Θέματα που Αναρτήθηκαν το 2014

Εδώ παρουσιάζονται οι σελίδες αυτού του δικτυακού τόπου που αναρτήθηκαν μέσα στο 2014 ταξινομημένες με βάση το μήνα που δημιουργήθηκαν ή τροποποιήθηκαν (για τα προηγούμενα και τα επόμενα έτη πατήστε εδώ). Πάνω-πάνω στη λίστα είναι οι πιο πρόσφατα δημιουργημένες ή τροποποιημένες σελίδες και πιο κάτω ακολουθούν οι λιγότερο πρόσφατες σελίδες.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα:

 • στους τακτικούς επισκέπτες (μηχανικούς, τεχνίτες, ιδιώτες κ.ά.) να εξοικονομούν χρόνο, καθώς μπορούν εύκολα να εντοπίζουν τα νέα θέματα που δεν έχουν δει σε παλαιότερες επισκέψεις τους επειδή δεν είχαν ακόμα αναρτηθεί,
 • στους αντιπροσώπους και τους franchisees της να ενημερώνονται τακτικά για τις νέες δραστηριότητές της, ώστε να προτείνουν τις αντίστοιχες τεχνικές λύσεις στους πελάτες τους.

Τα άρθρα του Blog

Στον πιο κάτω κατάλογο δεν συμπεριλαμβάνονται τα άρθρα που έχουν αναρτηθεί στο Ιστολόγιο (Blog) του δικτυακού τόπου.  Για να δείτε τα άρθρα του Blog ταξινομημένα με βάση τη χρονική σειρά ανάρτησής τους, πατήστε εδώ.

Τρέχον έτος

Για να δείτε τα θέματα που αναρτήθηκαν μέσα στο τρέχον έτος, επισκεφθείτε τη σελίδα Νέα Θέματα.

Ιανουάριος 2006 έως Δεκέμβριος 2013

Για παλαιότερες αναρτήσεις σελίδων δείτε τις σελίδες:

____________________________________________

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

 • Πρόταση Συνεργασίας προς Βιομηχανικό Όμιλο μετά από Επιτυχή Εφαρμογή των Υλικών WINWET
  Η πιο κάτω επιστολή εστάλη στα αρμόδια άτομα ενός από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς Ομίλους της χώρας μας, μετά την επιτυχή εφαρμογή των υλικών μας στην κατοικία ενός από τα υψηλά στελέχη του Ομίλου.
 • Σύστημα μονωτικών υλικών WINWET – Ειδικά Χρώματα για Ζέστη το Χειμώνα και Δροσιά το Καλοκαίρι
  Για τους εσωτερικούς τοίχους και τα ταβάνια χρησιμοποιήστε τη θερμοσυσσωρευτική βαφή COVERLACK THERMO.
  Για τους εξωτερικούς τοίχους και την ταράτσα χρησιμοποιήστε την ανακλαστική βαφή ANTITHERM.
  Το πιο κάτω κείμενο εστάλη ως newsletter τον Δεκέμβριο του 2014: …
 • Πρόταση για Χημικό Καθαρισμό και Επαναφόρτιση Δακτυλίων MERUS σε Βιομηχανία Φαρμάκων
  Τον Δεκέμβριο του 2014 ένας παλιός πελάτης μας, μία βιομηχανία φαρμάκων, ήρθε ξανά σε επαφή μαζί μας, επειδή ψάχνοντας μία λύση στο διαδίκτυο βρήκε τη σελίδα μας για τον φυτικό απορροφητή κηλίδων PEAT SORB. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μας, κατά την οποία συζητήσαμε και διάφορα άλλα θέματα που τον ενδιέφεραν, του στείλαμε την πιο κάτω παρουσίαση: …
 • Ανακλαστικές και Θερμοσυσσωρευτικές Βαφές για Ζέστη το Χειμώνα και Δροσιά το Καλοκαίρι
  Ειδικά χρώματα για ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι βασισμένα σε προηγμένες τεχνολογίες συσσώρευσης της θερμότητας και ανάκλασης της ακτινοβολίας.
 • Θερμοσυσσωρευτικές Βαφές Εσωτερικών Χώρων για Ποιότητα και Οικονομία στη Θέρμανση
  Τις κρύες μέρες του χειμώνα υποχρεωνόμαστε να λειτουργούμε τη θέρμανση στα κτίρια πολλές ώρες την ημέρα, επειδή, μόλις σβήσει η θέρμανση, σε λίγη ώρα η θερμοκρασία πέφτει σε σημείο που η ατμόσφαιρα παύει να είναι ευχάριστη. Αυτό συμβαίνει σε ακόμα πιο έντονο βαθμό σε κτίρια που δεν έχουν εξωτερική θερμομόνωση.Όμως, και στα κτίρια με θερμομόνωση ισχύει το ίδιο πρόβλημα, απλά καθυστερεί περισσότερο η εμφάνισή του, και έτσι δεν χρειάζεται να ανάψουμε πολύ σύντομα τη θέρμανση και με αυτόν τον τρόπο έχουμε κάποια εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να μην εμφανίζεται καν, αν με κάποιο τρόπο μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ζεστούς περιμετρικούς τοίχους, κολώνες και δοκάρι.
 • Οι τεχνικοί της FULGOR διαπίστωσαν ότι διαθέτουμε το πιο αξιόπιστο συνεργείο χημικών καθαρισμών
  Τον Δεκέμβριο του 2014, ενόψει της περιόδου συντήρησης που γίνεται σε πολλές βιομηχανίες κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, στείλαμε σε όλους τους μηχανικούς και τεχνίτες των βιομηχανικών που γνωρίζουμε το εξής μήνυμα με email: …
 • ESCO (Energy Service Company), Συνολική Μείωση του Κόστους Ενέργειας Χωρίς Αρχική Επένδυση σε Εταιρείες και Οργανισμούς
  Σε αυτήν την ενότητα παραθέτουμε μία σύντομη παρουσίαση των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε σχετικά με τη συνολική μείωση του κόστους ενέργειας σε εγκαταστάσεις εταιρειών και οργανισμών κάθε είδους. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της πρότασής μας, το οποίο φαίνεται και στη γραπτή αναφορά που παραδίδουμε στους πελάτες μας μετά την αρχική αυτοψία, είναι ότι εξοικονομούνται σημαντικά κεφάλαια μέσα από τη σωστότερη διαχείριση της ενέργειας που καταναλίσκεται για τη λειτουργία της εταιρείας ή του οργανισμού, ενώ παράλληλα προτείνονται σημαντικές βελτιώσεις όπου χρειάζεται, ώστε να διευκολύνεται η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης ή του οργανισμού.
 • Παθητικοποίηση Υδραυλικών Εγκαταστάσεων για την Προστασία τους από τη Διάβρωση
  Μετά τον καθαρισμό μίας υδραυλικής εγκατάστασης (σωληνώσεις, λέβητες, boilers κτλ.), ο οποίος μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους, είναι σημαντικό να γίνεται πάντα και η παθητικοποίηση των διαβρεχόμενων επιφανειών, ώστε να μην υπάρξει οξείδωση στο μέλλον.
 • Χημικός και Μηχανικός Καθαρισμός σε Πλακοειδείς Εναλλάκτες Θερμότητας
  Η Smart Technical Solutions έχει αναπτύξει μία μέθοδο, χάρη στην οποία η επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία της αποσυναρμολόγησης του εναλλάκτη καταργείται στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς ο καθαρισμός γίνεται με ειδική αντλία ανακυκλοφορίας μέσα σε λίγες ώρες και πολύ πιο οικονομικά, τόσο από την άποψη  του χρόνου εργασίας όσο και από την άποψη της κατανάλωσης καθαριστικού υγρού.
 • Πύργοι Ψύξης και condensers (συμπυκνωτές) – Παρεμβάσεις σε Υπάρχοντα Εξοπλισμό
  Οι πύργοι ψύξης σε συνδυασμό με τα condensers είναι μία οικονομική μέθοδος για την συμπύκνωση του φρέον για την ψύξη κυκλωμάτων κλιματισμού ή ψυκτικών θαλάμων. Μία παραλλαγή αυτών είναι οι εξατμιστικοί συμπυκνωτές, όπου σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται συμπύκνωση αζώτου αντί φρέον, εάν πρόκειται για θαλάμους κατάψυξης. Και στις δύο περιπτώσεις, η αρχή λειτουργίας είναι η ίδια: Γίνεται εντατικός ψεκασμός νερού μέσα στον πύργο ψύξης, με αποτέλεσμα να εξατμίζεται μεγάλη ποσότητα νερού.
 • LPDCS, Χημικός και Μηχανικός Καθαρισμός Χαμηλής Πίεσης σε Ψύκτρες (Στοιχεία) Αλουμινίου
  Η χρήση ψυκτικών στοιχείων αλουμινίου, που αποτελούνται από παράλληλες πλάκες ή πτερύγια, συχνά σε συνδυασμό με ανεμιστήρες ή τουρμπίνες για τη διοχέτευση ψυχρού αέρα και την απαγωγή του θερμού αέρα, είναι απαραίτητη για την ψύξη μηχανημάτων και συσκευών που θερμαίνονται κατά τη λειτουργία τους.
 • FULGOR – Χημικός και Μηχανικός Καθαρισμός Φύλλων Πλακοειδούς Εναλλάκτη Θερμότητας
  Τον Αύγουστο του 2014 ανατέθηκε από την FULGOR στην εταιρεία μας ο χημικός και μηχανικός καθαρισμός των 180 φύλλων τιτανίου ενός μεγάλου πλακοειδούς εναλλάκτη θερμότητας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που αναλαμβάναμε τον καθαρισμό ενός εναλλάκτη για ένα από τα εργοστάσια του Ομίλου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Παλαιότερα είχαμε συνεργαστεί επιτυχώς με το χαλυβουργείο της ΣΟΒΕΛ στο Νομό Μαγνησίας.
 • Ο επιτόπιος καθαρισμός των πλακοειδών εναλλακτών θερμότητας έχει πλεονεκτήματα έναντι του καθαρισμού μετά από αποσυναρμολόγηση.
  Παράλληλα, συμφωνήσαμε με τους τεχνικούς της FULGOR ότι θα αναλάβουμε τον περιοδικό επιτόπιο καθαρισμό όλων των εναλλακτών τους κάθε 6 μήνες, χωρίς να χρειάζεται να λύνουμε τους εναλλάκτες. Αυτή η λύση έχει για τον πελάτη τα εξής σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία εξηγήσαμε γραπτώς στους τεχνικούς υπευθύνους και συμφώνησαν:
 • Προστασία από Μούχλα και Ξεφλούδισμα στο Ταβάνι του Μπάνιου λόγω των Υδρατμών
  Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται στο ταβάνι του μπάνιου και της κουζίνας σε κατοικίες, ξενοδοχεία και άλλα κτίρια όπου υπάρχει ντους με ζεστό κυρίως νερό, είναι η μούχλα που αναπτύσσεται εξαιτίας των υδρατμών και το ξεφλούδισμα του (λευκού συνήθως) χρώματος του ταβανιού εξαιτίας της υγρασίας. Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει έντονη υγρασία και υδρατμοί, όπως είναι για παράδειγμα οι κλειστές πισίνες, τα spa, οι σάουνες και τα γυμναστήρια.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

