Βελτίωση Ποιότητας + Διαφοροποίηση => Αύξηση Πωλήσεων

Στη σημερινή εποχή η ανάγκη για υψηλή, διαφοροποιημένη από τον ανταγωνισμό, ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η ορθολογική και συνετή διαχείριση των πόρων έχουν γίνει περισσότερο από απαραίτητες για την επιβίωση μίας επιχείρησης. Η σελίδα αυτή αναφέρεται στο πρώτο θέμα. (Για το δεύτερο θέμα, της μείωσης των λειτουργικών εξόδων, πατήστε εδώ.)

Κάθε λεπτομέρεια σε αυτούς τους δύο τομείς παίζει πλέον σημαντικό ρόλο και οι επιχειρηματίες ή οι διοικητές οργανισμών πρέπει να δίνουν προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να αποφεύγουν διαρροές χρημάτων ή πελατείας.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που απολαμβάνουν οι πελάτες της Smart Technical Solutions είναι η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, καθώς και η διαφοροποίησή τους από τον ανταγωνισμό.

Φυσικά, οι προτάσεις της εταιρείας διαφέρουν ανάλογα με το είδος των προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρει η κάθε εταιρεία. Πιο κάτω θα βρείτε μερικά μεμονωμένα παραδείγματα. Η Smart Technical Solutions μπορεί να αναλύσει τα τεχνικά και άλλα δεδομένα της επιχείρησής σας και να σας υποβάλει μία ολοκληρωμένη μελέτη που θα περιλαμβάνει πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε, με λογικό κόστος αρχικής επένδυσης και χωρίς αύξηση – και πολλές φορές μείωση – των λειτουργικών εξόδων σας, να αυξήσετε τις πωλήσεις σας βελτιώνοντας την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών σας και διαφοροποιούμενοι από τον ανταγωνισμό. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πιο κάτω θα δοθούν μερικά μόνο παραδείγματα από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η εταιρεία μπορεί να εξασφαλίσει στους πελάτες της αυτά τα δύο σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού, με άμεση συνέπεια την αύξηση των πωλήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις είναι εντυπωσιακή, αφού συνδέεται με τη δημιουργία ενός κλίματος υψηλού βαθμού εμπιστοσύνης της πελατείας προς τις επιχειρήσεις.

Μετατροπή πισίνας σε οικολογική

Περισσότεροι από τους μισούς υποψήφιους πελάτες των ξενοδοχείων που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές δεν ανέχονται την επαφή με το χλώριο, είτε επειδή έχουν διαπιστώσει ότι τους προκαλεί προβλήματα στο σώμα (εξανθήματα, αναπνευστικά προβολήματα, τριχόπτωση, τσούξιμο στα μάτια, πόνο στα αυτιά κ.ά.) είτε επειδή έχουν οικολογική συνείδηση και γνωρίζουν ότι τόσο το περιβάλλον όσο και η υγεία τους βλάπτονται, σταδιακά και αόρατα, από τη χρήση του χλωρίου στις πισίνες.
Όλοι αυτοί οι παραθεριστές προτιμούν ξενοδοχεία που δηλώνουν στο prospectus τους ή στο δικτυακό τους τόπο ότι διαθέτουν οικολογική πισίνα. Οι ξενοδόχοι που αποφάσισαν να κάνουν τις μικρές παρεμβάσεις που τους πρότεινε η Smart Technical Solutions διαπίστωσαν σημαντική αύξηση των κρατήσεων, ακόμα και σε περιόδους ύφεσης του τουρισμού, όταν τα γειτονικά ξενοδοχεία ήταν άδεια.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Προστασία από τη θανατηφόρο νόσο των λεγεωναρίων

