AQUABLOCK

Ακρυλική ρητίνη σε White Spirit γιά ειδικές εφαρμογές

1. για την προστασία πέτρας, μαρμάρων, αρμών, μωσαϊκού κτλ.
2. για την προστασία βαμμένων τοίχων από πάγο, αλμύρα κτλ.
3. για την προστασία μεταλλικών επιφανειών από την οξείδωση
4. για την προστασία δαπέδων από την απότριψη κ.ά. χρήσεις

Αγοράστε τώρα το AQUABLOCK από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Απόλυτη αδιαβροχία και υδροφοβία

Τό AQUABLOCK, που είναι ένα από τα κυρότερα υλικά της σειράς WINWET, είναι ένα διαφανές λεπτόρρευστο υγρό μέ ισχυρότατη διείσδυση για οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες που δεν παρουσιάζουν μεγάλη διαπερατότητα όπως είναι το γαρμπιλομωσαϊκό, οι ορθομαρμαρώσεις, η πλακόστρωση με πλάκες Καρύστου, τα κεραμικά πλακάκια, η λιθοδομή κτλ.

Ειδικά για τα κεραμικά πλακίδια συνιστούμε ως πιο κατάλληλο το STAINBLOCKER ή το BETOCRYL, που προσφέρει και ένα όμορφο ζωντάνεμα των χρωμάτων της επιφάνειας. Γενικά, το BETOCRYL είναι μία πολύ καλή εναλλακτική λύση αντί του AQUABLOCK σε όλες τις εφαρμογές. Είναι, όμως, ακριβότερο ανά m2, επειδή χρησιμοποιείται χωρίς αραίωση.

Στίς ειδικές αυτές περιπτώσεις τό νερό διεισδύει διαμέσου ραγισμάτων ή τών αρμών. Η εφαρμογή του AQUABLOCK αφενός θα δώσει ένα ζωηρό χρώμα στις πλάκες και αφετέρου θα εισχωρήσει βαθιά στους αρμούς, ακόμα και αν αυτοί είναι κατασκευασμένοι από λάσπη αδιάβροχου τσιμέντου, ενώ θά εισχωρήσει έστω και επιφανειακά στο ακόμα και στο μάρμαρο, χάρη στη μικρομοριακή δομή του και στους ειδικούς διεισδυτές που περιέχει. Όσο για το γαρμπιλομωσαϊκό, αυτό συνηθίζει να σχηματίζει αδιόρατες ρωγμές και σπηλαιώσεις, τις οποίες θα ”ανακαλύψει” το AQUABLOCK και θα τις σφραγγίσει. Φυσικά, το AQUABLOCK αδιαβροχοποιεί και τους παράπλευρους τοιχους ή τα τοιχία των ταρατσών.

Η εφαρμογή είναι απλή. Με ψεκαστήρα ή ρολό ή τρίχινη βούρτσα διαβρέχεται ολόκληρη η επιφάνεια με δύο χέρια αυτούσιου υλικού ή αραιωμένου σε White Spirit, μέχρι ή επιφάνεια και οι αρμοί της να μην απορροφούν άλλο υλικό. Το κάθε χέρι χρειάζεται 4 ώρες περίπου για να στεγνώσει.

Σε μεγάλα κτίρια με εκτεταμένους εξωτερικούς τοίχους εκτεθειμένους στον πάγο, στην αλμύρα, στον ήλιο, σε σκόνη κ.ά. ρύπους, που καθιστούν υποχρεωτικό το φρεσκάρισμα των τοίχων κάθε χρόνο, το AQUABLOCK εφαρμοζόμενο πάνω από το χρώμα δημιουργεί ένα διαφανές προστατευτικό φιλμ που ζωντανεύει το χρώμα χωρίς να προσδίδει γυαλάδα και διατηρεί τον τοίχο σαν φρεσκοβαμμένο για πολλά χρόνια, εξοικονομώντας έτσι στους ιδιοκτήτες του κτιρίου πολλά χρήματα κάθε χρόνο.
Πολλά παραθαλάσσια ξενοδοχεία το έχουν εφαρμόσει και έχουν καταργήσει εντελώς τα βαψίματα.