 • Smart Integrated Facility Management System (Smart IFMS) – Προηγμένο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Εγκαταστάσεων
  Η Smart Technical Solutions, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη για συνολική υποστήριξη των πελατών της που την εμπιστεύονται ήδη σε μεμονωμένες προμήθειες καινοτόμων τεχνικών προϊόντων και στην παροχή ποιοτικών τεχνικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς των εγκαταστάσεών τους, αποφάσισε να αναπτύξει το Smart IFMS με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση των εγκαταστάσεων των πελατών της, ώστε να τους προσφέρει τα σημαντικά οφέλη που αναφέρονται αναλυτικά πιο κάτω…
 • Ιδιωτικό Συμφωνητικό και Εγγύηση για Υγροθερμομόνωση Ταράτσας
  Τον Αύγουστο του 2014 η εταιρεία μας ανέλαβε την υγροθερμομόνωση μίας ταράτσας σε ιδιωτική κατοικία στην Ηλιούπολη. Η ταράτσα έπρεπε να παραδοθεί επίπεδη και βατή, χωρίς μεγάλο βάρος για λόγους στατικής ασφάλειας του κτιρίου, με σκοπό να κατασκευαστεί πέργκολα για να περνάει εκεί όλη η οικογένεια αρκετό χρόνο καθημερινά. Ο πελάτης μάς ζήτησε να υπογραφεί μεταξύ μας ιδιωτικό συμφωνητικό. Αφού εξετάσαμε μαζί όλους τους όρους και συμφωνήσαμε, του στείλαμε το ακόλουθο κείμενο με email: …
 • Γραπτή Αναφορά μετά τον Επαναληπτικό Καθαρισμό Κυκλώματος Εναλλάκτη – Εκτυπωτικής Μηχανής
  Μετά τον επιτυχή επαναληπτικό καθαρισμό, στείλαμε στον τεχνικό διευθυντή της εταιρείας την εξής γραπτή αναφορά, για ενημέρωσή του: “Κύριε …, Σίγουρα θα έχετε ήδη ενημερωθεί προφορικά από τους συνεργάτες μας σχετικά με τον επαναληπτικό χημικό καθαρισμό που κάναμε στο κύκλωμα του εναλλάκτη και της εκτυπωτικής μηχανής σας. Παραθέτουμε πιο κάτω ορισμένες σημαντικές πληροφορίες που μας ανέφερε ο εργοδηγός μας, για να έχετε υπόψη σας τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και το πώς τις ξεπεράσαμε: …”

