Αντικείμενα Απασχόλησης Franchisee
με Εμπειρία σε Μεγάλους Πελάτες (Key Accounts)

Το πιο κάτω κείμενο εστάλη τον Ιούλιο του 2014 σε έναν πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο μεγάλης εταιρείας που τώρα δεν υπάρχει πια. Ο άνθρωπος αυτός, με εξαιρετικές ικανότητες και υψηλές γνωριμίες, αναζητεί ένα πεδίο δράσης που θα του επιτρέψει να έχει το ίδιο και υψηλότερο εισόδημα από αυτό που είχε στην παλιά του εργασία. Ακολουθεί απόσπασμα από την πρόταση συνεργασίας που του εγινε από την Smart Technical Solutions λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνάντησή μας μαζί του:

Κύριε …,

Ανακεφαλαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε στη συνάντησή μας και σας παραπέμπουμε σε κάποιες σελίδες του δικτυακού τόπου μας που έχουν σχέση με τα θέματα που συζητήσαμε.

Σας αναφέρουμε και μερικές ακόμα ιδέες που σκεφτήκαμε μετά τη συνάντησή μας, οι οποίες πιστεύουμε ότι μπορούν να φέρουν και σε εμάς και σε εσάς ένα αρκετά ικανοποιητικό εισόδημα και σχετικά σύντομα, με την προοπτική για τη δημιουργία ενός σταθερού πελατολογίου μεγάλων πελατών, που θα μας δίνει ένα τακτικό εισόδημα που θα αυξάνεται συν τω χρόνω.

 1. SOLAR-SKIN:
  1. Σύστημα για την αύξηση της απόδοσης και την επιμήκυνση του χρόνου ζωής των φωτοβολταϊκών πάνελ.
  2. Σας προτείνουμε να αναλάβετε την προώθηση αυτού του συστήματος σε μεγάλους πελάτες, δηλαδή ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πάρκων και εταιρείες καθαρισμού των πάνελ.
  3. Λόγω της μείωσης εισοδήματος που έχουν υποστεί, πιστεύουμε ότι θα τους ενδιαφέρει να το αυξήσουν ξανά και να αναπληρώσουν έτσι ένα μέρος του απολεσθέντος εισοδήματός τους.
  4. Το μικτό κέρδος που θα μας δίνει αυτό το προϊόν κάθε τρία χρόνια, και το οποίο θα μοιραζόμαστε, είναι περίπου … ευρώ ανά MW εγκατεστημένων πάνελ.
 2. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ (KEY ACCOUNTS):
  1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ:
   1. Τέτοιοι πελάτες μπορεί να είναι: βιομηχανίες, αλυσίδες ξενοδοχείων και άλλες εταιρείες και οργανισμοί που έχουν μεγάλες εγκαταστάσεις και ακριβό εξοπλισμό.
   2. Υπάρχει ήδη μεγάλο πελατολόγιο στη βάση δεδομένων μας, γνωριμίες με μηχανικούς και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν μείνει ανεκμετάλλευτες λόγω έλλειψης χρόνου και έλλειψης ατόμων με ικανότητες στην επικοινωνία με τους πελάτες, ιδίως όταν πρόκειται για υψηλά στελέχη και επιχειρηματίες.
   3. Παράλληλα, μπορείτε να αξιοποιήσετε και δικές σας γνωριμίες υψηλού επιπέδου: επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα κ.ά.
   4. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να μιλάμε για άμεσες πωλήσεις, με αρκετά μεγάλο τζίρο ανά παραγγελία, καθώς προσφέρουμε σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τεχνικά και οικονομικά, σε τομείς όπου έτσι κι αλλιώς δαπανούν χρήματα αυτοί οι μεγάλοι πελάτες. Άρα, η πώληση είναι σχετικά εύκολη.
   5. Εσείς, όπως είπαμε, έχετε την ικανότητα για διείσδυση και επαφές με τους ανθρώπους-κλειδιά και με κορυφαία στελέχη και προέδρους εταιρειών.
   6. Θα πάμε μαζί σας σε 5-10 ραντεβού και μετά θα είστε έτοιμος να συνεχίσετε μόνος σας.
   7. Τα περισσότερα από τα αντικείμενά μας για μεγάλους πελάτες είναι τέτοια που μπορούν να φέρουν επαναληπτικές παραγγελίες, άρα σταθερό εισόδημα, ολοένα αυξανόμενο, καθώς το πελατολόγιο θα αυξάνεται, αλλά και το εύρος των εφαρμογών σε κάθε πελάτη θα αυξάνεται, αφού μετά την αρχική δοκιμή θα επεκτείνουν οι πελάτες την εφαρμογή σε όλες τις εγκαταστάσεις τους.
   8. Το ερώτημα είναι αν το πιστεύετε ότι μπορεί μέσα στην κρίση να ισχύουν όλα αυτά και αν θέλετε να το δοκιμάσετε.
  2. ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ:
   Ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας μας, αυτά που προκρίνουμε ως τα πιο σημαντικά για να ασχοληθεί ένας άνθρωπος της δικής σας εμπειρίας και εμβέλειας με σκοπό την εξασφάλιση υψηλού και επαναλαμβανόμενου εισοδήματος είναι τα εξής:

