Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Αποποίηση Νομικής Ευθύνης Σχετικά με τον Όρο “Οικολογικά Προϊόντα”

Από τον Νοέμβριο του 2009 η ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει θεσπίσει το “ECOLABEL”, που είναι το σήμα που απονέμεται σε προϊόντα που πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ώστε να έχουν το δικαίωμα να χαρακτηρίζονται ως “οικολογικά”. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη νομοθεσία μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στις εξής σελίδες:

Η Smart Technical Solutions χρησιμοποιεί σε πολλά σημεία του δικτυακού τόπου της τον όρο “οικολογικό προϊόν” ή “οικολογικό υλικό”. Τονίζουμε εδώ ότι με αυτόν τον όρο ΔΕΝ εννοούμε ούτε ισχυριζόμαστε ούτε υπαινισσόμαστε ότι τα διάφορα προϊόντα που παρουσιάζονται σε αυτόν τον δικτυακό τόπο έχουν λάβει το σήμα “ECOLABEL”. Το επίθετο “οικολογικός” χρησιμοποιείται σε αυτόν τον δικτυακό τόπο μόνο με την αρχική σημασία του όρου, η οποία προφανώς προϋπήρχε της χρονικής στιγμής κατά την οποία θεσπίστηκε νομοθετικά το σήμα “ECOLABEL”.

Με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς εύκολα να βρει ορισμούς του επιθέτου οικολογικός και, στα Αγγλικά, ecological, σαν αυτούς:

  • οικολογικός = που αναφέρεται ή συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
  • ecological = tending to benefit or cause minimal damage to the environment

Η Smart Technical Solutions δηλώνει δημόσια σε αυτήν εδώ την παράγραφο ότι σε ολόκληρο τον δικτυακό τόπο της www.sts.gr με το επίθετο “οικολογικός” εννοεί προϊόντα και υλικά τα οποία “συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, ωφελώντας το άμεσα ή προξενώντας του την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση”, ενώ παράλληλα δεν εκθέτουν τους χρήστες αυτών των προϊόντων σε κανέναν άμεσο κίνδυνο εξαιτίας της σύστασής τους ή άλλων ιδιοτήτων τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία και οι υπεύθυνοι κατά τον νόμο ιδιοκτήτες της αποποιούνται κάθε νομική ευθύνη που θα μπορούσε να προκύψει από τη χρήση αυτού του όρου, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με το σήμα “ECOLABEL”.

Η Smart Technical Solutions σε αυτόν τον δικτυακό τόπο, στα έντυπά της, στις ετικέτες των προϊόντων της, στις διαφημίσεις της κάθε είδους και γενικότερα σε κάθε μορφή δημόσιας προβολής των ιδιοτήτων των προϊόντων της αναφέρει μόνον αληθινές και αποδείξιμες ιδιότητές τους, οι οποίες δικαιολογούν απόλυτα τον επιθετικό προσδιορισμό “οικολογικός”, όπως αυτός χρησιμοποιείται στην ελληνική γλώσσα.

Για παράδειγμα, τα οικολογικά καθαριστικά προϊόντα FACTOR είναι πράγματι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, δεδομένου ότι είναι αποδεδειγμένα μη τοξικά, μη καυστικά, μη ερεθιστικά, μη διαβρωτικά, βιοδιασπώμενα και γενικά αβλαβή από κάθε άποψη για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον, σε βαθμό που δεν απαιτείται καμία σήμανση για προφυλάξεις στην ετικέτα τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας αυτών των καθαριστικών προϊόντων. Κατά συνέπεια, δικαίως και νομίμως αποκαλούνται “οικολογικά” σύμφωνα με την έννοια που έχει αυτή η λέξη στην ελληνική γλώσσα και η χρήση αυτού του επιθετικού προσδιορισμού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως παράνομη εξαιτίας του γεγονότος ότι η εταιρεία δεν έχει ζητήσει να λάβουν αυτά τα προϊόντα το σήμα “ECOLABEL”.

Μοιράσου το στα social media