Η  Πολιτεία της  Λευτεριάς
Ένα ταξίδι Αλήθειας στα άδυτα του νου
με προορισμό την εσωτερική Ελευθερία.

Η Δέσποινα Τριτoπούλου μιλάει για την Πολιτεία της Λευτεριάς
του Θεμιστοκλή Λυκιαρδόπουλου

Δέσποινα ΤριτοπούλουΕίναι ιδιαίτερη χαρά μου να πω δυο λόγια για αυτό το βιβλίο, που πραγματεύεται το ύψιστο και πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρωπότητα. Την ελευθερία από την επίπλαστη, επιβεβλημένη, ριζωμένη στο DNA και στους θεσμούς μας ψεύτικη εικόνα του Εαυτού. Κατεβάζει από το βάθρο του απρόσιτου τις προαιώνιες Αλήθειες και κατορθώνει με απλές πρακτικές να τις φέρει στην καθημερινότητά μας. Να τις κάνει κτήμα του κάθε ένθερμου και επίμονου αναζητητή. Και το κάνει πολύ απλά. Λυτρώνει το κατώτερο εγώ μέσα από την έρευνα, την αναγνώριση, την παραδοχή, την ομολογία και την κατανόηση.

Αυτό που προσωπικά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στην πολιτεία της λευτεριάς είναι η «δημόσια εξομολόγηση», η δημόσια αποκάλυψη του κατώτερου εγώ χωρίς ίχνος ντροπής ή ενοχής, η απομυθοποίηση του φόβου για το πως θα σκεφτεί ο κόσμος για μένα, τι ιδέα θα σχηματίσει. Και αμέσως μετά έρχεται η εξιλέωση, η ανόρθωση, η ελπίδα, η Αφοβία, η Ελευθερία, η Αλήθεια, η Φώτιση.

Μια κοινή μας φίλη κατάκοιτη και ανάπηρη, που της έχουν διαβάσει το βιβλίο τρεις φορές, (δεν μπορεί να το διαβάσει μόνη της) μου ζήτησε να πω από τη μεριά της δύο λόγια ευγνωμοσύνης, που είναι: «ΘΕΜΟ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Μου ανέφερε ότι το βιβλίο τη βοήθησε να ξεπεράσει την ενοχή για την ανημπόρια της και της έμαθε να αγαπάει και να αποδέχεται τον εαυτό της και να μη νιώθει κατώτερη κάθε φορά που ζητάει κάτι.

Ανέφερε ότι της άνοιξε ορίζοντες και συγκεκριμένα είπε: «Ζητιάνεψα ένα τριαντάφυλλο και μου ήρθε μία ανθοδέσμη. Όσες φορές και να μου το διαβάζουν αυτό το βιβλίο, είναι πάντα σαν να μου το διαβάζουν για πρώτη φορά».

Κι εγώ με τη σειρά μου θα πω, ΘΕΜΟ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, γιατί είσαι αυτό που είσαι και αυτό αντανακλά το βιβλίο σου.

Δέσποινα Τριτoπούλου
οικονομολόγος – ερευνήτρια της Αλήθειας

Μοιράσου το στα social media