PENETRON

σύστημα για την απόλυτη στεγανοποίηση και προστασία του σκυροδέματος

Σύστημα εμποτισμού και στεγανοποίησης σκυροδέματος με ανάπτυξη κρυστάλλων.
Αμερικάνικη καινοτόμος τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών με ενδοχημική δράση.
(για τα συμβατικά υλικά της PENETRON πατήστε εδώ)

Η Penetron στεγανοποιεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

  • άριστη στεγανοποίηση υπογείων, δεξαμενών κτλ.
  • υγρομόνωση ταρατσών ακόμα και το χειμώνα! (πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες)
  • και πολλές άλλες εφαρμογές (βλ. πιο κάτω)

– επισκευάζει, σφραγίζει, στεγανοποιεί
– αντέχει σε υψηλές αρνητικές και θετικές πιέσεις
– γίνεται ένα σώμα με το σκυρόδεμα σε όλο του το βάθος!
– προστατεύει το μεταλλικό οπλισμό από την οξείδωση
– εφαρμόζεται και σε υγρή επιφάνεια σκυροδέματος
– στεγανοποιεί και τυχόν μελλοντικές ρωγμές!
– εγκεκριμένο και για πόσιμο νερό
επιτρέπει τη διαπνοή

Αναλυτική παρουσίαση των πλεονεκτημάτων του εμποτισμού θα βρείτε στη σελίδα:
Τα Πλεονεκτήματα του Εμποτισμού έναντι της Επικάλυψης στη Στεγανοποίηση Επιφανειών

Η εφαρμογή των υλικών είναι απλή, όταν όμως γίνεται από ειδικό συνεργείο, παρέχεται και γραπτή εγγύηση.

Συνεργαζόμαστε με πιστοποιημένα συνεργεία PENETRON σε όλη την Ελλάδα.
Ζητήστε μας τα στοιχεία του συνεργείου της περιοχής σας.

Τα κεντρικά γραφεία της Penetron Inernational στις ΗΠΑ.

Εισαγωγή

Η πολλαπλή χρησιμότητα και η μοναδική αποτελεσματικότητα του συστήματος PENETRON έχουν αποδειχθεί και πιστοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών αντιδραστήρων, εγκαταστάσεων αποθήκευσης χημικών και μεγάλων έργων κατασκευής σηράγγων. Τα προϊόντα PENETRON ακολουθούν τα υψηλότερα περιβαλλοντικά και οικολογικά πρότυπα και αυτό αντικατοπτρίζεται σε ένα μεγάλο αριθμό έργων, όπως ενυδρεία και υδάτινοι ταμιευτήρες που βρίσκονται καταγεγραμμένα στο αρχείο έργων της εταιρείας.

Στο επίπεδο της παραγωγής, οι υψηλές απαιτήσεις ποιοτικού ελέγχου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ICS/PENETRON INTERNATIONAL LTD έχουν κερδίσει την πιστοποίηση ISO 9001:2000.

Μόνο το σύστημα PENETRON συνδυάζει επικάλυψη και εμποτισμό.

Στον τεχνικό κόσμο της στεγάνωσης ταρατσών, υπογείων κ.ά. επιφανειών, εδώ και αρκετές δεκαετίες, από τον καιρό που πρωτοεμφανίστηκαν τα πρώτα διεισδυτικά στεγανωτικά προϊόντα εμποτισμού επιφανειών σε υγρή μορφή, υπάρχει μία συνεχιζόμενη διαμάχη ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα: της επικάλυψης-επίστρωσης (παλαιότερη μέθοδος) και του εμποτισμού-διείσδυσης (νεότερη μέθοδος).

Οι υπέρμαχοι της επικάλυψης-επίστρωσης των επιφανειών με διάφορα υλικά (ασφαλτόπανα, ελαστομερή, μεμβράνες PVC) ισχυρίζονται ότι η μέθοδός τους υπερτερεί, επειδή θα συνεχίσει να λειτουργεί, ακόμα και σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν μεταγενέστερες ρωγμές στην επιφάνεια, καθώς το υλικό επικάλυψης που χρησιμοποιούν δεν επηρεάζεται από αυτές.

Από την άλλη πλευρά, οι υπέρμαχοι του εμποτισμού-διείσδυσης επιμένουν ότι δεν υπάρχει επικαλυπτικό υλικό που να αντέχει απεριόριστα στο χρόνο, στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και στις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή τα υλικά αυτά να χάνουν την ελαστικότητά τους και να σχίζονται ή να αποκολλώνται από την επιφάνεια και να περνάει υγρασία μέσα στο κτίριο, η οποία μάλιστα εγκλωβίζεται εξαιτίας του ίδιου του υλικού επικάλυψης, που δεν επιτρέπει την εξάτμισή της.