Είναι ιδανικό γιά μπαλκόνια πολυκατοικιών που έχουν μωσαϊκό ή πλακάκια ή μαρμαρίνη και που η υγρασία διαπερνά την πλάκα και φουσκώνουν τά χρώματα και οι σοβάδες των ταβανιών των από κάτω μπαλκονιών. Επιπλέον, τά μωσαϊκά, τα μάρμαρα κτλ. παίρνουν ένα ωραίο ζωηρό χρώμα. Το AQUABLOCK δίνει χρώμα και στους πετρότοιχους, ενώ δίνει υδροφοβία στη λάσπη των αρμών. Οι επιφάνειες που θα περαστούν πρέπει να είναι απολύτως στεγνές από νερό.

Αραιώνεται με WHITE SPIRIT από 20 έως και 50%, ανάλογα με την απορροφητικότητα του υποστρώματος (μάρμαρα, μωσαϊκό, βαμμένοι τοίχοι κτλ.) ή εφαρμόζεται χωρίς καμία αραίωση σε μη απορροφητικές επιφάνειες (ανοξείδωτα, αλουμίνια κτλ. για προστασία από το pitting – σημειακή διάβρωση σε μικρές περιοχές σαν το κεφάλι της καρφίτσας – βλ. και σελίδα PICKLING FLUID και PASSIVATING FLUID). Μερικά παραδείγματα αραίωσης:

  • Αραίωση 50% ή και ακόμα μεγαλύτερη αραίωση για τα μάρμαρα, ώστε να μη δημιουργηθεί αντιαισθητικό επιφανειακό φιλμ.
  • Αραίωση 20% για τα μωσαϊκά, αν είναι πολύ απορροφητική η επιφάνεια, ή πιο μεγάλη αραίωση για εντελώς καινούργια μωσαϊκά που δεν έχουν ακόμα φθαρεί και δεν έχουν ανοίξει μεγάλοι πόροι στην επιφάνειά τους.
  • Για βαμμένες επιφάνειες κάθε είδους η προτεινόμενη αραίωση είναι 30%.
  • Για εφαρμογή πάνω από μία ανακλαστική θερμομονωτική βαφή, όπως είναι για παράδειγμα το Antitherm, σε ταράτσες ή τοίχους, η προτεινόμενη αραίωση είναι επίσης 30%.
  • Στην περίπτωση της λιθοδομής και των τσιμεντένιων δαπέδων πρέπει να χρησιμοποιείται αυτούσιο. Εάν διαπιστωθεί μεγάλη απορροφητικότητα, χρειάζεται και τρίτο χέρι.

Είναι κατάλληλο και για τσιμεντένιο δάπεδο, αντί των Betostal 2/14 & Contraqua 7/50, όπου ζωντανεύει και το χρώμα του δαπέδου περισσότερα από τα άλλα δύο υλικά.

Επειδή είναι υδρόφοβο, δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε από πάνω του το ελαιόφοβο Stainblocker ή άλλο υλικό, επειδή δε θα ”πιάσει”. Αν θέλουμε ελαιόφοβο δάπεδο για να μη λερώνει, τότε χρησιμοποιούμε Betostal 2/14 και Stainblocker.

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες:
Δείτε τη σελίδα που παρουσιάζει το προϊόν Betostal SLV, όπου γίνεται αναλυτική παρουσίαση των ιδιοτήτων του υλικού. Αυτό είναι ένα παλαιότερης τεχνολογίας προϊόν, που έχει παρόμοιες ιδιότητες με το AQUABLOCK, αλλά υστερεί έναντι αυτού ως προς τα εξής:

  • Δεν έχει τόσο απόλυτη υδροφοβία.
  • Έχει μικρότερη αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις και ως εκ τούτου δεν προτιμάται για εφαρμογή σε βατές επιφάνειες.
  • Τις πρώτες ημέρες μετά την εφαρμογή του είναι κολλώδες.
  • Δεν ζωντανεύει τα χρώματα της επιφάνειας τόσο έντονα όσο το AQUABLOCK. Κανένα από τα δύο υλικά δεν προσδίδει αντιαισθητική γυαλάδα στην επιφάνεια.

Κατά τα άλλα, οι ιδιότητες του AQUABLOCK είναι οι ίδιες με αυτές που αναφέρονται στη σελίδα του Betostal SLV.

Τιμή, συσκευασίες και καλυπτικότητα:
Δείτε τη σελίδα: Τιμοκατάλογος, συσκευασίες, καλυπτικότητα, τιμές ανά m2 επιφάνειας.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Αγοράστε τώρα το AQUABLOCK από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Μοιράσου το στα social media