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

 • Αντικείμενα Απασχόλησης Franchisee με Εμπειρία σε Μεγάλους Πελάτες (Key Accounts)
  Το πιο κάτω κείμενο εστάλη τον Ιούλιο του 2014 σε έναν πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο μεγάλης εταιρείας που τώρα δεν υπάρχει πια. Ο άνθρωπος αυτός, με εξαιρετικές ικανότητες και υψηλές γνωριμίες, αναζητεί ένα πεδίο δράσης που θα του επιτρέψει να έχει το ίδιο και υψηλότερο εισόδημα από αυτό που είχε στην παλιά του εργασία. Ακολουθεί απόσπασμα από την πρόταση συνεργασίας που του εγινε από την Smart Technical Solutions λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνάντησή μας μαζί του: …
 • Μόνωση Ταράτσας και Προστασία από τις Επικαθίσεις Αλάτων σε Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη
  Τον Ιούλιο του 2014 δεχθήκαμε μία ζήτηση από έναν ξενοδόχο που επισκέφτηκε το δικτυακό τόπο μας καθώς αναζητούσε λύση για τη στεγανοποίηση της ταράτσας στο ξενοδοχείο του, η οποία έχει σχήμα θόλου, δηλαδή δεν είναι επίπεδη, και είναι καλυμμένη με τσιμεντοκονία, σύμφωνα με την αισθητική που επικρατεί στη Σαντορίνη. Μετά τη συνομιλία μας του στείλαμε το ακόλουθο email: …
 • SOLAR-SKIN: Αύξηση της Απόδοσης των Πάνελ και άλλες Τεχνικές Προτάσεις μας για τα Φωτοβολταϊκά
  Τον Ιούλιο του 2014 η Smart Technical Solutions ξεκίνησε μία εκστρατεία για την ενημέρωση όλων των ιδιοκτητών και διαχειριστών φωτοβολταϊκών πάρκων, αλλά και πολλών ιδιωτών με φωτοβολταϊκά στις στέγες των κτιρίων τους, σχετικά με ορισμένες σημαντικές δυνατότητες που έχουν για να αυξήσουν την απόδοση των πάνελ τους και να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδά τους, έτσι ώστε να αντισταθμίσουν, όσο είναι δυνατό, το απωλεσθέν εισόδημά τους εξαιτίας της πρόσφατης μείωσης των τιμών που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω της κρίσης.
 • Χημικός Καθαρισμός Εναλλάκτη Θερμότητας σε Βιομηχανία Εκτυπώσεων
  Τον Ιούλιο του 2014 η εταιρεία μας ανέλαβε το χημικό καθαρισμό ενός πλακοειδούς εναλλάκτη θερμότητας που ψύχει μία εκτυπωτική μηχανή, επειδή είχε μειωθεί σημαντικά η ψυκτική του απόδοση με αποτέλεσμα να προξενείται επιβράδυνση και άλλα προβλήματα στην παραγωγή της μηχανής.
 • AGROCARE σε Πλυντήρια Γεωργικών ΠροΪόντων – Αύξηση της Διάρκειας Ζωής και της Εμπορευσιμότητάς τους
  Το σύστημα AGROCARE εκτός από τα ψεκαστικά μηχανήματα εφαρμόζεται επίσης και στα πλυντήρια των συσκευαστηρίων. Σκοπός της εφαρμογής αυτής είναι η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής, η βελτίωση της εμφάνισης και κατά συνέπεια η αύξηση της εμπορευσιμότητας των γεωργικών προϊόντων, είτε πρόκειται για φρούτα είτε πρόκειται για λαχανικά, χόρτα, βολβούς και άλλα είδη.
 • Χημικοί καθαρισμοί εναλλακτών και άλλου εξοπλισμού σας, με λογικό κόστος
  Στο τέλος του Ιουλίου του 2014, ενόψει της περιόδου συντήρησης του Αυγούστου σε πολλές βιομηχανίες με τις οποίες έχουμε παλαιότερη γνωριμία και συνεργασία, στείλαμε το πιο κάτω μαζικό email σε όλες τις επαφές της βάσης δεδομένων μας που εργάζονται σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες διαφόρων κατηγοριών: …
 • Επενδυτικές Προτάσεις μας για Ελλάδα και Εξωτερικό
  Τον Ιούλιο του 2007 στείλαμε το πιο κάτω κείμενο με email σε μία επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται και επενδύει κεφάλαια στους τομείς του περειβάλλοντος και της ενέργειας. Το παραθέτουμε προς ανάγνωση και μελέτη από όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει σε καινοτόμες τεχνολογίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες και έναρξη συζητήσεων επικοινωνήστε μαζί μας, αφού μελετήσετε το πιο κάτω κείμενο και τις σελίδες στις οποίες παραπέμπει, εφόσον υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον.
 • Καθαρισμός Ανοξείδωτου Πλακοειδή Εναλλάκτη Βιοτεχνίας Παγωτών από τις Επικαθίσεις Αλάτων
  Το πιο κάτω email εστάλη τον Ιούλιο του 2014 σε τεχνική εταιρεία που είχε αναλάβει τη συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων βιομηχανίας παγωτού με έδρα την Αττική. Ο υπεύθυνος της τεχνικής εταιρείας προτίμησε να αναθέσει στην εταιρεία μας τον χημικό καθαρισμό ενός ανοξείδωτου πλακοειδή εναλλάκτη θερμότητας ατμού-νερού, επειδή είδε στο δικτυακό τόπο μας τα υλικά FYTOCLEAN LIQUID και SCO-30 που έχουν την πολύ σημαντική ιδιότητα ότι δεν προκαλούν διαβρώσεις και οξείδωση ακόμα και στα πολύ ευαίσθητα μέταλλα όπως είναι το αλουμίνιο.
 • BIO-FAT-BREAKER PLUS, Ενισχυμένο Βιολογικό Υγρό Διάσπασης Λιπών
  Το BIO-FAT-BREAKER PLUS είναι η ενισχυμένη μορφή του BIO-FAT-BREAKER. Αποτελείται από βακτήρια νέας γενιάς, σε πολύ υψηλότερη συγκέντρωση και με πολύ πιο άμεση και ισχυρή δράση.
 • Πρόταση προς μία ΔΕΥΑ για Προστασία από τις Επικαθίσεις στα Δίκτυα Ύδρευσης και Αποχέτευσης
  Στις αρχές Ιουλίου του 2014 στείλαμε το ακόλουθο email προς τον Τεχνικό Διευθυντή μίας ΔΕΥΑ με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια στο θέμα της προστασίας των δικτύων ύδρευσης από τις επικαθίσεις αλάτων: …
 • STOPCOR, Τεχνικά Χαρακτηριστικά
  Οι συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR λειτουργούν με τη μέθοδο παραγωγής και επιβολής ηλεκτρικής τάσης, η οποία παράγεται από θυσιαζόμενη άνοδο μαγνησίου που περιέχεται μαζί με άλλα υλικά μέσα σε πλαστικό δοχείο κυλινδρικού σχήματος με πλαστικό περιστρεφόμενο ανοιγοκλεινόμενο σκέπασμα.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

 • SOLAR-SKIN, Διαφανής Επίστρωση Νανοτεχνολογίας για Αύξηση της Απόδοσης και της Διάρκειας Ζωής των Φωτοβολταϊκών Πάνελ
  – Μεγιστοποιήστε την απόδοση των φωτοβολταϊκών σας.
  – Προστατέψτε την επένδυσή σας.
  – Αυξήστε το εισόδημά σας.
 • Franchise για Εξαγωγές Καινοτόμων Οικολογικών Προϊόντων
  Οι Franchisees της Smart Technical Solutions έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και στο εξωτερικό. Υπάρχουν σήμερα πολλοί επαγγελματίες που προέρχονται από διάφορες προηγούμενες επαγγελματικές δραστηριότητες, χάρη στις οποίες έχουν καλές διασυνδέσεις με επιχειρηματίες ή κυβερνητικούς παράγοντες σε διάφορες χώρες. Αυτοί οι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν προς όφελός τους αυτές τις γνωριμίες τους, προτείνοντάς τους την εφαρμογή ορισμένων από τις εξαγώγιμες καινοτόμες και οικολογικές τεχνολογίες που προωθεί η Smart Technical Solutions.
 • Υπεριώδης Ακτινοβολία (UV) για την Απολύμανση του Νερού στις Πισίνες
  Η υπεριώδης ακτινοβολία εξολοθρεύει σε σχεδόν απόλυτο βαθμό όλους τους μικροοργανισμούς. Όταν εφαρμόζεται σε πισίνες, τοποθετούμε το θάλαμο υπεριώσους ακτινοβολία στην ανακυκλοφορία του νερού, εξασφαλίζοντας έτσι ότι όλη η μάζα του νερού θα απολυμαίνεται σε κάθε ανακυκλοφορία, δηλαδή περίπου κάθε 4 ώρες, εφόσον φυσικά λειτουργούν οι αντλίες της πισίνας.
 • Επαγγελματικά Ψυγεία – Προστασία από τη Διάβρωση κ.ά. Τεχνικές Προτάσεις
  Τον Ιούνιο του 2014 δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από τον ψυκτικό που έχει αναλάβει με σύμβαση τη συντήρηση όλων των ψυγείων μίας γνωστής αλυσίδας super market. Μας εξέθεσε ορισμένα προβλήματα διάβρωσης που παρουσιάζονται στα ψυγεία και μας ζήτησε λύση. Αφού κάναμε μία αναλυτική συζήτηση τηλεφωνικά ώστε να πάρουμε μία συνολική εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, του στείλαμε το εξής email:…
 • Καθαρισμός Εκτεταμένου Δικτύου Πυρόσβεσης σε Βιομηχανία Τροφίμων
  Τον Ιούνιο του 2014 δεχθήκαμε από μία τεχνική εταιρεία μία ζήτηση για καθαρισμό ενός εκτεταμένου δικτύου πυρόσβεσης μίας βιομηχανίας τροφίμων στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
  Το συνολικό μήκος των σωληνώσεων είναι περίπου 3.000 μέτρα και οι διατομές τους στα διάφορα σημεία του δικτύου κυμαίνονται μεταξύ 2″ και 6″. Η δεξαμενή αποθήκευσης του νερού της πυρόσβεσης έχει χωρητικότητα 500 κυβικών. Ο συνολικός όγκος νερού που βρίσκεται μέσα στις σωληνώσεις του δικτύου είναι περίπου 16 κυβικά.
  Το πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί είναι τριπλό: οξείδωση, επικαθίσεις αλάτων και λεγεωνέλλα. Μας ζητήθηκε να δώσουμε λύση και στα τρία προβλήματα, αφενός μεν για την άμεση επίλυσή τους και αφετέρου για την πρόληψη ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά.

