Επιστημονικές Θεωρίες και Ποιότητα Ζωής

Πώς οι νεότερες επιστημονικές ανακαλύψεις και θεωρίες
μπορούν να μας προσφέρουν μία πραγματικά καλύτερη ποιότητα ζωής.


Η επιστήμη σήμερα τείνει να αποδείξει ότι όλα είναι ένα, δηλαδή τείνει να ταυτιστεί με το αξίωμα όλων των θρησκειών, είτε αναφέρονται στην ύπαρξη του Θεού είτε όχι (όπως ο Βουδισμός που δεν αναφέρεται στην ύπαρξη ενός Θεού, αλλά πρεσβεύει ότι πίσω από τα πάντα κρύβεται η κενότητα, που είναι το μοναδικό μόνιμο και αιώνιο στοιχείο που υπάρχει).

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι τελικά υπάρχει μόνο ένα είδος δύναμης στον κόσμο. Έχουν καταφέρει να ενοποιήσουν όλα τα είδη δυνάμεων, που νόμιζαν παλιότερα ότι υπήρχαν, σε δύο είδη που περιλαμβάνουν όλα τα άλλα: την ηλεκτρομαγνητική και τη βαρυντική. Στόχος τους τώρα είναι να αποδείξουν ότι και αυτές οι δύο δυνάμεις έχουν στην ουσία την ίδια φύση, την ίδια αιτία ύπαρξης, κι ας έχουν φαινομενικά τόσο διαφορετικές ιδιότητες μεταξύ τους (η πρώτη έλκει και απωθεί, ενώ η δεύτερη μόνο έλκει).

Επίσης, η θεωρία του χάους, για την οποία οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να ισχύει, αναφέρει ότι, για παράδειγμα, το πέταγμα μίας πεταλούδας στην Αυστραλία μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα στην Ελλάδα. Ή, για να το πάμε πιο μακριά, ένα άλλο ασήμαντο γεγονός σε έναν άλλο γαλαξία, μπορεί να προκαλέσει στη Γη, με κάποια χρονική καθυστέρηση ή ακόμα και ακαριαία, σοβαρές γεωλογικές και κλιματικές μεταβολές. Ή, ακόμα και το ένα γεγονός δεν προκαλεί το άλλο, μπορεί και τα δύο να έχουν την ίδια αιτία που τα προκάλεσε, αν και συνέβησαν τόσο μακριά μεταξύ τους.

Ακόμα, κάποια πειράματα έχουν δείξει ότι, αν εκτοξεύσουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα δύο ηλεκτρόνια από το ίδιο σημείο προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις και μετά από κλάσμα του δευτερολέπτου, χιλιόμετρα μακριά, επέμβουμε με κάποιον τρόπο στο ένα ηλεκτρόνιο, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή, δηλαδή ακαριαία, ταυτόχρονα, χωρίς απειροστό δευτερολέπτου καθυστέρηση, το άλλο ηλεκτρόνιο, χιλιόμετρα μακριά, υφίσταται την ίδια ακριβώς μεταβολή. Αυτή η παρατήρηση ενίσχυσε την αξιοπιστία της θεωρίας του ολογραφικού σύμπαντος, που λέει ότι μάλλον όλα όσα βλέπουμε, αγγίζουμε, ακούμε, αλλά και αυτό που εμείς οι ίδιοι είμαστε, ο μακρόκοσμος (το σύμπαν) αλλά και ο μικρόκοσμος που βλέπουμε με τα μικροσκόπια, όλα είναι ολογραφικές απεικονίσεις της μίας μονάδας, της μίας δύναμης, που μόνο αυτή υπάρχει πραγματικά.

Αυτά και άλλα πολλά θα βρείτε στην πολύ αξιόλογη σειρά εκπομπών Το Σύμπαν που Αγάπησα, που με τόσο μεράκι οι επιστήμονες Στράτος Θεοδοσίου και Μάνος Δανέζης δημιούργησαν και παρουσίασαν στην ΕΤ3, ανοίγοντας έτσι στο νου και την καρδιά μας νέους, πρωτόγνωρους ορίζοντες. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτήν την προσφορά τους, πρωτοφανή στην Ελλάδα τουλαχιστον σε τέτοια μαζική κλίμακα αποδεκτών. Κάτι τέτοιες κινήσεις βάζουν το λιθαράκι τους για την ουσιαστική κοινωνική μεταρρύθμιση, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε ένοπλη επανάσταση, επειδή καλλιεργούν τις συνειδήσεις των ανθρώπων, δεν αντικαθιστούν απλά τους αρχηγούς της κοινωνίας με άλλους, όπως έκαναν τόσες και τόσες επαναστάσεις στην Ιστορία της ανθρωπότητας (με κάποιες εξαιρέσεις, βέβαια, όπου με την επανάσταση προκλήθηκε παράλληλα και σημαντική συνειδησιακή εξέλιξη στον κόσμο, όπως π.χ. με τη Γαλλική Επανάσταση).