Και οι δύο παρατάξεις έχουν εν μέρει δίκιο, καθώς και οι δύο προτάσσουν στην επιχειρηματολογία τους αμέτρητα παραδείγματα εφαρμογών στις οποίες αποδείχτηκε ότι η μέθοδος της ”αντίπαλης” παράταξης απέτυχε για τις προαναφερθείσες αιτίες, με όποιο κόστος σήμαινε αυτή η αποτυχία στην κάθε περίπτωση για τον ιδιοκτήτη του έργου αλλά και για τον εφαρμοστή, που πολλές φορές υποχρεώθηκε να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη ή να αποκαταστήσει με δικά του έξοδα, ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο χωρίς αμοιβή, τη μόνωση και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη διείσδυση του νερού στο κτίριο.

Το σύστημα PENETRON αποτελεί τη μόνη μέθοδο σε παγκόσμιο επίπεδο που χάρη στην ανάπτυξη αδιάβροχων κρυστάλλων μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές του σκυροδέματος, συνδυάζει τις δύο πιο πάνω μεθόδους, διατηρώντας και επαυξάνοντας τα πλεονεκτήματα της καθεμιάς, χωρίς να έχει τα μειονεκτήματα καμιάς από αυτές, τα οποία αναφέραμε πιο πάνω. Αυτό και μόνο το γεγονός, μαζί με τα χιλιάδες δύσκολα έργα στα οποία έχει εφαρμοστεί επιτυχώς από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα παγκοσμίως, το καθιστά την πιο αξιόπιστη μέθοδο στεγανοποίησης που υπάρχει σήμερα.

Εφαρμόζεται μόνο σε επιφάνειες σκυροδέματος, σε τσιμεντοκονίες και σε ανερχόμενη υγρασία τουβλοδομής, πέτρας κτλ. Για άλλα είδη επιφανειών (μάρμαρα, πλακάκια, σοβάδες κτλ.) δείτε τη σελίδα WINWET.

Αρχή Λειτουργίας του συστήματος PENETRON

  1. Τα ενεργά χημικά συστατικά του PENETRON διεισδύουν εσωτερικά και κατά μήκος των πόρων, των τριχοειδών διαδρόμων και των ρωγμών και μεταφέρονται σε βάθος μέσα στο σκυρόδεμα εξαιτίας του φαινομένου της όσμωσης.
  2. Τα ενεργά χημικά συστατικά του PENETRON αντιδρούν με το ελεύθερο υδροξείδιο του ασβεστίου που είναι συστατικό του σκυροδέματος και με το νερό παράγοντας μη διαλυτά κρυσταλλικά σύμπλοκα ινώδους μορφής, τα οποία κλείνουν τους πόρους και τους τριχοειδείς διαδρόμους σε βάθος 400 microns. Η ανάπτυξη των κρυσταλλικών σχηματισμών λαμβάνει χώρα μέσα στη δομή του σκυροδέματος και έχει μετρηθεί να δημιουργείται και σε βάθος σχεδόν 1m από το σημείο εφαρμογής του PENETRON.
  3. Τα μόρια του νερού (καθώς και ένα ευρύ φάσμα χημικών που συχνά προσβάλλουν το σκυρόδεμα), δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να διαπεράσουν το σκυρόδεμα διότι οι κρυσταλλικοί σχηματισμοί του PENETRON αναπτύσσονται με τέτοιο τρόπο ώστε τα διάκενα αέρος τα οποία αφήνουν είναι πολύ μικρά. Όμως τα μόρια του νερού σε αέρια φάση έχουν την δυνατότητα να διαπεράσουν το σκυρόδεμα επιτρέποντάς του να αναπνέει και εμποδίζοντας την ανάπτυξη υδρατμών στο εσωτερικό του.
  4. Για την ανάπτυξη των κρυστάλλων είναι απαραίτητη η παρουσία νερού στο εσωτερικό των πόρων και των τριχοειδή διαδρόμων. Η απουσία υγρασίας σταματάει την χημική αντίδραση του PENETRON και τα χημικά που περιέχει παραμένουν αδρανή σε λανθάνουσα φάση. Οποτεδήποτε όμως στο μέλλον τα χημικά αυτά έρθουν σε επαφή με υγρασία ή νερό έχουμε αυτόματη επανεργοποίηση του μηχανισμού σχηματισμού κρυστάλλων, οι οποίοι φράζουν περαιτέρω τους διαδρόμους και μεταναστεύουν σε μεγαλύτερα βάθη του σκυροδέματος.