ΜΑΪΟΣ 2014

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

 • Οικολογικές Τεχνολογίες για Προδιαγραφή στους Όρους Δόμησης Οικισμών
  Με αφορμή το ενδιαφέρον που εκδήλωσε τον Μάρτιο του 2014 μία μελετητική και κατασκευαστική τεχνική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει τη μελέτη και κατασκευή ενός οικισμού, παρουσιάζουμε πιο κάτω τις κυριότερες από τις οικολογικές τεχνολογίες μας που πιστεύουμε ότι μπορούν να προδιαγράφονται στους Όρους Δόμησης των κατοικιών από τους μελετητές τέτοιων έργων, ώστε να διασφαλίζεται εξαρχής η ανάπτυξη του οικισμού πάνω σε οικολογικά πρότυπα:…
 • Αντιρρυπαντική Προστασία Επιφανειών
  Σε αυτήν την ενότητα γίνεται μία συνολική παρουσίαση όλων των μεθόδων αντιρρυπαντικής προστασίας επιφανειών που διαθέτει η Smart Technical Solutions.

  • PRESTAN STAINLESS STEEL MAINTENANCE, Χημικό Υλικό Προστασίας Ανοξείδωτων κ.ά. Μεταλλικών Επιφανειών
   Σχεδιάστηκε για την ταυτόχρονη συντήρηση, το γυάλισμα και την προστασία των ανοξείδωτων και άλλων μεταλλικών επιφανειών. Χάρη στη χημική σύνθεσή του έχει την ιδιότητα να κάνει την επιφάνεια να απωθεί το νερό και τους ρύπους (λάδια, λίπη και άλλοι ρύποι). Αποτρέπει τη και δημιουργία νέων ρύπων, εφόσον εφαρμόζεται αρκετά συχνά. Σχηματίζει ένα προστατευτικό και στιλβωτικό φιλμ, βελτιώνει σαφώς την εμφάνιση της επιφάνειας και δεν αφήνει τα ίχνη από δαχτυλιές να σχηματιστούν πάνω στην επιφάνεια.
 • Χώροι Μαζικής Εστίασης – Καινοτόμες & Οικολογικές Τεχνικές Προτάσεις
  Η Smart Technical Solutions διαθέτει μία σειρά από τεχνικές λύσεις για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι ιδιοκτήτες χώρων μαζικής εστίασης. Αναφέρουμε πιο κάτω τις πιο σημαντικές από αυτές:..
 • OZONATOR, Σύστημα Οζονισμού για Χώρους Επεξεργασίας και Αποθήκευσης Τροφίμων
  Με την τροφοδοσία χαμηλής δοσολογίας όζοντος στον αέρα ενός χώρου αποθήκευσης ή επεξεργασίας τροφίμων έχουμε μία ασφαλή μέθοδο απολύμανσης. Το όζον εξολοθρεύει τους μικροοργανισμούς στις επιφάνειες και στον αέρα. Αποτρέπει την αναπαραγωγή τους και οξειδώνει το αιθυλένιο που παράγεται κατά την ωρίμανση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
 • FRIDGE TALKER, Σύστημα για Μέτρηση, Καταγραφή και Ειδοποίηση για τη Θερμοκρασία Ψυγείων και Ψυκτικών Θαλάμων
  Είναι μία μικρή σε μέγεθος ηλεκτρονική συσκευή, η οποία συνδέεται με μία απλή τηλεφωνική γραμμή, ώστε να μας ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για τη θερμοκρασία των ψυκτικών θαλάμων ή των ψυγείων μας. Στην περίπτωση κατά την οποία θα ανιχνεύσει απώλεια θερμοκρασίας, η συσκευή είναι σε θέση να επικοινωνεί με τους αρμόδιους τεχνικούς, για να επέμβουν άμεσα.
 • Προσθήκη Ορόφου Με ή Χωρίς Σοφίτα (Πανωσήκωμα)
  Η Smart Technical Solutions αναλαμβάνει τη μελέτη, αδειοδότηση και κατακσκευή πρόσθετου ορόφου (πανωσήκωμα) σε υπάρχοντα κτίσματα.
 • Αντιολισθητικό Δάπεδο σε Επαγγελματικό Καταψύκτη
  Τον Μάρτιο του 2014 μία γνωστή βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας κατεψυγμένων τροφίμων μάς ενημέρωσε ότι το αντιολισθητικό δάπεδο ενός μεγάλου καταψύκτη τους με εμβαδόν μεγαλύτερο από 300m2 έχει ξεφλουδίσει, προφανώς από κάποια αστοχία που έγινε κατά την εφαρμογή του…
 • Ούρα και Χλώριο στις Πισίνες: Εχθροί του Αναπνευστικού Συστήματος
  Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο που αναφέρεται στην επικινδυνότητα που υπάρχει στην ούρηση μέσα σε πισίνες. Η Smart Technical Solutions έχει μία ολοκληρωμένη λύση σε αυτό το πρόβλημα.
 • Τεχνική και Οικονομική Πρόταση για την Καθοδική (Αντιδιαβρωτική) Προστασία Δύο Νησίδων με Γεμιστήρια Καυσίμων
  Μετά τη γενική παρουσίαση της πρότασής μας για καθοδική προστασία στις εγκαταστάσεις μίας εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών, ο υπεύθυνος της εγκατάστασης μας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που του είχαμε υποδείξει να κάνει. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, υποβάλαμε στον πελάτη την πιο κάτω τεχνική και οικονομική πρόταση
 • Καθαρισμός και Προστασία Δικτύου Ζεστού Νερού Χρήσης σε Ξενοδοχεία
  Τον Μάρτιο του 2014 μία τεχνική εταιρεία ηλεκτρομηχανολογικών έργων με έδρα ένα νησί του Ιονίου μάς ζήτησε τη βέλτιστη λύση για αρκετά ξενοδοχεία που έχουν το ίδιο πρόβλημα: επικαθίσεις αλάτων και ανάπτυξη αλγών στο δίκτυο ζεστού νερού χρήσης, που κατά κανόνα είναι κατασκευασμένο με πράσινη σωλήνα πολυπροπυλενίου.
 • Καθαριστικά Αποχετεύσεων για Τσιμέντο και άλλες Ανόργανες Επικαθίσεις