Κάποιες από τις τεχνολογίες που προωθεί η Smart Technical Solutions επίσης ενισχύουν την άποψη ότι όλα είναι ένα. Για παράδειγμα, αυτό το φαινομενικά ανεξήγητο φαινόμενο της τεχνολογίας επεξεργασίας νερού MERUS, η οποία με την απλή επαφή ενός μεταλλικού δακτυλίου από αλουμίνιο πάνω σε ένα σωλήνα νερού μεταδίδει υψίσυχνες μικρομοριακές ταλαντώσεις σε όλη τη μάζα του νερού σε όλο το μήκος του δικτύου, ακόμα και στη δεξαμενή από την οποία προέρχεται το νερό, διαλύοντας έτσι σταδιακά όλες τις παλιές επικαθίσεις αλάτων και σκουριάς σε ολόκληρη την υδραυλική εγκατάσταση, δεν εξηγείται αλλιώς παρά μόνο με τις πιο πάνω θεωρίες. Άλλωστε, και ο ίδιος ο γερμανός εφευρέτης αυτής της τεχνολογίας, ο Roland Dworschak, λέει ότι η τεχνολογία MERUS ιστορικά είναι η πρώτη μορφή εφαρμοσμένης κβαντομηχανικής πάνω στην παραγωγική διαδικασία. Δηλαδή, είναι μία τεχνολογία που χρησιμοποιεί και εφαρμόζει στην πράξη τις θεωρίες που αναφέραμε πιο πάνω, για να επιτύχει ένα επιθυμητό ευεργετικό αποτέλεσμα που λύνει συγκεκριμένα τεχνικά προβλήματα που ως τώρα απαιτούσαν χημικούς και μηχανικούς καθαρισμούς, αντικαταστάσεις φθαρμένων δικτύων και άλλες επίπονες και κοστοβόρες διαδικασίες για να επιλυθούν.

Άλλωστε, σχετικά με την ευαισθησία του νερού και την ικανότητά του να συγκρατεί αποτυπωμένες μέσα στη μοριακή δομή του πληροφορίες μπορεί κανείς να δει και το εκπληκτικό βιβλίο Το Μυστικό Μήνυμα του Νερού (The Message from Water), που δείχνει τα πειράματα του Ιάπωνα επιστήμονα Masaru Emoto, που έδειξαν ότι το νερό είναι πιο ευτυχισμένο (!) όταν του λες καλά λόγια ή του  βάζεις να ακούει κλασική μουσική αντί heavy metal ή όταν είναι καθαρό και όχι μολυσμένο, κάτι που φαίνεται με εντυπωσιακή καθαρότητα από τα διαφορετικά σχήματα κρυσταλλικών σχηματισμών που δημιουργεί κατά την κατάψυξή του στους -4° Κελσίου, οι οποίοι παρουσιάζονται σε αφθονία στις σελίδες του βιβλίου, με υπέροχα χρώματα και σχήματα. Μπορείτε να τους απολαύσετε και στις πιο πάνω σελίδες αναζήτησης του Google.

Πώς όμως όλα αυτά μπορούν να μας φανούν χρήσιμα στην καθημερινή μας ζωή,να μας απαλλάξουν από το άγχος, τους φόβους, το θυμό, τη ζήλεια, την αλαζονία, τη μνησικακία, την εκδικητικότητα, τις αντιπάθειες, τους εκνευρισμούς, την ακεφιά, την ερωτική απογοήτευση, την αυτολύπηση, την απληστία, τον πόθο, τα πάθη, τις φυγές στην κατανάλωση ουσιών ή στην άσκοπη τηλεθέαση και τόσα άλλα συναισθηματικά-ψυχολογικά δεινά που βασανίζουν άδικα σήμερα την ανθρωπότητα; Και γιατί λέμε “άδικα”; Γιατί, αν απλά κλείσουμε για λίγο τα μάτια μας και αναλογιστούμε ότι αυτό που μας βασανίζει τη δεδομένη στιγμή δεν είναι παρά μία απεικόνιση της μίας μονάδας, ας πούμε του Θεού για όσους πιστεύουν στο Θεό, ή της μίας δύναμης που ενυπάρχει, καθώς φαίνεται από τις επιστημονικές μελέτες, μέσα στα πάντα, άρα και μέσα μας, τότε μπορούμε να απευθυνθούμε νοερά προς αυτή τη δύναμη και να της πούμε, από μέσα μας ή, ακόμα καλύτερα, με ομιλία:

“Αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα που βασανίζει αυτή τη στιγμή το νου μου, αυτή η αρνητική σκέψη που μου αφαιρεί τη χαρά της ζωής, δεν είναι παρά μία ιδέα δική σου, μία προβολή σου πάνω στον υλικό κόσμο, τον οποίο εσύ έχεις δημιουργήσει και εσύ διατηρείς σε ύπαρξη, επειδή έτσι έχεις θελήσει, για να προβάλλεσαι και να υπάρχεις και σε επίπεδο μορφής εκτός από το επίπεδο της ουσίας στο οποίο έτσι κι αλλιώς υπήρχες, υπάρχεις και θα υπάρχεις. Η αληθινή μου φύση, όμως, δεν είναι η προβολή σου πάνω στον υλικό κόσμο, άρα δεν είναι ούτε η συγκεκριμένη αρνητική σκέψη που μου έχει έρθει τώρα ούτε το δυσάρεστο συναίσθημα που αυτή προκαλεί. Η αληθινή μου φύση είσαι εσύ η ίδια η αιώνια δύναμη που ενυπάρχει διάχυτη στο σύμπαν, η αληθινή μου φύση είναι η δική σου φύση, γιατί εγώ ολόκληρος στην πραγματικότητα δεν είμαι τίποτα άλλο από την ηθελημένη προβολή σου μέσα στον κόσμο που εσύ έχεις δημιουργήσει για να προβάλλεσαι μέσα σε αυτόν. Και σίγουρα η δική σου φύση δεν εμπεριέχει καμία από τις αρνητικές σκέψεις των ανθρώπων, αφού είναι αυτούσια η δημιουργικότητα και η χαρά που νιώθει κάθε δημιουργός όταν βλέπει το έργο του. Και προφανώς είναι και η αγάπη, αφού ο δημιουργός αγαπάει το έργο του, και άρα έτσι κι εσύ, η μία δύναμη του σύμπαντος, αγαπάς την προβολή του εαυτού σου που δημιούργησες μέσα στο σύμπαν. Σου παραδίδω λοιπόν όλες μου τις αρνητικές σκέψεις, αφού αυτές δεν είναι παρά η δική σου προβολή για την οποία δεν μπορώ να έχω ευθύνη ούτε μπορώ να κάνω κάτι για να την αλλάξω, αφού είναι δική σου θέληση να υπάρχει. Αυτό που μπορώ όμως να κάνω είναι να αναγνωρίσω τις αρνητικές μου σκέψεις ως δικές σου και να σου τις παραδώσω, μαζί με τα αρνητικά συναισθήματα που μου προκαλούν, και να συνεχίσω με χαρά το δημιουργικό έργο μου μέσα στη ζωή, όποιο και αν είναι αυτό, με χαρά και με αγάπη για αυτά που δημιουργώ. Να συντονιστώ δηλαδή με την αληθινή μου φύση, εσένα, και να εστιάζω την προσοχή μου μόνο στις δικές σου θετικές, όμορφες και προπάντων υγιεινές για το σώμα και το νου μου ιδιότητες που μέσω εμού προβάλλονται μέσα στον υλικό κόσμο που εσύ έχεις πλάσει”.

Το ξαλάφρωμα, η κάθαρση, το ξεσκοτείνιασμα του νου και η χαρά της ζωής που μπορούμε να νιώσουμε μετά από την υιοθέτηση της πιο πάνω θέσης είναι απερίγραπτο. Να, λοιπόν, άλλη μία περίπτωση ”εφαρμοσμένης κβαντομηχανικής”, για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του εφευρέτη της τεχνολογίας MERUS, στην ψυχολογία αυτή τη φορά και όχι στην επεξεργασία νερού!

Ακόμα και ο φόβος μας για το θάνατο μπορεί να εξαλειφθεί, αν εμπιστευθούμε βαθιά μέσα μας την αλήθεια ότι δεν είμαστε παρά απλές προβολές του ενός Παγκόσμιου Νου. Ο θάνατος τότε γίνεται μία απλή μετάβαση από ένα είδος προβολής αυτού του Νου σε ένα άλλο είδος, άγνωστο μεν σε εμάς τώρα που είμαστε εν ζωή, όμως υπαρκτό και σίγουρα ασφαλές, αφού ο Παγκόσμιος Νους, ως Δημιουργός που είναι, μόνο το καλό θέλει για τα δημιουργήματά του, δεν θα θέλει να τα ρίξει στην αιώνια κόλαση. Και ο φόβος της τιμωρίας του Θεού επίσης εξαλείφεται όταν πιστέψουμε βαθιά μέσα μας αυτήν την αλήθεια. Διότι ποιον θα τιμωρήσει ο Θεός; Την προβολή του ίδιου του του εαυτού, που ο ίδιος θέλησε να τη φτιάξει έτσι όπως την έφτιαξε, με ανθρώπινες αδυναμίες που τον οδήγησαν σε αμαρτήματα; Ναι, να είμαστε χρηστοί και συνετοί στην κοινωνική ζωή μας, όχι όμως από φόβο για την τιμωρία ενός υποτιθέμενα αυστηρού και αμείλικτου Θεού, αλλά από αγάπη για τον άνθρωπο, δηλαδή να συντονιζόμαστε με την αληθινή φύση του Δημιουργού μας, που είναι η Αγάπη, και όχι με το φόβο, που είναι μόνο μία προβολή Του.

_____________________

Αν επιθυμείτε να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα με δυνατότητα να δημοσιευθούν και οι δικές σας απόψεις σε αυτήν τη σελίδα, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media