Ένα ακόμα θέμα που αφορά το χώρο των ξενοδοχείων, αλλά και των ιδιωτικών κλινικών, των νοσοκομείων, των γηροκομείων κτλ. είναι το εξής: Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. το βακτήριο της λεγιονέλας πρέπει να διατηρείται σε συγκέντρωση κάτω από 500 μονάδες στο νερό ύδρευσης και ιδίως στα ζεστά νερά χρήσης, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των πνευμόνων σε άτομα με αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα (ηλικιωμένοι και ασθενείς) με την εισπνή των υδρατμών που αναπόφευκτα συμβαίνει κατά τη χρήση του ντους.
Τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού δεν στέλνουν πελάτες σε ξενοδοχεία που δεν έχουν λάβει τα μέτρα τους απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο. Επίσης, κρούσματα της ασθένειας, θανατηφόρα ή μη, μπορούν να προκαλέσουν τεράστια δυσφήμιση σε ένα ξενοδοχείο ή κλινική, γηροκομείο κτλ. και να χαθεί έτσι πολλή πελατεία. Οι πελάτες της Smart Technical Solutions έχουν δώσει οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, με τη μέθοδο LEGIONCARE, γεγονός το οποίο μπορούν επίσης, αν θέλουν, να προβάλουν και γραπτά στα έντυπά τους και στο δικτυακό τους τόπο, ώστε να προξενούν αίσθημα ασφάλειας στους υποψήφιους πελάτες τους.

Σταθεροποίηση ποιότητας προϊόντων χύτευσης

Προϊόντα από πλαστικό, γυαλί, μέταλλο και άλλα υλικά που χυτεύονται, παρουσιάζουν πολλές φορές ατέλειες στο φινίρισμά τους, στις άκρες τους αλλά και στις κυρίως επιφάνειές τους, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αισθητικό ή λειτουργικό πρόβλημα, ανάλογα με τη χρήση του κάθε προϊόντος. Η αιτία αυτών των ατελειών μπορεί να είναι η ελλιπής ψύξη του καλουπιού κατά τη διάρκεια της χύτευσης, με αποτέλεσμα το προϊόν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του να κολλάει για λίγο πάνω στο καλούπι πριν χωριστεί από αυτό και έτσι να υφίσταται μία μικρή παραμόρφωση, ιδίως στις άκρες του. Για παράδειγμα, κάποια καπάκια από πλαστικά δοχεία φύλαξης τροφίμων που δεν εφαρμόζουν καλά, μπορεί να είναι από αυτήν την αιτία.
Το πρόβλημα της ελλιπούς ή της ανομοιόμορφης ψύξης των καλουπιών κάθε είδους λύνει αποτελεσματικά ή τεχνολογία MERUS, η οποία δεν επιτρέπει στα άλατα του νερού ψύξης να επικάθηνται πάνω στα καλούπια και να δημιουργούν θερμομονωτικό στρώμα που μειώνει την ψύξη του καλουπιού. Έτσι, η ποιότητα του προϊόντος εξασφαλίζεται, τα παράπονα και οι επιστροφές από τους πελάτες σταματούν και νέοι πελάτες έρχονται στην επιχείρηση, καθώς από στόμα σε στόμα μαθαίνεται ότι αυτός ο προμηθευτής προσφέρει πιο υψηλή ποιότητα, ενώ παράλληλα, αν οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέπουν, μπορεί χάρη στη βελτίωση της ποιότητας να ανέβει λίγο και η τιμή του προϊόντος, ώστε να αυξηθεί το κέρδος της επιχείρησης.

Μόλυνση προϊόντων αποστακτηρίου από οξείδιο του χαλκού

Το τσίπουρο και άλλα προϊόντα αποστακτηρίου κάποιες φορές μολύνονται από την παρουσία οξειδίων του χαλκού που αναπτύσσονται μέσα στους χαλκοσωλήνες μέσα από τους οποίους περνούν. Τα οξείδια αυτά έχουν τη μορφή κόκκων, που σίγουρα δεν δίνουν καθόλου καλή εικόνα στο προϊόν, ενώ είναι και βλαβερά για την υγεία. Η τεχνολογία καθοδικής προστασίας STOPCOR καταργεί το πρόβλημα της οξείδωσης και της διάβρωσης λόγω ηλεκτρόλυσης στους χαλκοσωλήνες και λύνει αυτό το πρόβλημα ποιότητας στο τελικό προϊόν.

