CALORDOM Ισπανίας
λέβητες και σόμπες βιομάζας

για δραστική μείωση του κόστους θέρμανσης

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν αποτελούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε μερικά χρόνια τα αποθέματά τους θα έχουν εξαντληθεί. Ήδη οι τιμές τους έχουν ανέβει και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, καθώς τα αποθέματα πλησιάζουν προς το τέλος τους. Επιπλέον, το πετρέλαιο καιόμενο παράγει ρύπους και διοξείδιο του άνθρακα που ενισχύει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ευτυχώς η φύση έχει φροντίσει και τα αποθέματα δεν είναι τόσα που να οδηγήσουν σε πολύ μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Η μετά το πετρέλαιο εποχή θα είναι εντελώς διαφορετική, και δεν είναι καθόλου μακριά. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα επικρατήσουν. Μεταξύ αυτών και η βιομάζα, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά φυτικής προέλευσης καύσιμη ύλη σε στέρεη μορφή. Συγκαταλέγεται σαφώς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επειδή θα υπάρχει πάντα φυτική παραγωγή που θα παρέχει επαρκή ποσότητα βιομάζας (κουκούτσια, τσόφλια, άχυρα, ξερά χόρτα κτλ.)

Ανάμεσα σε όλες τις μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η βιομάζα είναι αυτή που θα πάρει τη μερίδα του λέοντος στη μεταπετρελαϊκή εποχή. Ο λόγος είναι ότι δεν απαιτείται καμία σοβαρή επένδυση για την παραγωγή της, σε αντίθεση με την αιολική, την ηλιακή, την υδροηλεκτρική και τη γεωθερμική ενέργεια.

Η μόνη επένδυση που απαιτείται είναι η εγκατάσταση ενός λέβητα βιομάζας μαζί με το σιλό αποθήκευσης στερεού καυσίμου (βιομάζας), το μηχανισμό προώθησης του καυσίμου προς τον καυστήρα και την κατάλληλη καπνοδόχο. Επιπλέον, η ισπανική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η αναπτύξει ένα λογισμικό για την απομακρυσμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος και τη δυνατότητα των κατάλληλων επεμβάσεων και διορθώσεων όποτε χρειάζεται.

Αυτή η αρχική επένδυση αποσβένεται κατά κανόνα σε λιγότερο από ένα χρόνο, όταν πρόκειται για μεγάλες κτιριακές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις, που αποτελούν και την κύρια εξειδίκευση της CALORDO. Αλλά και στα μικρότερα έργα ο χρόνος απόσβεσης σπάνια ξεπερνάει τα δύο χρόνια. Καθώς, μάλιστα, προβλέπεται ότι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα συνεχίσει να αυξάνεται, εκτιμάται ότι οι χρόνοι αυτοί θα μειωθούν ακόμα περισσότερο.

Επάρκεια καυσίμου

Η Smart Technical Solutions εγγυάται την επάρκεια καυσίμου σε όλους τους πελάτες της. Προαιρετικά, αναλαμβάνει την προμήθεια καυσίμου με πολυετείς συμβάσεις, καθώς και την ομαλή λειτουργία του συστήματος, με συνεχή παρακολούθηση με ηλεκτρονικά μέσα αλλά και με τη φυσική παρουσία εξειδικευμένων τεχνιτών, που κάνουν και τον περιοδικό καθαρισμό από τη στάχτη που παράγεται από την καύση της βιομάζας.

Μηδενικό ποσό αρχικής εκταμίευσης

Με ένα συνδυασμό επιδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα και τραπεζικού δανεισμού ή leasing, η Smart Technical Solutions φροντίζει ώστε οι πελάτες της να μη χρειαστεί να εκταμιεύσουν κάποιο ποσό για την αρχική εγκατάσταση και να πληρώνουν κάθε μήνα για την αποπληρωμή του εξοπλισμού μία μικρή δόση που θα είναι πολύ μικρότερη από την εξοικονόμηση χρημάτων που θα έχουν χάρη στο φθηνό καύσιμο. Έτσι, έχουν από τον πρώτο κιόλας μήνα σημαντικό οικονομικό όφελος χωρίς να απαιτείται καμία αρχική επένδυση.

Προσέλκυση επενδυτών για χρηματοδότηση των έργων

Εναλλακτικά, η Smart Technical Solutions αναζητά και βρίσκει επενδυτές που υπογράφουν τριμερές συμβόλαιο θέρμανσης με τους πελάτες της. Οι επενδυτές αυτοί χρηματοδοτούν εξολοκλήρου την προμήθεια και εγκατάσταση του λέβητα και του παρελκόμενου εξοπλισμού και πληρώνονται κάθε μήνα βάσει πολυετούς συμβολαίου, ώστε μέχρι τη λήξη του συμβολαίου να έχουν πολλαπλασιάσει το ποσό που επένδυσαν. Έτσι, και αυτοί έχουν κάνει μία επένδυση με πολύ υψηλή και απόλυτα εξασφαλισμένη απόδοση, και ο πελάτης έχει εξοικονομήσει όλα αυτά τα χρόνια σημαντικά ποσά από το κόστος της θέρμανσης. Πιθανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πολύ φθηνή βιομάζα αντί των pellets που κοστίζουν αρκετά ακριβά

Ένα καθοριστικής σημασίας πλεονέκτημα των λεβήτων της CALORDOM είναι ότι μπορούν να καίνε και φθηνό ανεπεξέργαστο καύσιμο, όπως π.χ. σπασμένο κουκούτσι ελιάς, αντί των pellets, μειώνοντας έτσι το κόστος του καυσίμου σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε σύγκριση με τους συνήθεις λέβητες της αγοράς που καίνε υποχρεωτικά pellets, επειδή είναι κατασκευασμένοι για να καίνε καύσιμα που παράγουν μικρή ποσότητα στάχτης. Αντίθετα οι λέβητες και οι σόμπες της CALORDOM μπορούν να καίνε καύσιμα που παράγουν δεκαπλάσια ποσότητα στάχτης από αυτήν που παράγουν τα pellets. Η στάχτη αυτή συλλέγεται και διοχετεύεται για την κατασκευή δρόμων, για την παραγωγή οικολογικών λιπασμάτων φυτικής προέλευσης και για άλλες χρήσεις.

Βιομηχανικές εφαρμογές με ατμολέβητες και ατμογεννήτριες βιομάζας

Η Smart Technical Solutions αναλαμβάνει επίσης, σε συνεργασία με άλλους προμηθευτές, την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ατμολεβήτων και ατμογεννητριών βιομάζας, που κατά κανόνα χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εφαρμογές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία καύσης βιομάζας της CALORDOM καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασίας σας με την Smart Technical Solutions στον τομέα της οικολογικής και οικονομικής θέρμανσης με βιομάζα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media