Μόνωση Υγρασίας, Στεγανοποίηση,
Φινιρίσματα, Πράσινες Στέγες

Το ζήτημα της στεγάνωσης των κατασκευών είναι κρίσιμης σημασίας. Μέσα σε λίγα χρόνια μία ακριβή κατασκευή φτιαγμένη με τα καλύτερα υλικά μπορεί να παρουσιάσει σοβαρά αισθητικά, λειτουργικά, αλλά και στατικά ακόμα προβλήματα, αν δεν έχει ληφθεί εξαρχής μέριμνα για σωστή στεγάνωση που να αντέχει στο χρόνο.

Η στεγανοποίηση πρέπει να γίνεται σε ολόκληρο το κτίριο: από τα θεμέλια μέχρι την ταράτσα ή τη στέγη. Πρέπει, επίσης, να χρησιμοποιούνται αξιόπιστα υλικά και η εφαρμογή τους να είναι και αυτή μελετημένη και να γίνεται χωρίς βιασύνη και προχειρότητες όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει, με σοβαρές συνέπειες οικονομικές και ποιότητας ζωής για τους ιδιοκτήτες και τους χρήστες του κτιρίου, καθώς και σημαντικές φθορές σε ολόκληρη την κατασκευή.

Η Smart Technical Solutions προτείνει πρωτοποριακά υλικά που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Γενικά, τα στεγανωτικά υλικά μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: εμποτισμού-διείσδυσης και επικάλυψης-επίστρωσης. Και οι δύο κατηγορίες υλικών έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Γι’ αυτό, ο συνδυασμός υλικών και από τις δύο κατηγορίες δίνει – με την προϋπόθεση της σωστής μελέτης και εφαρμογής – το πιο ασφαλές αποτέλεσμα.

Παράλληλα με τη στεγανοποίηση, η εταιρεία προτείνει και την καθοδική προστασία του μεταλλικού οπλισμού των κτιρίων, η οποία επιτυγχάνεται με την εφαρμογή των συσκευών καθοδικής προστασίας STOPCOR, οι οποίες, με μία πολύ απλή συνδεσμολογία σε επιλεγμένα σημεία του μεταλλικού οπλισμού, εξασφαλίζουν αναγωγικό περιβάλλον σε όλη την έκτασή του, αποτρέποντας έτσι την ηλεκτρολυτική διάβρωση και τη χημική οξείδωση του οπλισμού που οφείλονται είτε σε διείσδυση υγρασίας στο σκυρόδεμα εξαιτίας κακής στεγανοποίησης είτε σε άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την ηλεκτρόλυση. Έτσι, αποτρέπεται το αδυνάτισμα του οπλισμού εξαιτίας απώλειας μάζας. καθώς επίσης και η διόγκωσή του και διάρρηξη του σκυροδέματος εξαιτίας της οξείδωσης, με αποτέλεσμα η διάρκεια ζωής της κατασκευής να επιμηκύνεται σημαντικά και να παραμένει ασφαλής, χωρίς στατικά προβλήματα.

Η Smart Technical Solutions εκτός από χονδρική και λιανική πώληση των υλικών που προωθεί, αναλαμβάνει και την εφαρμογή τους με τη συνεργασία πιστοποιημένων συνεργείων με τα οποία συνεργάζεται σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, τα οποία παρέχουν γραπτή εγγύηση για τα έργα που παραδίδουν.

Η Smart Technical Solutions προτείνει τις εξής τεχνολογίες, που, καθώς αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους, καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών σε αυτόν τον τομέα:

  1. WINWET, ακρυλικές διεισδυτικές αδιάβροχες ρητίνες για κάθε είδους επιφάνειες
    Σειρά μονωτικών προϊόντων που διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα η STS.
  2. PENETRON, στεγανοποίηση σκυροδέματος με ανάπτυξη κρυστάλλων
    Αμερικάνικη καινοτόμος τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών.
    Η απόλυτη στεγανοποίηση σκυροδέματος.
    Εφαρμόζεται και σε τσιμεντοκονίες & σε ανερχόμενη υγρασία τουβλοδομής, πέτρας κτλ.
  3. Τσιμεντοειδή, κόλλες πλακιδίων, αρμόστοκοι, έτοιμοι σοβάδες, κονιάματα δαπέδων κ.ά.
    Στεγανωτικά υπογείων, δεξαμενών και τοίχων, υλικά για τη συγκόλληση και αρμολόγηση πλακιδίων και γρανιτών, επισκευαστικά υλικά, υλικά βαφής και προστασίας, καθαριστικά, έτοιμοι σοβάδες, υλικά για βιομηχανικά δάπεδα, εποξειδικές επιστρώσεις, προετοιμασία επιφάνειας επιστρώσεων, υλικά για πατητή τσιμεντοκονία.
  4. Πράσινες Στέγες (φυτεμένο δώμα)
    Η Smart Technical Solutions διαθέτει συνεργεία πιστοποιημένα από την ΕΣΧΑ για στεγάνωση δώματος και φύτευσή του, που προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας, ομορφιά, περιβαλλοντικά οφέλη, προστασία της υποκείμενης κατασκευής από τη θερμική επιβάρυνση της ηλιακής ακτινοβολίας και πολλά ακόμα οφέλη.

Προσεχώς θα προστεθούν σε αυτήν τη σελίδα και μερικές ακόμα τεχνολογίες στεγανοποίησης που χρησιμοποιούν τα συνεργεία της εταιρείας για την πλήρη κάλυψη κάθε πιθανής περίπτωσης προβλήματος προς επίλυση. Για οποιοδήποτε ερώτημά σας που πιστεύετε ότι δεν καλύπτεται από τις πιο πάνω τεχνολογίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media