  Αν έχετε δοκιμάσει διάφορα υλικά για τον καθαρισμό του δικτύου αποχέτευσης και το πρόβλημα της χαμηλής ροής συνεχίζεται, τότε θα πρέπει να εξετάσετε μήπως υπάρχουν ρίζες μέσα στο δίκτυο ή τσιμέντο και άλλα αδρανή υλικά που έπεσαν μέσα στο δίκτυο είτε από την κατασκευή είτε από κάποια επισκευή του δικτύου.
 • MAX GROW – Εξοικονόμηση Χημικών & Καθαριστικών σε Ξενοδοχείο, σε Πισίνα, Πλυντήριο Ρούχων, Κεντρική Παροχή
  Την πιο κάτω συστατική επιστολή συνέταξε και υπέγραψε γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ξενοδοχείων της Ρόδου:…
 • MAX GROW – Συστατικές Επιστολές Πελατών
  Η τεχνολογία MAX GROW έχει αποκτήσει εκατοντάδες ικανοποιημένους πελάτες. Αρκετοί από αυτούς έχουν βάλει την υπογραφή τους σε συστατικές επιστολές που παρουσιάζουν με λεπτομέρεια τα οφέλη που αποκόμισαν από την εφαρμογή της συσκευής στις εγκαταστάσεις τους.
 • Οξείδωση σε Ανοξείδωτες Κουπαστές Πισίνας Θαλασσινού Νερού
  Η εφαρμογή αυτή έγινε τον Φεβρουάριο του 2014. Ένα ξενοδοχείο θαλασσοθεραπείας μάς ζήτησε λύση για το πρόβλημα που παρουσίαζαν οι ανοξείδωτες κουπαστές στις πισίνες θαλασσινού νερού. Το πρόβλημα οφειλόταν προφανώς στο αλάτι της θάλασσας, που διαβρώνει ακόμα και το ανοξείδωτο 316, ιδίως στα σημεία συγκόλλησης, όπου ενεργεί επικουρικά και το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης.
 • Καθαρισμός και Προστασία Επιφανειών & Απολύμανση Νερού σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Spa-Θαλασσοθεραπείας
  Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δοκίμασε την αξιοπιστία της εταιρείας μας σε μία απλή εφαρμογή. Μετά την επιτυχή έκβαση αυτής της δοκιμής, ο πελάτης μάς εξέθεσε μία σειρά από άλλα τεχνικά ζητήματα που τον απασχολούσαν. Σε συνέχεια εκείνης της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, του στείλαμε το ακόλουθο αναλυτικό email:…
 • RUST GO, Όξινο Καθαριστικό Υγρό για Σκουριές, Άλατα, Καφέ, Γάλα, Ουρικό Οξύ κ.ά. Ρύπους
  Αφαιρεί κηλίδες σκουριάς, λεκέδες από τρόφιμα, στίγματα γάλακτος, καφέ και λεκέδες ουρικού οξέως. Διαλύει τα άλατα του νερού και το πουρί, καθώς επίσης και την αλμύρα της θάλασσας. Αποτρέπει την επανεμφάνιση της σκουριάς σε σιδηροκατασκευές και τις προετοιμάζει για απευθείας βάψιμο. Καθαρίζει και γυαλίζει ανοξείδωτες και αλουμινένιες επιφάνειες και κουζινικά σκεύη.
 • Αδειοδότηση Μονάδας Παραγωγής και Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού ή/και Αναψυκτικών
  Το ακόλουθο κείμενο εστάλη από την εταιρεία μας προς μία βιομηχανία αναψυκτικών, μετά από συνάντηση που είχαμε με τους τεχνικούς υπευθύνους της, κατά την οποία συζητήσαμε μαζί τους διάφορα θέματα που σχετίζονταν με την αδειοδότηση των παραγωγικών μονάδων τους που είναι σε λειτουργία, καθώς επίσης και της μονάδας που έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί προσεχώς:…
 • Τεχνική & Οικονομική Προσφορά για τον Καθαρισμό Μεγάλου Κυκλώματος Θέρμανσης Κτιρίου
  Δύο εβδομάδες μετά την αποστολή ενός μηνύματος προς τον πελάτη μας, με το οποίο εξηγούσαμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να υποβάλουμε μία υπεύθυνη και ολοκληρωμένη προσφορά για τον καθαρισμό του εκτεταμένου και σύνθετου κυκλώματος θέρμανσης του κτιρίου του, και αφού ακολούθησε μία ακόμα αυτοψία από τον εργοδηγό μας και αναλυτική μελέτη των σχεδίων για την ογκομέτρηση των σωληνώσεων και τον κατά προσέγγιση υπολογισμό των ποσοτήτων των καθαριστικών υλικών που θα απαιτηθούν και τον προσδιορισμό των σημείων και τον τρόπο εισαγωγής και ανακυκλοφορίας των υλικών μέσα στο κύκλωμα, ήμασταν πλέον σε θέση να υποβάλουμε την προσφορά που ακολουθεί:…
 • WINWET, Υλικά Επικάλυψης Θερμοκηπίων για Προστασία από την Ηλιακή Ακτινοβολία
  Τα θερμοκήπια κατά κανόνα καλύπτονται είτε με φιλμ πολυαιθυλενίου είτε με πολυκαρβονικά φύλλα είτε με άλλα διαφανή ή ημιδιαφανή υλικά, ώστε το ηλιακό φως να τα διαπερνά και να καθιστά δυνατή την ανάπτυξη των φυτών.Όμως, όταν κάνει πολλή ζέστη, απαιτείται δροσισμός…
 • Φυτώρια & Εταιρείες Διαμόρφωσης Κήπων – Προστασία από τα Άλγη και άλλες Τεχνικές Προτάσεις μας
  Την 1η Μαρτίου του 2014 δεχτήκαμε ένα ερώτημα από ένα μεγάλο φυτώριο της Θεσσαλονίκης σχετικά με το πρόβλημα της πρασινάδας (άλγη) που αναπτύσσεται πάνω σε βότσαλα, μάρμαρα, πλακάκια και άλλες επιφάνειες στα έργα τους, με αποτέλεσμα να χαλάει η αισθητική των συνθέσεων που παραδίδουν στους πελάτες τους και να δείχνει μία εικόνα εγκατάλειψης. Ακολουθεί η απάντηση που δώσαμε, μαζί με μία ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις τεχνικές προτάσεις μας που απευθύνονται στα φυτώρια και στις εταιρείες διαμόρφωσης κήπων:…

