται ιδανικό; Και όμως, υπάρχει ένα θέμα:

Η επιλογή του σωστού πολυουρεθανικού συστήματος!

Για να είναι μία μεμβράνη αποτελεσματική, πρέπει να έχει τις εξής ιδιότητες:

  • Να παρέχει πλήρη στεγάνωση. Η διείσδυση νερού να είναι σχεδόν 0%.
  • Ελαστικότητα. Η μεμβράνη πρέπει να έχει σημαντικό βαθμό ελαστικότητας για να μην δημιουργούνται ρωγμές και να αντέχει στις συστολές-διαστολές του υποστρώματος.
  • Αντοχή στο χρόνο. Οι ιδιότητες της μεμβράνης πρέπει να διατηρούνται με την πάροδο του χρόνου.
  • Υδρατμοπερατότητα (όπου απαιτείται). Η μεμβράνη πρέπει να αναπνέει, ώστε οι υδρατμοί του εσωτερικού των κτιρίων καθώς και αυτοί που συσσωρεύονται στο ίδιο το υπόστρωμα να μπορούν εξατμιστούν.
  • Φράγμα υδρατμών (όπου απαιτείται). Απαραίτητο όταν η μεμβράνη είναι εκτεθειμένη σε κλίμα ζέστης και υγρασίας.

Δεν ικανοποιούν όλες οι μεμβράνες της αγοράς αυτά τα κριτήρια!

Τα πλεονεκτήματα μίας καλής ποιότητος μεμβράνης είναι τα εξής:

  • Σχεδόν μηδενική διόγκωση λόγω απορρόφησης νερού. Διατήρηση των μηχανικών ιδιοτήτων, ελαστικότητας, και σκληρότητας μετά από συνεχή έκθεση σε σκληρές κλιματικές συνθήκες (UV, βροχή, όξινη βροχή κλπ.).
  • Διαχρονική πρόσφυση με το υπόστρωμα, ακόμα και μετά από χρόνια έκθεσης σε σκληρές κλιματικές συνθήκες.
  • Διατήρηση της αποτελεσματικότητάς της και της αντοχής της σε περιβάλλον το οποίο συνδυάζει όλες τις πιθανές κλιματολογικές συνθήκες.

Το σύστημα HYPERDESMO προσφέρει χυτές πολυουρεθανικές μεμβράνες για διάφορες χρήσεις, οι οποίες καλύπτουν τις παραπάνω προδιαγραφές. Μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη στεγάνωσης οροφών. Στη σειρά υπάρχουν προϊόντα για κάθε περίπτωση, όσον αφορά το τύπο της επιφάνειας εφαρμογής και τις συνθήκες που επικρατούν, τα οποία προσφέρουν μακροπρόθεσμη προστασία από τα φυσικά φαινόμενα. Για στεγάνωση, από υπόγεια τοιχία και θεμέλια μέχρι αυτοκινητόδρομους και γέφυρες, ή για αδιαβροχοποίηση των επιφανειών του σπιτιού σας, το σύστημα HYPERDESMO θα καλύψει πλήρως της ανάγκες ακόμα και των πιο δύσκολων εφαρμογών.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ
Τα προϊόντα του συστήματος HYPERDESMO παράγονται από την ελληνική βιομηχανία παραγωγής, πώλησης και εξαγωγής χημικών προϊόντων ALCHIMICA.
Οι πιο πάνω πληροφορίες προέρχονται από το δικτυακό τόπο του προμηθευτή.
Η ALCHIMICA κάνει μόνο χονδρική πώληση.
Η Smart Technical Solutions κάνει ημιχονδρική πώληση σε μηχανικούς και συνεργεία όλων των ειδικοτήτων για χρήση των υλικών στα έργα τους και λιανική πώληση σε τελικούς χρήστες που εφαρμόζουν τα υλικά με δικά τους μέσα στα κτίριά τους.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Η Smart Technical Solutions διαθέτει δικό της συνεργείο εφαρμογής με μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή των προϊόντων της ALCHIMICA. Αν δεν θέλετε να κάνετε την εφαρμογή μόνοι σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε αυτοψία και να σας δώσουμε προσφορά.

Μοιράσου το στα social media