Κρύο και υγρασία σε υπόγεια, ιδιαίτερα το χειμώνα

Περιγραφή του προβλήματος:

Αν και υπάρχουν άλλες δύο σελίδες:

όπου το θέμα των υπογείων παρουσιάζεται αναλυτικά, κρίναμε σκόπιμο να αναφέρουμε σε ξεχωριστή σελίδα το θέμα της υγιεινής του χώρου των υπογείων, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, που υπάρχει κρύο και υγρασία στον αέρα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι τέτοιων χώρων να πάσχουν συχνά από ρευματισμούς και κρυολογήματα διαρκείας και γενικά να έχουν μία πολύ ευπαθή υγεία. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχει αναφερθεί συχνά από πελάτες μας, οι οποίοι έδωσαν οριστική λύση με τη μέθοδο που παρουσιάζεται πιο κάτω.

Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ούτε ανερχόμενη υγρασία ούτε υγρασία που εισέρχεται από το χώμα που περιβάλλει τα τοιχία των υπογείων, συχνά παρατηρείται ότι οι τοίχοι είναι κρύοι και υγροί. Ο λόγος είναι ότι στα περισσότερα κτίρια δεν έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή επαρκής εξωτερική θερμομόνωση των υπογείων πριν καλυφθούν με χώμα τα τοιχία, με αποτέλεσμα το κρύο του χειμώνα να μεταδίδεται στο έδαφος και από εκεί στα τοιχία και να τα παγώνει.

Επιπλέον, επειδή ο αέρας μέσα στο υπόγειο είναι πιο ζεστός από τα τοιχία, παρατηρείται συμπύκνωση των υδρατμών του αέρα πάνω στα τοιχία, δηλαδή στους εσωτερικούς τοίχους των υπογείων. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα τοιχία αποτελούν μία συνεχή πηγή ψύχους και υγρασίας όλο το χειμώνα, με τις αρνητικές συνέπειες που αναφέραμε πιο πάνω.

Η λύση που προτείνει η τεχνολογία Winwet:

Για να αποφευχθεί το υψηλό κόστος μίας ολοκληρωμένης εσωτερικής θερμομόνωσης με θερμομονωτικά φύλλα πολυστερίνης ή άλλου υλικού, που εκτός των άλλων θα μικρύνουν με το πάχος τους αισθητά τον ωφέλιμο χώρο του υπογείου, προτείνουμε την εφαρμογή καταρχήν της στεγανωτικής βαφής SMALTOFIX απευθείας πάνω σε υγρό σοβά ή σε υγρό βαμμένο τοίχο (2 χέρια) και στη συνέχεια εφαρμογή της ανακλαστικής βαφής ANTITHERM (επίσης 2 χέρια), η οποία συσσωρεύει και επιστρέφει τη θερμότητα του χώρου, διατηρώντας έτσι τη βαμμένη επιφάνεια αρκετά ζεστή.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών υλικών δίνει ένα πραγματικά “ζεστό” αποτέλεσμα. Η ελαφρά τραχύτητα της βαφής με ANTITHERM επαυξάνει ακόμα περισσότερο αυτή τη ζεστή ατμόσφαιρα. Ο χώρος παύει να μυρίζει υγρασία και η θερμότητα δεν χάνεται πλέον μέσα από τα τοιχία, καθώς ανακλάται στην ανακλαστική βαφή και επιστρέφει μέσα στο χώρο. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων του υπογείου βελτιώνεται έτσι κατακόρυφα, για την ακρίβεια μεταμορφώνεται εντελώς, καθώς δεν έχουν πλέον τη συνεχή ανάγκη να ντύνονται ζεστά και να σκεπάζουν το κεφάλι τους και τα αυτιά τους για να μην κρυώνουν.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, αφού ο χώρος παραμένει ζεστός και δεν χρειάζεται να “καίει” τόσο πολλές ώρες η θέρμανση.

Σημείωση: Προαιρετικά, πάνω από το ANTITHERM μπορεί να εφαρμοστεί η διαφανής προστατευτική υδρόφοβη ρητίνη AQUABLOCK, η οποία προστατεύει τη βαφή για πολλά χρόνια από ρύπους και άλλες φθορές.

Μοιράσου το στα social media