Το PENETRON από τη στιγμή της πρώτης του εφαρμογής λειτουργεί συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του σκυροδέματος.

Χοντροί και λεπτοί ινώδεις κρύσταλλοι
φαίνονται ότι έχουν αναπτυχθεί στη
ρωγμή. Αυτή η συνεχής ανάπτυξη
κρυστάλλων θα γεμίσει και θα
στεγανοποιήσει τη ρωγμή.
Η ίδια ρωγμή σε φωτογραφία
μέσω ηλεκτρονικού μικροσκοπίου
δείχνει την ανάπτυξη κρυστάλλων
του Penetron, οι οποίοι την
στεγανοποιούν.
Η ίδια ρωγμή σε μεγαλύτερη εστίαση
δείχνει πώς αναπτύσσονται μέσα στο
σκυρόδεμα οι επιμήκεις και λεπτοί
ινώδεις κρύσταλλοι, στεγανοποιώντας
το πλήρως.

Τα κυριότερα από τα προϊόντα του συστήματος PENETRON

Penetron
Επαλειφόμενο υδαρές μίγμα τσιμέντου και χημικών, το οποίο σχηματίζει κρυστάλλους εσωτερικά του σκυροδέματος.

Penecrete Mortar
Επισκευαστικό κονίαμα σκυροδέματος με ικανότητα ανάπτυξης κρυσταλλικών σχηματισμών στο εσωτερικό του.

Peneplug
Ταχύπηκτο μίγμα τσιμέντου και ειδικών χημικών το οποίο, ενώ σφραγίζει ακαριαία, ταυτόχρονα στεγανοποιεί το σκυρόδεμα.

Penetron Plus
Ειδικής τεχνολογίας κονίαμα με βάση το τσιμέντο και ειδικά χημικά πρόσθετα, το οποίο προορίζεται για επιφανειακή διασπορά σε πλάκες και δάπεδα σκυροδέματος, προσφέροντας ταυτόχρονα στεγανοποίηση και χημική δράση για επιφανειακή σκλήρυνση.

Penetron Admix
Κονίαμα με ειδικά χημικά πρόσμικτα, το οποίο προστίθεται στα αδρανή του σκυροδέματος κατά το στάδιο της παρασκευής του, δημιουργώντας χάρη στην ανάπτυξη κρυστάλλων ένα απόλυτα στεγανό σκυρόδεμα, αντίθετα με τους γνωστούς υπερρευστοποιητές της αγοράς, που παρέχουν μερική μόνο στεγανοποίηση (αφού εξάλλου δεν είναι η στεγανοποίηση ο κύριος λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούνται).

Seal Coat
Επαλειφόμενο συμβατικό στεγανωτικό τσιμεντοειδές υλικό τροποποιημένο με πολυμερή.

Peneseal FH
Ψεκαζόμενο διάφανο σφραγιστικό υλικό. Διεισδύει στο σκυρόδεμα με το οποίο αντιδρά χημικά παρουσία νερού προσφέροντας έλεγχο ωρίμανσης, σφράγιση, σκλήρυνση, εξάλειψη δημιουργίας σκόνης και αντοχή στην κρούση.

Peneseal Pro
Ψεκαζόμενο στεγανωτικό υλικό σκυροδέματος ειδικής τεχνολογίας, το οποίο αντιδρά χημικά με το σκυρόδεμα, δημιουργώντας ένα ενδοεπιφανειακό φράγμα στη διείσδυση νερού.

Penebar SW- 55
Διογκούμενη υδροφραγή, η οποία τοποθετείται στις ενώσεις και στις ασυνέχειες σκυροδέματος. Είναι ειδικά σχεδιασμένη, έτσι ώστε η διόγκωση να μη γίνεται γρήγορα άλλα ελεγχόμενα κατά τη διάρκεια της έκθεσής της σε νερό.

Penebar SW- 45 Rapid
Υδροδιογκούμενο κορδόνι, το οποίο τοποθετείται στις ενώσεις και στις ασυνέχειες του σκυροδέματος. Είναι ειδικά σχεδιασμένο, έτσι ώστε να διογκώνεται γρήγορα, μόλις έρθει σε επαφή με το νερό.

