Επεξεργασία νερού

Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε τα εξής θέματα, που παρουσιάζονται επίσης και στο Αριστερό Μενού:

  1. Φίλτρα κεντρικής παροχής νερού
    Φίλτρα αυτοκαθαριζόμενα με πλέγμα, υδροκυκλώνες για φυγοκεντρικό διαχωρισμό σταγονιδίων, φίλτρα για κατακράτηση σκουριάς, φίλτρα κεντρικής παροχής ενεργού άνθρακα κ.ά.
  2. Φίλτρα πόσιμου νερού
    Φίλτρα ενεργού άνθρακα για πάνω ή κάτω από τον πάγκο της κουζίνας, με ή χωρίς αντίστροφη όσμωση, για κανονικά έως πολύ σκληρά ή υφάλμυρα νερά, φίλτρα για ψύκτες νερού και παγομηχανές κ.ά.
  3. Απολύμανση νερού
    Ενεργό οξυγόνο για την οξείδωση οργανικών ενώσεων και χλωραμινών, απολύμανση με διάλυμα ιόντων χαλκού νανοτεχνολογίας για τη μείωση έως κατάργηση του χλωρίου, συστήματα υπεριώδους ακτινοβολίας UV, συστήματα αντιμετώπισης της λεγεωνέλλας και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών με ιονισμό ή αναλώσιμα.
  4. Επεξεργασία νερού σε πισίνες, spa, συντριβάνια
    Ενεργό οξυγόνο, αναλώσιμα με ιόντα χαλκού νανοτεχνολογίας, σύστημα οξυγόνωσης και ιονισμού με χαλκό και άργυρο για εξάλειψη των κινδύνων που ελλοχεύουν στη χρήση του χλωρίου, σύστημα αντιμετώπισης των αλάτων, σκούπες για πισίνες.
  5. Αφαίρεση αλάτων & μετάλλων
    Αφαλάτωση θαλασσινού νερού, αποσκλήρυνση, απιονισμός, αντίστροφη όσμωση, αποσιδήρωση & απομαγγανίωση, αφαίρεση αρσενικού & αντιμονίου.
  6. Διαχωρισμός υγρών
    Φίλτρα και ολοκληρωμένες διατάξεις διαχωρισμού λαδιού-νερού, coalescers, skimmers εξαφρισμού δεξαμενών για την απομάκρυνση επιφανειακών κολλωδών και ελαιωδών ουσιών.
  7. Ειδικές εφαρμογές επεξεργασίας νερού
    Λύσεις για την άρδευση και τον ψεκασμό των φυτών, φυσικές και τεχνητές λίμνες, τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων & για ανάκτηση του νερού για πότισμα κήπων ή άρδευση καλλιεργειών.
Μήπως…
… κάποιες φορές το νερό του δικτύου σας είναι θολό
ή μυρίζει χλώριο;
… τα φιλτράκια από τις βρύσες και οι ντουζιέρες
συχνά βουλώνουν από σωματίδια;
… πολλές φορές η γεώτρησή σας τραβάει άμμο ή χώμα;
… το νερό της περιοχής σας περιέχει πολύ σίδηρο,
μαγγάνιο, αρσενικό κ.ά. τοξικές ουσίες;
… το νερό της γεώτρησής σας είναι υφάλμυρο ή η περιοχή
σας αντιμετωπίζει λειψυδρία;
… σας ανησυχούν οι μικροοργανισμοί που υπάρχουν
στο νερό (legionella και άλλα βακτήρια);
… σε γεωργικές καλλιέργειες επιθυμείτε τη μείωση
αλάτων, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων;

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ

Ανάλογα με το πού θα χρησιμοποιηθεί το νερό, χρειάζεται την αντίστοιχη επεξεργασία. Για παράδειγμα, το πόσιμο νερό, που προορίζεται είτε για απευθείας κατανάλωση ή είτε για την παραγωγή τροφίμων, πρέπει:

  1. να μην περιέχει ούτε υπερβολικά πολλά ούτε καθόλου άλατα,
  2. να μην περιέχει οξείδια σιδήρου, χαλκού και άλλων μετάλλων,
  3. διάφορα χαρακτηριστικά του νερού να είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια (TDS, αγωγιμότητα κτλ.)
  4. να είναι απαλλαγμένο από επιβλαβείς μικροοργανισμούς,
  5. να μην περιέχει χώμα, άμμο, αιωρούμενα στερεά γενικώς,
  6. να είναι άοσμο και άχρωμο, εντελώς διαφανές,
  7. να μην περιέχει χλώριο πάνω από κάποιο όριο, ει δυνατόν καθόλου,
  8. να μην περιέχει τοξικές ουσίες, όπως ορυκτέλαια, οξέα, βαρέα μέταλλα κτλ.

Αντίθετα, ένα βιομηχανικό νερό που προορίζεται π.χ. για την ψύξη μηχανών παραγωγής, ή το νερό που κυκλοφορεί μέσα σε ένα κύκλωμα θέρμανσης πολυκατοικίας έχει πολύ λιγότερο αυστηρές προδιαγραφές. Αρκεί να μην προκαλεί επικαθίσεις και διάβρωση μέσα στο δίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι δύο προϋποθέσεις επιτυγχάνονται με την τοποθέτηση αντίστοιχα ενός δακτυλίου επεξεργασίας νερού Merus και μίας συσκευής καθοδικής προστασίας Stopcor σε δύο κεντρικά σημεία του κυκλώματος. Σε περιπτώσεις όπου η διάβρωση είναι και μηχανική (όχι μόνο χημική και ηλεκτρολυτική) είναι απαραίτητη και η φίλτρανση του νερού, για να περιοριστεί όσο είναι δυνατό το φαινόμενο της «αμμοβολής» που υφίστανται διάφορα σημεία του δικτύου εξαιτίας των αιωρούμενων στερεών που περιέχει το νερό.

Σημειώνουμε ότι τα μηχανικά φίλτρα, οι δακτύλιοι Merus και οι συσκευές Stopcor ενδείκνυνται και για δίκτυα πόσιμου νερού, στα οποία εκτός από την προστασία των εγκαταστάσεων επιτυγχάνουν έμμεσα και προστασία της υγείας των καταναλωτών, χωρίς όμως να καταργούν τις άλλες μεθόδους επεξεργασίας πόσιμου νερού.

Σε αυτή την ενότητα γίνεται παρουσίαση των μεθόδων επεξεργασίας νερού που προτείνει η Smart Technical Solutions. Οι μέθοδοι αυτές έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε πολλές άλλες που διατίθενται στην αγορά, με τα εξής κριτήρια:

  1. αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία
  2. απλότητα στην εφαρμογή και τη λειτουργία
  3. χαμηλό λειτουργικό κόστος
  4. μεγάλη διάρκεια ζωής
  5. κόστος αρχικής αγοράς
  6. προστασία περιβάλλοντος
  7. προστασία της υγείας καταναλωτών και συντηρητών
  8. καταλληλότητα για μεγάλη ποικιλία εφαρμογών
Μοιράσου το στα social media