Ζήτηση Συστάσεων για Πωλητές από την Smart Technical Solutions

Τον Μάρτιο του 2015, παράλληλα με την ολική ανακαίνιση των γραφείων της Smart Technical Solutions, έγινε μία συστηματική προσπάθεια για την εύρεση 4 ακόμα πωλητών που θα πλαισίωναν την υπάρχουσα ομάδα πωλήσεων της εταιρείας.Συγκεκριμένα, έγιναν τηλεφωνήματα σε επιλεγμένους συνεργάτες και πελάτες από τη βάση δεδομένων της εταιρείας, στους οποίους παρουσιάστηκε η πρόθεση της διοίκησης να ενισχύσει το τμήμα πωλήσεων. Τους ζητήθηκε να διαβάσουν με προσοχή το email που επρόκειτο να λάβουν και στη συνέχεια να προτείνουν στην εταιρεία κάποιους γνωστούς τους που θα μπορούσαν πιθανόν να είναι κατάλληλοι για να εργαστούν ως πωλητές στην Smart Technical Solutions.

Ακολουθεί το κείμενο του email που στάλθηκε σε αυτά τα επιλεγμένα άτομα:

Κύριε / Κυρία … ,

Σας παρακαλούμε διαβάστε αυτό το email που στέλνουμε σε επιλεγμένους γνωστούς μας και απαντήστε μας. Ο στόχος μας είναι να βρούμε μέσα στους επόμενους μήνες 4 ακόμα καλούς πωλητές, για να συμπληρώσουμε την ομάδα πωλητών που ήδη έχουμε. Επειδή είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βρούμε το συντομότερο δυνατόν αυτούς τους 4 καλούς πωλητές, σας παρακαλούμε μελετήστε καλά το πιο κάτω κείμενο και σκεφθείτε ποιοι από τους γνωστούς σας θα μπορούσαν αφενός να είναι κατάλληλοι και αφετέρου να ενδιαφέρονται για μία συνεργασία ολικής απασχόλησης με την εταιρεία μας.

Μπορείτε επίσης να στείλετε αυτό το κείμενο και σε κάποιους γνωστούς σας που ίσως να γνωρίζουν εκείνοι αξιόλογα άτομα που θα μπορούσαν να γίνουν πωλητές μας. Το κείμενο είναι το εξής:

Η εταιρεία μας χρειάζεται συνεργάτες πωλήσεων (είτε άνδρες είτε γυναίκες) και θέλουμε να σας ρωτήσουμε μήπως τυχόν γνωρίζετε κάποια κατάλληλα άτομα για να μας τα συστήσετε.

Στην ενότητα Θέσεις Εργασίας γίνεται αναλυτική παρουσίαση όλων των θέσεων εργασίας στην εταιρεία μας, είτε αφορά αμιγώς πωλητές είτε αφορά άλλες θέσεις εργασίας που έμμεσα έχουν να κάνουν και με πωλήσεις.

Ειδικότερα, στην ενότητα Θέσεις Εργασίας στις Πωλήσεις και στην Εξυπηρέτηση Πελατών παρουσιάζονται τα αντικείμενα εργασίας των πωλητών στην εταιρεία μας, οι προϋποθέσεις καταλληλότητας και οι όροι συνεργασίας.

Επανειλημμένα έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι οι συστάσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για την εύρεση κατάλληλων στελεχών για την εταιρεία μας. Επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σήμερα πολλοί αξιόλογοι επαγγελματίες που δεν είναι ικανοποιημένοι με τις οικονομικές απολαβές τους, με το εργασιακό περιβάλλον τους και με τις επαγγελματικές προοπτικές που τους προσφέρει η παρούσα απασχόλησή τους, σκεφτήκαμε να σας ρωτήσουμε μήπως γνωρίζετε κάποια τέτοια άτομα.

Ζητάμε ανθρώπους που θα δουν τη συνεργασία μαζί μας σαν μία ευκαιρία για μία προσοδοφόρα καριέρα ετών και όχι σαν μία προσωρινή απασχόληση μέχρι να βρουν κάτι άλλο που θα τους φανεί καλύτερο. Επίσης, θα πρέπει να έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, για να μπορούν να εργάζονται full-time μαζί μας, επειδή τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας, αν και είναι σχετικά απλά ακόμα και για πωλητές που δεν είναι μηχανικοί, χρειάζονται εντούτοις μελέτη και αφοσίωση εκ μέρους τους, αν θέλουν να έχουν ικανοποιητικές πωλήσεις.

Αν μας συστήσετε ένα γνωστό σας άτομο, σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρήσουμε ότι θα έχετε κάποια ευθύνη απέναντί μας σε περίπτωση που θα αποδειχθεί πως δεν είναι σωστός συνεργάτης. Η ευθύνη για τον έλεγχο και την επιλογή του κάθε υποψήφιου συνεργάτη είναι αποκλειστικά δική μας.

Σας παρακαλούμε αφιερώστε λίγα λεπτά, για να σκεφτείτε άτομα από το περιβάλλον σας που νομίζετε ότι μπορεί να ενδιαφερθούν και ότι θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν κάνοντας ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα κοντά μας. Για να σας βοηθήσουμε να θυμηθείτε καλύτερα, προτείνουμε να αναζητήσετε άτομα μέσα από τους εξής κύκλους ανθρώπων:

  • το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον σας
  • συνάδελφοι και επαγγελματικοί συνεργάτες σας τωρινοί και παλαιότεροι
  • γνωστοί σας από διάφορες άλλες κοινωνικές δραστηριότητες (μέλη συλλόγων ή σωματείων, συμφοιτητές, συμμαθητές κ.ά.)
  • μηχανικοί και τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων που γνωρίζετε ότι επαγγελματικά θα ήθελαν κάτι καλύτερο
  • πωλητές διαφόρων αντικειμένων που γνωρίζετε ότι ψάχνουν για κάτι πιο αποδοτικό
  • υπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που ο μισθός τους δεν τους ικανοποιεί πια και το σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν αυτόνομα με κάποιον τρόπο αλλά δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς να το κάνουν αυτό.

Μπορείτε είτε να προωθήσετε αυτό το email στα άτομα που θα επιλέξετε είτε να μας δώσετε τα στοιχεία τους, για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί τους.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

_______________________________________

Σημείωση: Επειδή το ενδιαφέρον της Smart Technical Solutions για την όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη του τμήματος πωλήσεων είναι διαχρονικό και δεν περιορίζεται στα 4 άτομα που αναζήτησε τον Μάρτιο του 2015 με την πιο πάνω μέθοδο, όποιος ενδιαφέρεται και κρίνει τον εαυτό του κατάλληλο για τη θέση του πωλητή στην εταιρεία μπορεί να στείλει το βιογραφικό του προς εξέταση.

Μοιράσου το στα social media