Υγρασία ή πλημμύρες στα υπόγεια καινούργιων κτιρίων

Πολλές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν δυσφημιστεί και έχουν χάσει πελατεία εξαιτίας ατελειών σε παλαιότερα έργα τους. Όταν ένας υποψήφιος αγοραστής σκοπεύει να αγοράσει ένα σπίτι από έναν κατασκευαστή, είναι πολύ φυσικό να πάει να ρωτήσει άλλους πελάτες του ίδιου κατασκευαστή, που αγόρασαν από αυτόν διαμέρισμα πριν λίγα χρόνια, για να διαπιστώσει αν οι κατασκευές του βγάζουν προβλήματα μέσα στα χρόνια ή όχι.
Λόγω άγνοιας ή κακώς εννοούμενης οικονομίας πολλοί κατασκευαστές δεν φροντίζουν να στεγανοποιήσουν σωστά τα θεμέλια και τα τοιχία των υπογείων, με αποτέλεσμα, ιδίως σε περιοχές με πολλά νερά (κοντά στη θάλασσα ή σε ρέματα), να υπάρχει συνεχώς το πρόβλημα της ανερχόμενης υγρασίας ή ακόμα ακόμα και να πλημμυρίζουν τα υπόγεια.
Η τεχνολογία PENETRON, και συγκεκριμένα το πρόσμικτο υλικό Penetron Admix, με πολύ μικρό κόστος ανά κυβικό μέτρο σκυροδέματος, εξασφαλίζει απόλυτα στεγανό σκυρόδεμα στα θεμέλια και στα τοιχεία των υπογείων για μια ζωή. Επιπλέον, καθιστά περιττές άλλες εργασίες που συνήθως γίνονται για τη στεγανοποίηση με λιγότερο ασφαλή αποτελέσματα, άρα μειώνει σημαντικά και το κόστος κατασκευής.
Έτσι, ο κατασκευαστής, και μειώνει το κόστος του και εξασφαλίζει ευχαριστημένους πελάτες, που αποτελούν για την εταιρεία του ζωντανή διαφήμιση για την εύκολη πώληση και στα επόμενα έργα του και έτσι, δεδομένης της κακής και κοντόφθαλμης νοοτροπίας των περισσότερων από τους ανταγωνιστές του, σίγουρα διαφοροποιείται από αυτούς στο πολύ σημαντικό ζήτημα της στεγανότητας των κατασκευών.

Όμορφη εμφάνιση τοίχων σε ξενοδοχεία κ.ά. εγκαταστάσεις

Δεν είναι λίγες οι φορές που επισκεπτόμαστε ένα ξενοδοχείο ή κάποιον άλλο χώρο που θα μας ήθελε για πελάτες του και αποστρέφουμε το βλέμμα μας από τους ξεφλουδισμένους τοίχους ή τις μετώπες στα μπαλκόνια και άλλα σημεία που μας γεννούν την απορία πώς αυτός ο επιχειρηματίας δεν φροντίζει την εξωτερική εμφάνιση που είναι τόσο σημαντική για να προσελκύσει πελάτες και μας βάζουν σε σκέψεις αν γενικότερα το επίπεδο των υπηρεσιών που θα μας προσφέρει θα είναι καλό ή όχι.
Η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι τοίχοι που βλέπουμε να είναι ξεφλουδισμένοι ή ξεθωριασμένοι έχουν βαφτεί σχετικά πρόσφατα. Όμως, εξαιτίας της αλμύρας, του ήλιου, του καυσαερίου, της κόκκινης βροχής που έρχεται από τη Σαχάρα καθώς και άλλων παραγόντων, οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι σύντομα παύουν να έχουν καλή εμφάνιση.
Τη λύση στο πρόβλημα αυτό δίνουν τα προηγμένης τεχνολογίας οικολογικά υλικά της Smart Technical Solutions Contraqua 7/50 και Stainblocker, που δημιουργούν ένα διαφανές υδρόφοβο και ελαιόφοβο προστατευτικό φιλμ πάνω από το χρώμα και το διατηρούν σαν καινούργιο για πολλά χρόνια, χωρίς να προσδίδουν καμία αντιαισθητική γυαλάδα. Έτσι, ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης απαλλάσσεται από το υψηλό κόστος της συχνής επαναβαφής των τοίχων και εξασφαλίζει μία αξιοπρεπή εικόνα για την επιχείρησή του για πολλά χρόνια, με μόνη απαραίτητη συντήρηση το επιφανειακό πλύσιμο, που απομακρύνει εύκολα και γρήγορα όλους τους ρύπους, αφού αυτοί δεν μπορούν πλέον να εισχωρούν μέσα στους πόρους της επιφάνειας.
Σημειώστε ότι εκτός από τους βαμμένους τοίχους, αντίστοιχα υλικά υπάρχουν και για κάθε είδους επιφάνεια, όπως μάρμαρα, μωσαϊκό, πέτρα κ.ά.

