Πόνοι στη μέση

Οσφυαλγία – θεραπεία
Ισχιαλγία – θεραπεία
Φυσικοθεραπεία – ασκήσεις

Οσφυαλγία και ισχιαλγία

Οσφυαλγία ή λουμπάγκο είναι σύμπτωμα που αφορά κάθε πόνο στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης (στη μέση).

Ισχιαλγία είναι σύνολο συμπτωμάτων που αφορά πόνο κατά μήκος του ισχιακού νεύρου που υπάρχει στο πόδι. Η ισχιαλγία ακολουθεί τη διαδρομή από τη μέση, στο γλουτό, στο μηρό, στο γόνατο, στη γάμπα και μερικές φορές μέχρι στον αστράγαλο και στα δάκτυλα του ποδιού, σπάνια δέ στο περίνεο και στα γεννητικά όργανα. Ανάλογα με το ποια ρίζα του ισχιακού πλέγματος είναι ερεθισμένη είναι διαφορετικά και τα συμπτώματα.

Η ισχιαλγία συνυπάρχει κατά κανόνα με την οσφυαλγία.

Η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, οφείλεται σε πολλαπλά αίτια όπως η κληρονομική προδιάθεση, η ηλικία, η χρόνια καταπόνηση με άρσεις βαρών, η χρόνια ορθοστασία, η χρόνια σκυφτή εργασία, οι τραυματισμοί, κλπ.

Ορισμένες φορές ο πόνος στη μέση μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας σοβαρής ασθένειας όπως ανεύρυσμα, καρκίνος, φλεγμονή της σπονδυλικής στήλης, ακόμη και προβλήματα των νεφρών μπορούν να εκδηλωθούν με πόνο στη μέση. Ο γιατρός θα κρίνει και θα ελέγξει όλα τα ενδεχόμενα.

Τι είναι η έλξη;

Η έλξη είναι μιας ευρέως αναγνωρισμένη, αποτελεσματική και παραδοσιακή μορφή φυσικοθεραπείας. Τα συστήματα έλξης DRAS-O και DRAS-I ανακουφίζουν αποτελεσματικά από τον πόνο και την ανικανότητα, επιδρώντας στον τραυματισμένο και εκφυλισμένο δίσκο.  Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον οργανισμό να επιδιορθώσει τους κατεστραμμένους δίσκους και να αναστρέψει τις δυστροφικές αλλαγές στα νεύρα. Τα συστήματα έλξης DRAS-O και DRAS-I προκαλούν σταδιακή αποσυμπίεση των μεσοσπονδύλιων δίσκων, αποφόρτιση και ανάταξη. Η απλή μηχανική διάταση όταν εφαρμόζεται περιοδικά, προκαλεί αποσυμπίεση και επιτρέπει την επαναφορά του υλικού το οποίο έχει σχηματίσει την κήλη στο δίσκο και διευκολύνει της εισροή οξυγόνου, συστατικών του κολλαγόνου, και λοιπόν συστατικών και στοιχείων.

Αναλυτική παρουσίαση

Δείτε τις σελίδες:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή καλέστε τον αρμόδιο συνεργάτη μας στο τηλέφωνο 6945-948822 ή στείλτε του email στο [email protected].

Μοιράσου το στα social media