Πλεονεκτήματα

Το PENETRON δεν πρέπει να θεωρηθεί σαν μια επίστρωση συμβατικής δράσης ή σαν μια λύση παρόμοια με την λύση στεγανοποίησης με μεμβράνες. Το PENETRONγίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του σκυροδέματος δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη δομή αντοχής και διάρκειας στο χρόνο.

Κατά συνέπεια, το σύστημα προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Διεισδύει μέσα στο σκυρόδεμα σε βάθος μέχρι και 1m
  • Εξασφαλίζει μόνιμη προστασία ακόμη και αν η επίστρωση PENETRON καταστραφεί.
  • Είναι πιο αποτελεσματικό και πιο οικονομικό σε σύγκριση με άλλα συστήματα όπως μεμβράνες, επιστρώσεις συμβατικής δράσης κτλ.
  • Αντέχει στη χημική προσβολή και παρέχει ένα ευρύ φάσμα προστασίας από τον κύκλο πήξης, τήξης, πάγου, τη διάβρωση του οπλισμού, τη διείσδυση των χλωροϊόντων καθώς και την ενανθράκωση και την προσβολή από θειϊκά και νιτρικά άλατα.
  • Μπορεί να εφαρμοστεί είτε από τη θετική είτε από την αρνητική πλευρά της πίεσης του νερού πάνω στο σκυρόδεμα.
  • Αντέχει σε υψηλές υδροστατικές πιέσεις (εως 16Atm, δηλαδή ύψος στήλης νερού 160 μέτρων!).
  • Αυξάνει την αντοχή του σκυροδέματος σε θλίψη.
  • Δεν είναι τοξικό.
  • Μπορεί να εφαρμοστεί σε σκυρόδεμα με υγρασία ή ακόμη και σε φρέσκο σκυρόδεμα.
  • Μπορεί να εφαρμοστεί σαν υδαρές επαλειφόμενο (με βούρτσα ή με ψεκασμό), σαν ξηρή διασπορά ή σαν πρόσμικτο.
  • Σφραγίζει πόρους, τριχοειδή και ρωγμές του σκυροδέματος της τάξης των 0,4mm.
  • Δεν απαιτεί εκτεταμένο χρόνο ωρίμανσης εκτός από τις περιπτώσεις που το κλίμα είναι ιδιαίτερα ζεστό με χαμηλή σχετική υγρασία.
  • Είναι εύκολο στην εφαρμογή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εξοικονόμισης εργατικού κόστους.
  • Έχει εγκριθεί από τον οργανισμό ΕΡΑ καθώς και από άλλους οργανισμούς σε πολλές χώρες για καταλληλότητα σε επαφή με πόσιμο νερό. Είναι αποδεκτό από τον Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Κανονισμό.
  • Επειδή διατηρεί το σκυρόδεμα εντελώς στεγνό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, προστατεύει το μεταλλικό οπλισμό από τη χημική οξείδωση. Σε συνδυασμό με τις συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR, που προστατεύουν το μεταλλικό οπλισμό από τη διάβρωση και την απώλεια μάζας εξαιτίας της ηλεκτρόλυσης, εξασφαλίζει πρακτικά μηδενική φθορά του μεταλλικού οπλισμού. Κατά συνέπεια, με την παράλληλη εφαρμογή και συνεργία των δύο αυτών καινοτόμων τεχνολογιών, επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή επιμήκυνση της διάρκειας ζωής σε κατασκευές από σκυρόδεμα κάθε είδους.

Πεδία Εφαρμογής

Τα προϊόντα PENETRON εφαρμόζονται σε σκυρόδεμα το οποίο είναι εκτεθειμένο σε προσβολή νερού ή χημικών και απαιτείται μόνιμη στεγανοποίηση και προστασία. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα εφαρμογής σε σκυρόδεμα που υπόκειται σε προσβολή νερού είτε από την θετική πλευρά (πλευρά εκτεθειμένη στην προσβολή νερού), είτε από την αρνητική πλευρά (πλευρά όπου το νερό δρα υπό πίεση), εξασφαλίζοντας και στις δύο περιπτώσεις μόνιμη στεγανοποίηση.