Βιομηχανικά πλυντήρια ιματισμού

Ένα πολύ συχνό παράπονο των ξενοδόχων που στέλνουν τον ιματισμό τους σε βιομηχανικά πλυντήρια για καθαρισμό είναι ότι οι πετσέτες και τα σεντόνια μετά από μερικά πλυσίματα σκληραίνουν και γαριάζουν, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση πολύ πιο συχνά από όσο θα περίμενε κανείς. Αυτό οδηγεί τους ξενοδόχους είτε στην αναζήτηση άλλων βιομηχανικών πλυντηρίων με την ελπίδα ότι εκεί θα προσέξουν περισσότερο την ποιότητα είτε, αν τα κοστολόγια το επιτρέπουν, στη δημιουργία δικής τους μονάδας για το πλύσιμο του ιματισμού, ώστε να έχουν οι ίδιοι τον απόλυτο έλεγχο πάνω στην ποιότητα του ιματισμού τους.
Η Smart Technical Solutions έχει λύσει αυτό το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό σε αρκετά βιομηχανικά πλυντήρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, κυρίως με τη συνδυασμένη χρήση των μεθόδων MERUS και STOPCOR. Η πρώτη φροντίζει κυρίως για το μαλάκωμα των ρούχων και η δεύτερη για το θέμα της σκουριάς. Με αυτές τις μεθόδους μπορούν και ολόκληρες παρτίδες ιματισμού που έχουν σκληρύνει και γαριάσει να σωθούν και να επιστρέψουν μετά από λίγα πλυσίματα στην αρχική τους κατάσταση, να γίνουν δηλαδή οι πετσέτες και τα σεντόνια ξανά μαλακά και λευκά όπως όταν ήταν καινούργια. Παράλληλα, μία σημαντική εξοικονόμηση στο απορρυπαντικό, στο μαλακτικό και στο αντικαθαλατωτικό υλικό είναι εφικτή για τον επιχειρηματία χάρη σε αυτές τις δύο μεθόδους.
Επίσης, η Smart Technical Solutions αναλαμβάνει την πλήρη μελέτη για βιομηχανικά πλυντήρια και την επιλογή, παρασκευή και προμήθεια των κατάλληλων απορρυπαντικών για τις δικές τους ανάγκες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, την εγκατάσταση συστήματος BMS καθώς και άλλες βελτιώσεις.
Όλα αυτά συντελούν στη μείωση του κόστους λειτουργίας αλλά και στην εξασφάλιση ικανοποιητικής ποιότητας για τους πελάτες της επιχείρησης, που έτσι παραμένουν πελάτες της για πολλά χρόνια και τη συστήνουν και σε άλλους συναδέλφους τους. Δίνεται δε το περιθώριο στον επιχειρηματία να αυξήσει λίγο τις τιμές του, αφού τα οφέλη που προσφέρει στους πελάτες του (μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ιματισμού του) είναι πολύ μεγάλα και δυσεύρετα στις ανταγωνιστικές εταιρείες του κλάδου.

Άλλα παραδείγμα βελτίωσης ποιότητας και αύξησης πωλήσεων

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και είναι αδύνατο να συμπεριληφθούν όλα σε αυτήν τη σελίδα, δεδομένης μάλιστα της συνεχούς προσθήκης νέων τεχνικών θεμάτων σε αυτόν τον δικτυακό τόπο, όπως φαίνεται στη σελίδα Νέα Θέματα.

Όμως, αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τον επαγγελματία ή επιχειρηματία επισκέπτη αυτού του δικτυακού τόπου είναι το πώς θα μπορέσει να βελτιώσει την ποιότητα των δικών του προϊόντων και υπηρεσιών και πώς θα διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές στο δικό του κλάδο, ώστε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες και ενδεχομένως να έχει και το περιθώριο να αυξήσει τις τιμές του χάρη στην καλύτερη ποιότητα που θα προσφέρει. Για το σκοπό αυτό οι έμπειροι μηχανικοί της Smart Technical Solutions είναι στη διάθεσή σας για να κάνουν μία ανάλυση των δεδομένων της επιχείρησή σας και να προτείνουν τρόπους βελτίωσης ποιότητας και διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό με σχετικά χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης και παράλληλη μείωση του λειτουργικού κόστους και του κόστους παραγωγής.

Μοιράσου το στα social media