Βιομάζα

η κυριότερη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, όπως είναι γνωστό, δεν αποτελούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επειδή σε μερικά χρόνια τα αποθέματά τους θα έχουν εξαντληθεί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι τιμές τους έχουν ανέβει και θα ανεβαίνουν όλο και περισσότερο, όσο θα μειώνονται κι άλλο τα αποθέματα.

Επίσης, το πετρέλαιο, καθώς καίγεται, παράγει διοξείδιο του άνθρακα που είναι υπεύθυνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη μας. Ευτυχώς, τα αποθέματα δεν είναι τόσο πολλά που να οδηγήσουν σε πολύ μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή.

Στη μεταπετρελαϊκή εποχή, που δεν απέχει πολύ, τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα είναι οι μόνες διαθέσιμες στον πλανήτη. Ανάμεσα σε αυτές η βιομάζα, που δεν είναι φυτικής προέλευσης καύσιμη ύλη σε στέρεη μορφή, θα κυριαρχήσει, επειδή υπάρχει σε αφθονία και παράγεται με φυσικό τρόπο από τον ίδιο τον κύκλο της ζωής των φυτών. Η βιομάζα αποτελείται από κουκούτσια, τσόφλια, άχυρα, ξερά χόρτα κτλ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, που μέλλει να κυριαρχήσει μέσα στις επόμενες δεκαετίες τόσο για τη θέρμανση όσο και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πατήστε εδώ, για να ενημερωθείτε σχετικά με την εφαρμογή της βιομάζας στη θέρμανση. Όσο αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με βιομάζα, επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Σημείωση:
Αυτή η μορφή ανανεώσιμης πηγής ενέργειας θα καταστεί ασύμφορη, όταν το κόστος της ενέργειας θα μειωθεί κατακόρυφα, και μάλιστα με μία εντελώς “πράσινη” τεχνολογία, χωρίς απόβλητα, ακτινοβολίες, κινδύνους έκρηξης κτλ. Αυτό θα συμβεί στο προσεχές μέλλον, καθώς η ψυχρή σύντηξη θα αρχίσει να εφαρμόζεται ευρέως πολύ σύντομα, για την παραγωγή θερμότητας, ηλεκτρισμού, κίνησης, ατμού κτλ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Μοιράσου το στα social media