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

 • Λεβητοποιείο, Μηχανουργείο, Έργα Ναυτιλίας & Βιομηχανίας
  Τον Φεβρουάριο του 2014 μας κάλεσαν από μία εταιρεία με έδρα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, η οποία κατασκευάζει και επισκευάζει ατμολέβητες, εναλλάκτες θερμότητας, σωληνώσεις και άλλον εξοπλισμό για τη ναυτιλία. Μας ζήτησαν μία λύση για την καθοδική προστασία σε ένα boiler ενός πελάτη τους. Με αυτήν την ευκαιρία, τους στείλαμε μία ενημέρωση για τις τεχνικές προτάσεις μας που μπορούν να τους φανούν χρήσιμες: …
 • STOPCOR – Πώς Ελέγχουμε αν μία Μεταλλική Κατασκευή Χρειάζεται Καθοδική Προστασία.
  Η βασική αρχή είναι ότι ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι μεταλλικές κατασκευές χρειάζονται καθοδική προστασία, επειδή το φαινόμενο της διάβρωσης λόγω ηλεκτρόλυσης είναι μη προβλέψιμο και μεταβλητό. Αν, παρόλα αυτά, θέλουμε να εξακριβώσουμε πόσο επείγον και πόσο σημαντικό είναι για μία συγκεκριμένη υδραυλική εγκατάσταση ή άλλη μεταλλική κατασκευή να της εφαρμόσουμε καθοδική προστασία, τότε…
 • Οι Τεχνικές Προτάσεις μας για τις Αγροτικές Καλλιέργειες
  Κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης που είχαμε με έναν αρχιτέκτονα σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούσαν κάποια έργα που έχει αναλάβει, του αναφέραμε μεταξύ άλλων και την τεχνολογία AQUACARE, για την απολύμανση του νερού με ιονισμό, με ιόντα χαλκού και αργύρου, και με οξυγόνωση. Πάνω στη συζήτηση αναφέραμε ότι η ίδια αυτή τεχνολογία εφαρμόζεται και στις αγροτικές καλλιέργειες. Τότε, μας είπε ότι τον ενδιαφέρει πολύ και αυτό, επειδή έχει αρκετά κτήματα που καλλιεργεί.
 • RUSTBLOCKER PLUS, αδιάβροχο και αντιρρυπαντικό αντισκωριακό χρώμα μετάλλων
  Το RUSTBLOCKER PLUS είναι μία ενισχυμένη έκδοση του αντισκωριακού χρώματος μετάλλων RUSTBLOCKER. Περιέχει κάποια πρόσθετα συστατικά, που κάνουν την επιφάνεια εντελώς αδιάβροχη, αντιρρυπαντική και αυτοπλενόμενη
 • Γραπτές Οδηγίες Εφαρμογής Αντισκωριακών Υλικών σε Εργολάβο μας
  Αφού στείλαμε στον πελάτη μας γραπτή πρόταση (δείτε το αμέσως επόμενο θέμα), στείλαμε δείγματα των υλικών βαφής στον τοπικό εργολάβο μας, ο οποίος ανέλαβε να φτιάξει κάποια δοκίμια πριν κάνει τη δοκιμαστική εφαρμογή στην εγκατάσταση του πελάτη, για να καταλήξει στην καλύτερη λύση από τεχνική και οικονομική άποψη. Παράλληλα με την αποστολή των δειγμάτων, του στείλαμε και τις εξής οδηγίες με email: …
 • Καθαρισμός, Βαφή και Καθοδική Προστασία Εγκατάστασης Διακίνησης Καυσίμων
  Μετά τη γραπτή παρουσίαση που στείλαμε σε εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών με τις προτάσεις μας για την αντιδιαβρωτική προστασία των εγκαταστάσεών τους, κάναμε μία συνάντηση με τους τεχνικούς υπευθύνους της εταιρείας, κατά την οποία συζητήθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τις μεθόδους που θα εφαρμόσουμε για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων προβλημάτων διάβρωσης που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις τους. Μετά από αυτή τη συνάντηση, υποβάλαμε στον πελάτη την πιο κάτω αναλυτική γραπτή πρόταση: …
 • Τρόλει, Μετρό, ΗΣΑΠ & Τράμ – Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας και άλλες Τεχνικές Προτάσεις μας
  Τον Φεβρουάριο του 2014 αποστείλαμε ένα μήνυμα μέσω email στην εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., στην οποία περιλαμβάνονται ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος Αθηνών Πειραιώς (Η.Σ.Α.Π), η Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (Α.Μ.Ε.Λ), και η ΤΡΑΜ Α.Ε. Επίσης, την ίδια επιστολή αποστείλαμε στην εταιρεία ΟΣΥ Α.Ε., που έχει απορροφήσει τον πρώτην ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).
 • STOPCOR BOAT, Συσκευή Καθοδικής (Αντιδιαβρωτικής) Προστασίας για Πλοία και Σκάφη
  Για την εφαρμογή της μεθόδου STOPCOR στη ναυτιλία έχουν σχεδιαστεί οι συσκευές STOPCOR BOAT, οι οποίες, σε συνδυασμό με τα Ανόδια Ναυτιλίας, εξασφαλίζουν πλήρη καθοδική προστασία σε ολόκλητο το πλοίο ή το σκάφος. Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων είναι απαραίτητος και έρχεται να συμπληρώσει τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα στην καθοδική προστασία στη ναυτιλία, που έδινε πάντα μεγάλη σημασία στη γάστρα, στα ύφαλα και στις δεξαμενές έρματος (ballast tanks), αφήνοντας πρακτικά απροστάτευτα άλλα σημαντικά μέρη του πλοίου, όπως είναι η κύρια μηχανή, οι σωληνώσεις και γενικότερα οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις
 • STOPCOR PLUS, Ενισχυμένη Καθοδική Προστασία Μεταλλικών Εγκαταστάσεων
  Οι συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR PLUS αποτελούν μία μετεξέλιξη των απλών συσκευών STOPCOR. Η διαφορά τους είναι ότι παράγουν πολύ μεγαλύτερη ένταση ρεύματος από τις απλές συσκευές. Συγκεκριμένα, το ρεύμα που παράγουν είναι 100mA.
 • STOPCOR, Τύποι, Μεγέθη, Τιμές, Κάλυψη και Εκτίμηση Συνολικού Κόστους Εφαρμογής
  Επειδή η κάθε εφαρμογή είναι διαφορετική, είναι αδύνατο να τυποποιήσουμε τις τιμές, την κάλυψη και το συνολικό κόστος των συσκευών STOPCOR που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη καθοδική προστασία μίας υδραυλικής ή άλλης μεταλλικής εγκατάστασης.
 • Σύγκριση των Συσκευών STOPCOR με τους Ηλεκτρικούς Συσσωρευτές (Μπαταρίες)
  Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, ο ορισμός της μπαταρίας είναι ο εξής: Η μπαταρία ή ηλεκτρικός συσσωρευτής (ενίοτε και απλά συσσωρευτής) είναι η συσκευή η οποία αποθηκεύει χημική ενέργεια και την αποδεσμεύει με τη μορφή ηλεκτρισμού. Όπως εξηγήσαμε και στην πρώτη παράγραφο της κεντρικής σελίδας παρουσίασης της τεχνολογίας STOPCOR, αυτός ο ορισμός ταιριάζει απόλυτα και για τις συσκευές STOPCOR.
 • Εμπορική και Τεχνική Εταιρεία Θερμάνσεων, Καθοδική Προστασία και άλλες Τεχνικές Προτάσεις μας
  Τον Φεβρουάριο του 2014 δεχτήκαμε μία ζήτηση από μία εμπορική και τεχνική εταιρεία θερμάνσεων μεγάλης επαρχιακής πόλης στη νότια Ελλάδα. Η ζήτηση αυτή αφορούσε τις συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR, οι οποίες αντικαθιστούν και με το παραπάνω τα Ανόδια Μαγνησίου, και μάλιστα χωρίς τα διάφορα προβλήματα που προξενούν τα ανόδια στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, όταν τοποθετούνται μέσα στα boilers ζεστού νερού χρήσης.
 • STOPCOR, Καθοδική (Αντιδιαβρωτική) Προστασία σε Boilers Ζεστού Νερού Χρήσης
  Η τεχνολογία STOPCOR είναι η ιδανική λύση για την καθοδική προστασία των boilers ζεστού νερού χρήσης για πολλούς λόγους, οι οποίοι παρουσιάζονται αναλυτικά στη σελίδα…