   1. Χημικός και Μηχανικός Καθαρισμός Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
    1. Πολλές βιομηχανίες, ξενοδοχεία, μεγάλα κτίρια και άλλοι οργανισμοί έχουν στις εγκαταστάσεις τους εναλλάκτες θερμότητας, κυκλώματα θέρμανσης-ψύξης, ατμολέβητες, ατμογεννήτριες, πύργους ψύξης, ψυκτικά μηχανήματα και άλλον εξοπλισμό που χρειάζεται τακτικούς χημικούς καθαρισμούς για να μη δαπανάται ενέργεια άσκοπα και για να μην έχουν προβλήματα στην παραγωγή τους ή άλλα λειτουργικά προβλήματα.
    2. Το συνεργείο με το οποίο έχουμε τακτική συνεργασία έχει πολύ καλό εξοπλισμό και χρησιμοποιεί μόνο πιστοποιημένα χημικά, όπως είναι για παράδειγμα το SCO-30 ή άλλα προίόντα μας ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε εφαρμογής, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να προξενηθούν ζημιές στον πανάκριβο εξοπλισμό των πελατών μας.
    3. Οι τιμές που μας δίνει είναι εξαιρετικές. Έτσι, έχουμε ένα ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους. Η τιμολόγηση γίνεται από την εταιρεία μας, και εμείς έχουμε την ευθύνη απέναντι στον πελάτη.
    4. Ο κάθε μεγάλος πελάτης μπορεί να χρειάζεται από έναν έως δέκα ή και περισσότερους τέτοιους καθαρισμούς κάθε χρόνο.
    5. Ο κάθε καθαρισμός κοστίζει στον πελάτη συνήθως από 1.000 έως 10.000 ευρώ.
    6. Ο ανταγωνισμός είναι πιο ακριβός και πολλές φορές δεν κάνει τέλειο καθαρισμό ή προξενεί φθορές στον εξοπλισμό του πελάτη. Άρα, όλοι οι πελάτες είναι ανοικτοί να ακούσουν για νέες συνεργασίες.
    7. Όσοι πελάτες κάνουν τους καθαρισμούς μόνοι τους, είναι επίσης ανοικτοί να ακούσουν για εξωτερικό συνεργείο, επειδή είναι μεγάλη ταλαιπωρία γι’ αυτούς και δεν έχουν το know-how για να κάνουν πάντα σωστή δουλειά χωρίς ζημιές στον εξοπλισμό τους.
    8. Η ενέργεια που εξοικονομούν και η αύξηση της παραγωγής ή επίλυση λειτουργικών δυσκολιών που επιτυγχάνεται χάρη σε αυτούς τους καθαρισμούς έχει πολλαπλάσια οικονομική αξία για τον πελάτη σε σύγκριση με το κόστος του καθαρισμού, άρα το κόστος του καθαρισμού αποσβένεται πολύ σύντομα για τον πελάτη.
    9. Παρέχουμε και προστασία έναντι μελλοντικών επικαθίσεων και οξείδωσης της εγκατάστασης, με δύο τεχνολογίες που επίσης αποσβένονται πολύ γρήγορα: MERUS και STOPCOR. Αυτό είναι ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που κάνει τους πελάτες να μας προτιμούν. Βέβαια, έτσι μειώνεται ο τζίρος μας σε χημικούς καθαρισμούς, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα, επειδή ένας ικανοποιημένος πελάτης είναι σημαντικό κεφάλαιο και μας κάνει πάντα κι άλλες αναθέσεις σε άλλα αντικείμενα. Άλλωστε, και αυτές οι δύο τεχνολογίες απαιτούν κάποια συντήρηση, την οποία χρεώνουμε επίσης.
   2. NOURIVIT
    1. Βρίσκοντας τρόπους να γίνουν ευρέως γνωστά αυτά τα προϊόντα σε μεγάλους καλλιεργητές, όπως π.χ. οινοποιίες που έχουν πολλά δικά τους αμπέλια, θα έχουμε ένα σταθερό εισόδημα, καθώς, όπως έχει ήδη αποδειχτεί, οι πελάτες δεν τα αλλάζουν με τίποτα αφού τα δοκιμάσουν.
    2. Το ποσοστό κέρδους μας μπορεί να μην είναι υψηλό, όμως ίσως οι τζίροι είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να συμφέρει να ασχοληθείτε.
   3. Γεωργία – Εξοπλισμός, Ολοκληρωμένες Μονάδες Παραγωγής, Α’ Ύλες & Αναλώσιμα
    1. Στους πελάτες που θα μας εμπιστευθούν και θα μείνουν ικανοποιημένοι από τα προϊόντα NOURIVIT θα μπορούμε να προτείνουμε αρκετές ακόμα τεχνολογίες που θα τους βοηθήσουν πολύ στη δουλειά τους.
    2. Θα τις δούμε αναλυτικά, όταν θα έρθει η ώρα.
   4. WINWET
    1. Αυτά τα μονωτικά υλικά έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα του εμποτισμού, και γι’ αυτό τα προτιμούν οι πελάτες.
    2. Το κέρδος μας είναι ικανοποιητικό, καθώς είναι δικής μας παραγωγής.
    3. Αν μπορέσετε να τα «επιβάλετε» σε σοβαρά οργανωμένα συνεργεία και σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες κατασκευών, μονώσεων, ανακαινίσεων και συντηρήσεων, θα έχουμε τακτικό εισόδημα υψηλό και με μεγάλο ποσοστό κέρδους.
    4. Η προώθηση είναι αρκετά εύκολη, αφού όποιος τεχνίτης τα δοκιμάζει αναγνωρίζει την εξαιρετική ποιότητά τους και την πρακτική ευκολία που του προσφέρουν, αφού χάρη σε αυτά καταργεί άλλες μεθόδους χρονοβόρες και κοστοβόρες.
    5. Εκτός από τους επαγγελματίες, μπορούμε να πουλήσουμε και σε τελικούς χρήστες, όπως π.χ. ξενοδοχεία, που δεν θα χρειάζεται πια να βάφουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους τους κάθε χρόνο: Προστασία των Βαμμένων Τοίχων και Άλλων Επιφανειών στα Ξενοδοχεία.
    6. Τέλος, είναι και οι μεταπωλητές:
     – μάντρες οικοδομικών υλικών
     – μάντρες μονωτικών υλικών
     – χρωματοπωλεία
     Ο τζίρος που γίνεται μέσω αυτών των εμπόρων σε μονωτικά υλικά είναι πολύ μεγάλος. Θέλουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι αυτού του τζίρου, για αρχή. Θα είναι ήδη ένα μεγάλο ποσό για εμάς και για εσάς.
   5. ANTITHERM
    Αυτή η ανακλαστική βαφή ανήκει στα WINWET, όμως την αναφέρουμε ξεχωριστά, επειδή έχει αμέτρητες εφαρμογές, που ενδιαφέρουν μεγάλους πελάτες:

    1. Ταράτσες μεγάλων κτιρίων με γραφεία ή χώρους παραγωγής, αποθήκες κτλ. όπου είναι σημαντικό να έχουν δροσιά, για λόγους ποιότητας παραγωγής ή συνθηκών εργασίας.
    2. Τέντες, για να έχει δροσιά από κάτω
    3. Θερμοκήπια και πτηνοτροφεία, για υποβοήθηση του συστήματος δροσισμού το καλοκαίρι, που πολλές φορές δεν επαρκεί, είναι δε ενεργοβόρο.
    4. Το κατάστρωμα πάνω από το δωμάτιο του καπετάνιου σε πλοία (έχουμε κάνει μία τέτοια εφαρμογή μία φορά).
    5. Εξωτερικοί τοίχοι κτιρίων, ιδίως από τη νότια και δυτική πλευρά, που τους ζεσταίνει πολύ ο ήλιος.
    6. Εσωτερικοί περιμετρικοί τοίχοι και ταβάνια τελευταίου ορόφου, για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας το χειμώνα σε κτίρια και χώρους γραφείων, παραγωγής, αποθήκες κτλ.
    7. Μεταλλικά στέγαστρα που το καλοκαίρι έχουν πρόβλημα με τη ζέστη από κάτω.
    8. Και πολλές ακόμα εφαρμογές.
   6. BELCAN-C
    1. Εξαιρετικό απολυμαντικό και καθαριστικό προϊόν, αντί της χλωρίνης.
    2. Πολύ πιο οικολογικό και αβλαβές για την υγεία.
    3. Πιο οικονομικό, λόγω της πολύ μεγάλης αραίωσης.
    4. Ιδανικό για ξενοδοχεία, βιομηχανίες τροφίμων και πολλούς ακόμα κλάδους.
   7. Απορρυπαντικά για Πλυντήρια Ρούχων και Ταπητοκαθαριστήρια
    1. Προϊόντα Έλληνα κατασκευαστή, σε πολύ χαμηλές τιμές.
    2. Μπορούμε να αποκτήσουμε τακτικούς πελάτες για σταθερό εισόδημα.
   8. ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:
    1. Σίγουρα υπάρχουν μερικά ακόμα.
    2. Προσπαθήσαμε να επιλέξουμε αυτά που μπορούν να μας δώσουν άμεσα αρκετά χρήματα, αν ασχοληθούμε με μεγάλους και τακτικούς πελάτες, όχι μικρούς, όχι πελάτες για μία εφάπαξ πώληση.
    3. Στην ενότητα  Κλάδοι Αγοράς θα βρείτε ίσως και άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα για τους κλάδους της αγοράς στους οποίους θα απευθυνθούμε.
    4. Νομίζουμε, όμως, ότι σε πρώτη φάση είναι καλύτερα να συζητήσουμε μόνο για αυτά που αναφέραμε πιο πάνω, αν φυσικά σας ενδιαφέρει η πρότασή μας να ασχοληθείτε με αυτή τη δραστηριότητα της προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών μας σε μεγάλους και τακτικούς πελάτες.
Μοιράσου το στα social media