Προληπτική Συντήρηση Δικτύων Πυρόσβεσης

Προστασία δικτύων πυρόσβεσης από τον πάγο,
τη διάβρωση και τις επικαθίσεις.

  1. Προστασία δικτύων από τη θραύση λόγω παγετού:
    Οι θερμαντικές ταινίες ICE FREE δίνουν τη λύση.
  2. Προστασία από τη διάβρωση λόγω λόγω ηλεκτρόλυσης
    Οι συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία.
  3. Προστασία από σκουριά και άλατα:
    Με την τοποθέτηση ενός δακτυλίου MERUSστην κεντρική παροχή του δικτύου επιτυγχάνεται:

    • πλήρης αφαίρεση της σκουριάς, που ξεπλένεται αν ανοίξουμε τις βάνες
    • δημιουργία προστατευτικού αδρανούς φιλμ από μαγνητίτη σε ολόκληρο το δίκτυο

    Ακολουθεί σχετικό κείμενο που περιγράφει μία τέτοια εφαρμογή που έγινε το 2001:
    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ MERUS.
    Δίκτυο πυρόσβεσης.
    Εταιρεία: ΚΟΣΜΑΣ ΘΩΜΟΓΛΟΥ Α.Ε., Βαφείο-Φινιριστήριο Υφασμάτων, Οινόφυτα Βοιωτίας.
    Περιγραφή του προβλήματος.
    Πρόκειται για μία χαρακτηριστική περίπτωση όπου ο πελάτης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εκ των προτέρων το πρόβλημα που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του. Απλά συμφώνησε να κάνει τη δοκιμή που του προτείναμε, για να πειστεί για τους ισχυρισμούς μας. Το δίκτυο της πυρόσβεσης, όπως ήταν φυσικό, καθώς ήταν για αρκετά χρόνια γεμάτο με σχεδόν στάσιμο νερό, είχε πιάσει πολλή σκουριά, την οποία καθαρίσαμε με μεγάλη ευκολία με τη βοήθεια της τεχνολογίας MERUS.
    Η λύση που επιλέξαμε.
    Τοποθετήσαμε έναν δακτύλιο MERUS 3’’, στην κεντρική παροχή του δικτύου πυρόσβεσης, μπροστά από το πιεστικό και τις αντλίες. Στόχος μας ήταν να μαλακώσει η σκουριά σε όλη την έκταση των εσωτερικών τοιχωμάτων του δικτύου και να αντικατασταθεί από μία λεπτή στρώση κεκορεσμένου επιτεταρτοξειδίου του σιδήρου (μαγνητίτη), το οποίο δεν οξειδώνεται άλλο και δεν επιτρέπει την περαιτέρω οξείδωση του σιδηροσωλήνα.
    Με ποιον τρόπο ελέγξαμε τα αποτελέσματα της δοκιμής.
    Την ημέρα της εγκατάστασης του δακτυλίου MERUS ανοίξαμε μία βάνα σε απομακρυσμένο σημείο του δικτύου και πήραμε δείγμα νερού. Το νερό ήταν διαυγές. Μετά από λίγες μέρες πήραμε και πάλι δείγμα νερού από το ίδιο σημείο. Αυτή τη φορά το νερό είχε έντονα καφετί χρώμα. Μέσα σε λίγη ώρα, δημιουργήθηκε ίζημα από πολύ λεπτή πάχνη διαλυμένης σκουριάς στον πυθμένα του δοχείου. Ο πελάτης δεν μπορούσε να πιστέψει αφενός ότι το δίκτυο της πυρόσβεσής του είχε μέσα τόση σκουριά κολλημένη πάνω στο εσωτερικό του σωλήνα και αφετέρου ότι αυτή η σκουριά διαλύθηκε τόσο εύκολα χάρη σε ένα μεταλλικό δακτύλιο που τοποθετήσαμε δεκάδες μέτρα μακριά!
    Από τότε έχουμε κάνει την ίδια δοκιμή στα δίκτυα πυρόσβεσης πολλών πελατών μας. Έχει αποδειχτεί ότι είναι ένας από τους πιο γρήγορους και εντυπωσιακούς τρόπους για να δείχνουμε στους πελάτες μας την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας MERUS.

Μοιράσου το στα social media