Εξαγωγές Ελληνικών Καινοτόμων Τεχνολογιών

Επενδυτική πρόταση για την προώθηση ελληνικών τεχνολογιών στο εξωτερικό

Η Smart Technical Solutions προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή για συζήτηση με θέμα τη δρομολόγηση ενεργειών με σκοπό την εντατικοποίηση των εξαγωγών καινοτόμων ελληνικών τεχνολογιών στο εξωτερικό. Η επένδυση αφορά ένα σύνολο ενεργειών οργάνωσης, υποδομής και marketing που χρειάζεται να γίνουν ώστε να βγουν στο εξωτερικό με αξιώσεις αυτές οι πολύ αξιόλογες ελληνικές τεχνολογίες.

Οι εξαγωγές είναι η καλύτερη απάντηση για την οικονομική κρίση

Η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει προκαλέσει, εκτός των πολλών αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία και στην κοινωνία της χώρας μας, και κάποιες θετικές εξελίξεις, που σχετίζονται με την αναγκαστική στροφή αρκετών επιχειρήσεων προς άλλες διεξόδους, με σκοπό να αντικαταστήσουν τον τζίρο που έχουν χάσει εξαιτίας της μείωσης της αγοραστικής δύναμης της ελληνικής αγοράς.

Η κυριότερη από αυτές τις διεξόδους είναι, για όσους διαθέτουν εξαγώγιμα προϊόντα, οι εξαγωγές. Για να είναι ένα προϊόν εξαγώγιμο, πρέπει να μπορεί να σταθεί στην αγορά του εξωτερικού, είτε χάρη στη χαμηλή τιμή του είτε χάρη στα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Εξαγωγές ελληνικών καινοτόμων και οικολογικών τεχνολογιών

Ειδικότερα, στον τομέα των τεχνικών προτάσεων, που είναι το κατεξοχήν αντικείμενο της Smart Technical Solutions, ένα προϊόν είναι εξαγώγιμο όταν είναι καινοτόμο και άρα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στους πελάτες του εξωτερικού, σαν αυτά που περιγράφονται στη σχετική σελίδα που αναφέρεται στα Οφέλη των πελατών της Smart Technical Solutions. Αρκετά από τα προϊόντα της εταιρείας είναι πράγματι εξαγώγιμα και παρουσιάζονται στην ενότητα Products & Services του αγγλικού δικτυακού τόπου της.

Στο τέλος του παρόντος κειμένου θα βρείτε τα κυριότερα από τα εξαγώγιμα προϊόντα της εταιρείας.

Πέρα από τον παράγοντα της καινοτομίας, όμως, υπάρχει και ο εξίσου σημαντικός παράγοντας της οικολογίας. Όσα προϊόντα συνδυάζουν και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τις αντίστοιχες συμβατικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται ακόμα στις διεθνείς αγορές, θα έχουν σίγουρα μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα στις χώρες εκείνες όπου υπάρχει ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και υγιεινής.

Διαρκής μετάφραση και ανάρτηση κειμένων στο διαδίκτυο στα Αγγλικά και σε άλλες γλώσσες

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μεταφραστικό τμήμα με τη συνεργασία της Hellenic Lingual Services, το οποίο μεταφράζει καθημερινά πολλά κείμενα και τα αναρτά στον αγγλικό δικτυακό τόπο της. Προσεχώς θα γίνει το ίδιο και για άλλες γλώσσες, όπως είναι η Γερμανική, η Ισπανική, η Ρώσικη και άλλες.

Αυτή η διαδικασία πιστεύουμε ότι σύντομα θα φέρει εξίσου καλά αποτελέσματα για την εταιρεία σαν αυτά που φέρνει εδώ και αρκετά χρόνια η συνεχής ανάρτηση νέων σελίδων στα Ελληνικά, δηλαδή πολλές καθημερινές ζητήσεις πελατών για μεγάλη ποικιλία τεχνικών θεμάτων που ζητούν άμεση επίλυση, καθώς και εκδήλωση ενδιαφέροντος επιχειρηματιών του εξωτερικού για την προώθηση καινοτόμων και οικολογικών ελληνικών προϊόντων.

Κλάδοι αγοράς του εξωτερικού που ενδιαφέρουν την εταιρεία για συνεργασίες

Με αυτήν την κίνηση, σε συνδυασμό με όσους από τους franchisees της είναι αγγλόφωνοι, οι οποίοι ενημερώνουν σε καθημερινή βάση υποψήφιους πελάτες του εξωτερικού, κτίζονται σταδιακά πολλά διαφορετικά δίκτυα διανομής, δεδομένου ότι η ποικιλία των εξαγώγιμων προτάσεων της εταιρείας είναι μεγάλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε εδώ μερικούς από τους κλάδους της αγοράς του εξωτερικού, στους οποίους απευθύνεται η εταιρεία για την προώθηση των ελληνικών τεχνολογιών της:

  • Έμποροι καθαριστικών και απολυμαντικών προϊόντων για τα προϊόντα του συστήματος ολοκληρωμένου καθαρισμού, απολύμανσης και προστασίας επιφανειών FACTOR.
  • Έμποροι γεωργικών μηχανημάτων για το σύστημα ηλεκτροστατικού ψεκασμού AGROCARE και τα ελαιόδιχτα VIOLAGRO. Ειδικότερα, το AGROCARE απευθύνεται και σε κατασκευαστές ψεκαστικών μηχανημάτων, επειδή τους προσφέρει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επίσης, το SAFE TREE είναι ένα πολύ αξιόλογο σύστημα δενδροφύτευσης χωρίς ανάγκη για πότισμα, που μπορεί να εξαχθεί μαζικά σε χώρες που έχουν ανάγκη για μαζική δενδροφύτευση ή αναδάσωση μετά από πυρκαγιές ή νέες καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων.
  • Έμποροι οικοδομικών και μονωτικών υλικών για τα μονωτικά υλικά WINWET, τα προϊόντα τσιμέντου (κόλλες πλακιδίων, αρμόστοκοι, έτοιμοι σοβάδες, κονιάματα δαπέδων κ.ά.) και τα κουφώματα αλουμινίου και άλλες μεταλλικές και σύμμικτες κατασκευές.
  • Κατασκευαστές κολυμβητικών δεξαμενών για τα συστήματα απολύμανσης νερού πισίνας AQUACARE.
  • Εταιρείες επεξεργασίας νερού για τις συσκευές LEGIONCARE για την απολύμανση του νερού με ιονισμό και MAX GROW για την προστασία κατά των επικαθίσεων στα δίκτυα ύδρευσης.
  • Έμποροι υδραυλικών ειδών και τεχνικές εταιρείς ηλεκτρομηχανολογικών έργων για την τεχνολογία αντιδιαβρωτικής καθοδικής προστασίας STOPCOR. Επίσης, για τα πολύ οικονομικά θερμαντικά σώματα μαρμάρου, γρανίτη και πέτρας MARCALOR.
  • Τεχνικές εταιρείες περιβαλλοντικών έργων για τις τεχνολογίες βιολογικού καθαρισμού ROTOSEPTIC και ανάκτησης υδάτων για πότισμα, καθώς και για τη ριζοτεχνική μέθοδο βιολογικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.
  • Τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες για έργα αναπαλαίωσης, μεταλλικές δεξαμενές ύδρευσης, μονωτικά υλικά, καθοδική προστασία χαλύβδινου οπλισμού σκυροδέματος κ.ά. αντικείμενα.
  • Εταιρείες βιομηχανικού εξοπλισμού και αυτοματισμών για αυτοματισμούς παραγωγής.

Πρόσκληση προς Έλληνες κατασκευαστές εξοπλισμού και παραγωγούς αναλωσίμων υλικών

Η Smart Technical Solutions, πιστή στο όραμά της, προσκαλεί όλους τους Έλληνες κατασκευαστές εξοπλισμού ή παραγωγούς αναλωσίμων υλικών που αποτελούν για τον άλφα ή βήτα λόγο μία σημαντική καινοτομία την οποία επιθυμούν να εξαγάγουν στο εξωτερικό, να επικοινωνήσουν μαζί της για μία συζήτηση πάνω στις δυνατότητες συνεργασίας. Πριν επικοινωνήσετε, συνιστούμε να μελετήσετε τη σελίδα Αναζήτηση Νέων Ειδών, στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις για να κριθεί από την εταιρεία μία νέα τεχνολογία ενδιαφέρουσα για προώθηση.

Το πρόβλημα των πιστοποιήσεων

Επιπλέον, σημειώστε ότι σε πολλές χώρες οι πελάτες απαιτούν πιστοποιήσεις, τις οποίες οι αντίστοιχοι Έλληνες πελάτες δεν απαιτούν πάντα με την ίδια έμφαση όπως στο εξωτερικό. Η έλλειψη πιστοποιήσεων είναι μία δυσκολία που έχουν αρκετά ιδιαίτερα αξιόλογα ελληνικά προϊόντα και η οποία χρειάζεται να ξεπεραστεί για να μπορέσουν να βγουν με αξιώσεις στο εξωτερικό και να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει στις διεθνείς αγορές.

Πρόσκληση και προς αλλοδαπούς κατασκευαστές εξοπλισμού και παραγωγούς αναλωσίμων

Παράλληλα, η εταιρεία προσκαλεί και κατασκευαστές εξοπλισμού ή παραγωγούς αναλωσίμων υλικών που έχουν την έδρα τους εκτός Ελλάδος και επιθυμούν την προώθηση των προϊόντων τους στην παγκόσμια αγορά μέσα από το δίκτυο της εταιρείας. Ήδη η Smart Technical Solutions εμπορεύεται στο εξωτερικό ορισμένα εισαγόμενα ήδη, τα οποία αφού δοκίμασε με επιτυχία στην ελληνική αγορά, άρχισε να τα προωθεί και σε αγορές του εξωτερικού. Σε τέτοιες συνεργασίες η εταιρεία συνήθως αμείβεται με ποσοστό προμήθειας επί του τζίρου και η αποστολή και τιμολόγηση γίνεται κατευθείαν από τον κατασκευαστή.

Τα κυριότερα απο τα εξαγώγιμα προϊοντα της εταιρείας

Ακολουθεί μία πολύ σύντομη ενημέρωση για μερικά, ως επί το πλείστον ελληνικά, αντικείμενα που θεωρούμε ότι έχουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, κυρίως για ανάπτυξη στο εξωτερικό, αλλά και για την Ελλάδα. Αφήνοντας το ποντίκι σας πάνω στο όνομα του κάθε προϊόντος, μπορείτε να διαβάσετε μία σύντομη περιγραφή του. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα, κάνετε κλικ επάνω στο όνομα του προϊόντος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media