 • Boilers Ζεστού Νερού Χρήσης – Παρεμβάσεις σε Υπάρχοντα Εξοπλισμό
  Τα boilers ζεστού νερού χρήσης είναι οριζόντια ή κατακόρυφα δοχεία μέσα στα οποία το κρύο νερό θερμαίνεται και αποθηκεύεται για χρήση στα μπάνια, στις κουζίνες και σε άλλα σημεία κατανάλωσης όπου χρειάζεται ζεστό νερό.
 • Εξαγωγές προϊόντων WINWET
  Η Smart Technical Solutions προσκαλεί για συζήτηση χρηματοδότες που θα ενδιαφερθούν να επενδύσουν στην εξαγωγή των μονωτικών και ενισχυτικών υλικών WINWET. Αυτή η ελληνική τεχνολογία υπερτερεί έναντι άλλων ελληνικών και ξένων προϊόντων σε πολλά σημεία, όπως είναι, για παράδειγμα, ο εμποτισμός αντί της επικάλυψης, η πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής των υλικών, η ευκολία στην εφαρμογή τους και η πολύ χαμηλή τιμή ανά m2 επιφάνειας.
 • Προσφορά για Compact Βιολογικό Καθαρισμό Αστικών Λυμάτων Κατοικίας 5 Ατόμων
  Αναλυτική τεχνική περιγραφή συστήματος επεξεργασίας λυμάτων. (Για την οικονομική προσφορά επικοινωνήστε μαζί μας.)
 • PERMASOFT 5000, Σύστημα Αντιδιαβρωτικής Προστασίας Νερού Θέρμανσης
  Το PERMASOFT 5000 είναι ένα πατενταρισμένο γερμανικό σύστημα αντιδιαβρωτικής προστασίας, που προστατεύει τα κυκλώματα θέρμανσης από τη διάβρωση. Είναι ένα φυσίγγιο που προσαρμόζεται στο νερό πλήρωσης του δικτύου και αποσκληραίνει, απιονίζει & αλκαλοποιεί το νερό πριν μπει στο κύκλωμα θέρμανσης, δίνοντάς του την απαραίτητη τιμή του pΗ, που είναι μεταξύ 8,2 και 9,5. Έτσι, εξασφαλίζει τη μακροχρόνια συντήρηση και προστασία του λέβητα, των σωμάτων και ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης από τη διάβρωση και τις επικαθίσεις αλάτων.
 • Εταιρείες Βιομηχανικού Εξοπλισμού, Χημικών & Αναλωσίμων με Πανελλαδικό Δίκτυο Πωλητών
  Τον Φεβρουάριο του 2014, μία εμπορική εταιρεία με πανελλαδικό δίκτυο πωλητών και αντιπροσώπων σε καθαριστικά προϊόντα και είδη βιομηχανικού εξοπλισμού, χημικά και αναλώσιμα, μας κάλεσε με αφορμή το απολυμαντικό και καθαριστικό προϊόν BELCAN-C που εντόπισε στο δικτυακό τόπο μας, το οποίο αντικαθιστά τη χλωρίνη, με την πρόθεση να το εντάξει στην γκάμα των υλικών της και να το προωθήσει στους πελάτες της μέσω του δικτύου πωλητών και αντιπροσώπων της. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης φάνηκε ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για μία ολοκληρωμένη συνεργασία, με σκοπό την προώθηση πολλών καινοτόμων και οικολογικών λύσεων πανελλαδικά μέσω του δικτύου πωλητών και αντιπροσώπων της εταιρείας αυτής. Έτσι, συμφωνήσαμε ότι θα στείλουμε ένα email για μία πρώτη προσέγγιση του θέματος, με σκοπό να γίνει μία συνάντηση και να τεθούν προτεραιότητες: …
 • Καθοδική Προστασία Εγκατάστασης Γεωθερμίας σε Ιδιωτική Κατοικία
  Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014, μία τεχνική εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, με την οποία δεν είχαμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, μας ζήτησε προσφορά για έναν πελάτη της, για την καθοδική προστασία της εγκατάστασης γεωθερμίας σε μία ιδιωτική κατοικία, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα διάβρωσης στα δοχεία και την αντλία θερμότητας της εγκατάστασης. Ο πελάτης της τεχνικής εταιρείας αναζητούσε μία λύση που δεν θα τον απασχολούσε ποτέ ξανά με συντήρηση, επίβλεψη, επισκευές κτλ., προκειμένου να είναι ήσυχος ότι η εγκατάσταση δεν θα διαβρωθεί, χωρίς να πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό ο ίδιος ή κάποιος συντηρητής του.
 • Προσφορά για την Εκπόνηση Μελετών Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων Δύο Οικισμών Ι.Π 2.000 Κατοίκων
  Μία μελετητική και κατασκευαστική τεχνική εταιρεία ζήτησε από την εταιρεία μας τον Φεβρούαριο του 2014 να τη βοηθήσουμε στις μελέτες και αδειοδοτήσεις που απαιτούνται να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να προχωρήσουν δύο έργα κατασκευής οικισμών 2.000 ατόμων το καθένα, επειδή υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση για αγορά ακινήτων, κυρίως από το εξωτερικό, στους οικισμούς που θα δημιουργηθούν.
 • Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων Συσκευαστηρίου Χυμών & Αναψυκτικών
  Μετά από ζήτηση γνωστής βιομηχανίας συσκευασίας χυμών και αναψυκτικών για επεξεργασία των αποβλήτων της νέας μονάδας της, απαντήσαμε ως εξής: …
 • Η Penetron στεγανοποιεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.
  Προστέθηκε αυτός ο σύνδεσμος στη σελίδα που παρουσιάζει το σύστημα στεγάνωσης σκυροδέματος PENETRON. Μπορείτε να πατήσετε στον πιο πάνω σύνδεσμο, για να ενημερωθείτε για αυτήν την παγκόσμια διάκριση, που είναι μία από τις πολλές που έχει δεχθεί αυτή η κορυφαία τεχνολογία στεγάνωσης σκυροδέματος, η οποία βασίζεται στη μοναδική τεχνολογία crystal growth (στεγανοποίηση με ανάπτυξη πυριτικών κρυστάλλων μέσα στους πόρους και τις τριχοειδείς ρωγμές του σκυροδέματος, σε ολόκληρο το πάχος της πλάκας, του τοιχίου, του πυθμένα δεξαμενής, των θεμελίων κατασκευής κτλ.).
 • MAX GROW & OXONE, Θεραπεία Προβλημάτων με Μικρόβια, Άλατα και Άλγη σε Θερμοκήπιο με Υδροπονία Ντομάτας με Πετροβάμβακα
  Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014, ένας καλλιεργητής που έχει θερμοκήπιο με υδροπονία ντομάτας με πετροβάμβακα είδε στο δικτυακό τόπο μας τη συσκευή MAX GROW, που κάνει διάσπαση των αλάτων στο νερό, και μας ζήτησε λύση για τα εξής σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει: …
 • Κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών – Καινοτόμες & Οικολογικές Τεχνικές Προτάσεις
  Ο συγκεκριμένος έμπορος ηλεκτρικών ειδών, στον οποίο απευθύναμε την πιο κάτω ηλεκτρονική επιστολή, έχει και ένα δικό του θερμοκήπιο. Η γνωριμία μας έγινε με αφορμή το ενδιαφέρον του για μία συσκευή MAX GROW για τη βελτίωση της παραγωγής του θερμοκηπίου του. Συζητήσαμε και το ενδεχόμενο γενικότερης συνεργασίας μας, με σκοπό …
 • Τεχνικές Προτάσεις για Εταιρεία Μελέτης & Κατασκευής Παραθεριστικών Οικισμών & Ξενοδοχείων
  Τον Φεβρουάριο του 2014 προσκληθήκαμε από μία τεχνική εταιρεία μελετών και κατασκευών για μία συνολική παρουσίαση των τεχνικών προτάσεών μας, ενόψει δύο οικισμών και ξενοδοχείων που έχει αναλάβει να μελετήσει και να κατασκευάσει σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας. Πριν από την παρουσίαση, θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε μία γραπτή ενημέρωση, επιλέγοντας από την πληθώρα των θεμάτων του δικτυακού τόπου μας εκείνα που θεωρήσαμε ως τα πιο σημαντικά για τα έργα αυτής της τεχνικής εταιρείας: …