Παρακάτω δίνονται μερικά παραδείγματα εφαρμογής:

  • Δεξαμενές πόσιμου νερού
  • Δεξαμενές επεξεργασίας νερού και αποβλήτων
  • Ενυδρεία
  • Σήραγγες
  • Θεμέλια
  • Φρεάτια ανελκυστήρων
  • Υπόγειοι χώροι φύλαξης
  • Βιομηχανικές εγκαταστάσεις
  • Υπόγειοι χώροι στάθμευσης
  • Έργα οδοποιίας και γέφυρες
  • Πλάκες από σκυρόδεμα
  • Διαχωριστικοί τοίχοι
  • Υπόγεια
  • Οροφές από σκυρόδεμα
  • Μπάνια
  • Οποιαδήποτε κατασκευή από σκυρόδεμα που απαιτεί προστασία από νερό ή χημικά

Φωτογραφίες από μεγάλα έργα στις ΗΠΑ όπου προτιμήθηκαν τα υλικά
PENETRON, επειδή χάρη στην αρχή λειτουργίας τους (ανάπυτξη στεγανών
κρυστάλλων μέσα στους πόρους και τα τριχοειδή του σκυροδέματος)
κρίθηκαν ως η μοναδική απόλυτα αξιόπιστη λύση για τις συγκεκριμένες
εφαρμογές, στις οποίες υπήρχε υδροστατική πίεση αρκετών ατμοσφαιρών.


Αποτελέσματα Δοκιμών – Πιστοποιήσεις

 

Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου είναι τα εξής αποτελέσματα δοκιμών και πιστοποιήσεις:

  • Riga Technical University Determination of Waterproofing
  • RTU Testing Review Nr.64-98 Determination of Waterproofing
  • Scanning Elescron Micro scope (SEM) Tests X-Ray Defraction Analysis
  • Ucrainian Certificate of Acceptance 1
  • Ucrainian Certificate of Acceptance 2
  • Test Report / Approval Beijing

Αντοχή σε θλίψη:

  • Shimel and Sor 12/21/94
  • Shimel and Sor 11/22/93
  • AITA 4/3/85

Μικροσκοπική Εξέταση:

  • Shimel and Sor 12/21/94

Ανάλυση σκυροδέματος για περιεκτικότητα σε κρυστάλλους PENETRON

  • Shimel and Sor 12/21/94

Είσοδος Χλωροϊόντων:

  • Shimel and Sor 12/21/94

Δοκιμή διαπερατότητας σε νερό:

  • Shimel and Sor 12/21/94
  • AITA 8/7/85
  • AITA 12/10/90

Δοκιμή Διάτμησης και Πρόσφυσης:

  • Shimel and Sor 12/21/94
  • AITA 3/8/85
  • AITA 3/7/85
  • Riga 4/97

Χημικές Αντοχές:

  • Shimel and Sor 10/19/93
  • Chemical Resistance-Corrosion Chart

Τοξικότητα:

  • Acute Oral Toxity
  • Migration of toxic Elements
  • Cytotoxicity test

Ευρωπαϊκές Νόρμες:

  • SN EN 12 390-8:2000 (German) (διαθέσιμο κατόπιν επικοινωνίας)

Ειδικότερα, για το PENETRON Admix (πρόσμικτο σκυροδέματος):

  • SETSCO Σιγκαπούρη-Αναφορά γεφύρωσης ρωγμών Terminal 3,Aεροδρόμιο Changi
  • Impermeability, University of Aleppo
  • Οι επιδράσεις του Penetron Admix στο σκυρόδεμα – Helsinki
  • ACCI – University ofNSW, Australia – ολοκληρωμένη εξέταση των
    επιδράσεων του Penetron Admix στο σκυρόδεμα
  • SETSCO Σιγκαπούρη – μικροσκοπική εξέταση γεφύρωσης ρωγμών με
    την χρήση του Penetron Admix σε σκυρόδεμα
  • SETSCO Σιγκαπούρη – εκτίμηση απόδοσης του Penetron admix

Φύλλα Δεδομένων Ασφαλείας (Material Safety Data Sheets – MSDS)

Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου είναι τα MSDS όλων των προϊόντων του συστήματος PENETRON.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Αποτροπή της επικόλλησης του σκυροδέματος
στις μπετονιέρες, στις βαρέλες, στις αντλίες
και σε άλλες μεταλλικές επιφάνειες

Για την αποτροπή της επικόλλησης του σκυροδέματος σε μεταλλικές επιφάνειες κατά την παραγωγή και τη διακίνησή του, συνιστούμε τη χρήση του ειδικού λιπαντικού LUKOIL LAYER PROTECT. Πατήστε στον σύνδεσμο για να ενημερωθείτε.

Μοιράσου το στα social media