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

 • Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων σε Εργοστάσιο Συσκευασίας Σταφίδας
  Τον Ιανούαριο του 2014 ο ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου συσκευασίας κορινθιακής σταφίδας στην Πελοπόννησο τηλεφώνησε στη Smart Technical Solutions και ζήτησε λύση για το πρόβλημά του. Συγκεκριμένα, έχει μία μικρή ποσότητα υγρών αποβλήτων, 300 κυβικά το χρόνο, δηλαδή περίπου ένα κυβικό την ημέρα. Τα νερά αυτά προέρχονται από το πλύσιμο της σταφίδας πριν τη συσκευασία της. Η τιμή του BOD είναι 1900 (με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο το 25) και η τιμή του COD είναι 8500 (με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο το 125).
 • Φίλτρανση Νερού με Κοκκινόχωμα Εξαιτίας Συχνών Έργων στο Δίκτυο Ύδρευσης
  Τον Ιανουάριο του 2014 ένας  ξενοδόχος μάς ζήτησε λύση για το πρόβλημα του χώματος που περιστασιακά εμφανίζεται στο νερό του ξενοδοχείου του. Μετά από συζήτηση μαζί του και εξέταση όλων των πιθανών λύσεων, καταλήξαμε στην πιο κάτω πρόταση: …
 • Προστασία από τη Διάβρωση και τα Άλατα σε Υποβρύχια Αντλία Πηγαδιού και σε Θερμοσίφωνα
  Ο ιδιοκτήτης μίας μικρής μονάδας με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Κύθνο μάς κάλεσε τον Ιανουάριο του 2014 και ζήτησε λύσεις για δύο σοβαρά προβλήματά του, που προξενούσαν σημαντικό κόστος συντήρησης και αρκετή ανησυχία κάθε χρόνο. Μετά από συζήτηση μαζί του και αφού μελετήσαμε τα δεδομένα που μας εξέθεσε, του στείλαμε την ακόλουθη πρόταση: …
 • ΕΥΔΑΠ: Μείωση του κόστους ενέργειας στις εγκαταστάσεις σας
  Μετά από ζήτηση της Υπηρεσίας Ενέργειας της ΕΥΔΑΠ αποστείλαμε την εξής επιστολή μέσω email τον Ιανουάριο του 2014: …
 • LEGIONCARE-S, Οικονομικός Τύπος για Ημερήσια Κατανάλωση έως 50 Κυβικών Νερού
  Η προσιτή και αξιόπιστη λύση για το πρόβλημα της απολύμανσης του νερού ύδρευσηςκαι ειδικότερα για την πρόληψη κατά του θανατηφόρου βακτηρίου της λεγεωνέλλας.

  • Προσφορά Συστήματος LEGIONCARE-S για την Αντιμετώπιση της Λεγεωνέλλας σε Μικρό Ξενοδοχείο
   Ο τεχνικός υπεύθυνος μίας μικρής σχετικά ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη επικοινώνησε μαζί μας και μας ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα λεγεωνέλλας στο δίκτυο ύδρευσης. Αρχικά του προσφέραμε το σύστημα LEGIONCARE, όμως ήταν αρκετά ακριβό για την οικονομική δυνατότητα του πελάτη. Με αφορμή αυτή τη ζήτηση, αλλά και μερικές ακόμα πρόσφατες ζητήσεις μικρών ξενοδοχείων από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ….
 • Μετατροπή Δημοτικής Πισίνας σε Οικολογική
  Τον Ιανουάριο του 2014 ένας δημοτικός σύμβουλος ενός Δήμου μάς ζήτησε να του υποβάλουμε τις προτάσεις μας για τη μετατροπή της δημοτικής πισίνας σε οικολογική, ώστε να μην υπάρχει πλέον η δυσάρεστη και αποπνικτική πολλές φορές οσμή του χλωρίου και να μη βλάπτεται η υγεία των κολυμβητών, ένας από τους οποίους είναι και ο ίδιος, όπως μας είπε.
 • Έλεγχος της Άλγης σε Σιντριβάνια, Στέρνες και Λίμνες σε Δήμους
  Τον Μάρτιο του 2013 ήρθε στην εταιρεία μας από την Τεχνική Υπηρεσία ενός Δήμου στη Βόρεια Ελλάδα η εξής ζήτηση: “Θα σας παρακαλούσαμε να μας αποστείλετε ενημερωτικό υλικό καθώς και ενδεικτικές τιμές για προϊόντα σας που αφορούν έλεγχο άλγης (σε συντριβάνια, στέρνες κλπ.). Μας ενδιαφέρουν είτε μέθοδοι με πρόσθετα είτε με υπέρηχους κλπ. είτε πιθανοί Συνδυασμοί αυτών.”
 • Επιστολή After Sales Service προς Αρτοβιομηχανία
  που είχε αγοράσει πριν από έξι χρόνια 3 δακτυλίους MERUS για την προστασία τμήματος των υδραυλικών εγκαταστάσεών της από τις επικαθίσεις αλάτων και την οξείδωση. Η πιο κάτω επιστολή εστάλη σε μία από τις μεγαλύτερες αρτοβιομηχανίες της Ελλάδας τον Ιανουάριο του 2013.
 • Καθαρισμός, Φίλτρανση, Εξαέρωση και Προληπτική Συντήρηση σε Κεντρικό Κύκλωμα Θέρμανσης-Ψύξης Κτιρίου
  Τον Ιανουάριο του 2014 δεχθήκαμε από γνωστή ελληνική πολυεθνική εταιρεία μία ζήτηση για χημικό καθαρισμό του κυκλώματος θέρμανσης-ψύξης του κτιρίου των γραφείων τους στα Βόρεια Προάστια της Αττικής. Μετά από έρευνα των δεδομένων της εφαρμογής, αποφασίσαμε να προτείνουμε στον πελάτη άλλες λύσεις, πιο ήπιες, πιο ασφαλείς και πιο μόνιμες και αποτελεσματικές σε βάθος χρόνου: …

  • Προϋποθέσεις για να σας Υποβάλουμε μία Υπεύθυνη και Ολοκληρωμένη Προσφορά
   Σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζουμε μία επιστολή που στείλαμε στον ίδιο πελάτη λίγες ημέρες αργότερα, προκειμένου να του εξηγήσουμε ότι σημασία έχει να γίνει σωστή μελέτη και δεν πειράζει να καθυστερήσουμε λίγες ημέρες παραπάνω. Αυτή είναι η πάγια θέση της Smart Technical Solutions, που προτιμάει να μην παίρνει κάποιες αναθέσεις έργων παρά να δημιουργεί προβλήματα στους πελάτες της.
 • MARCALOR, Οικονομικά Θερμαντικά Σώματα Μαρμάρου, Γρανίτη και Πέτρας
  Τα θερμαντικά σώματα MARCALOR είναι μία ελληνική ευρεσιτεχνία, με την οποία το κόστος θέρμανσης μειώνεται στο 1/4 του κόστους που έχουμε με άλλα θερμαντικά σώματα μαρμάρου της αγοράς. Αν τη συγκρίνουμε και με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο θέρμανσης, θα δούμε ότι το λειτουργικό κόστος είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλό.
Μοιράσου το στα social media